To jest widok strony w wersji do druku
-
Może komuś pomoże. Ale po całej akcji z czyszczeniem stacyjki potem demontaż blokady kierownicy itd. Na kompie pokazało ''błąd obwodu pompy paliwa P0230 ''co dotyczy gaśnięcia zaraz po uruchomieniu silnika.
Błąd 9001'' system transpondera nieciągły''
Kolejnego dnia podjechałem jeszcze na sprawdzenie akumulatora diagnoza miernika. ''do wymiany'' 12,3v prąd rozruchu 420A fabrycznie 680A
Po wymianie aku wszystko wróciło do normy.
-
Mam podobny problem jak Wy, stacyjka odblkowuje się za drugim razem w chłodne dni. Czy możecie polecić jakiegoś mechanika/elektronika w Warszawie który mógłby ogarnąć ten temat? Dzięki
-
A ja wam powiem ciekawa akcje ze od kiedy mam crome komunikat check vehicle system pojawia sie tylko i wylacznie mojej zonie. Jezdzi 5 razy rzadziej tym autem ode mnie a pojawilo sie jej to kilka razy mi nigdy. Podejrzewam ze cos tu jest nie tak z samym wkladaniem klucza w stacyjke
-
To jeszcze spytam o blokadę kierownicy. Na allegro są dwa numery tej części: 518283380 i 517205180. Czy przy przekładce ma znaczenie którą wybiorę? Obie są opisywane jako pasujące do silnika 1.9..
-
Jak widać po tylu latach i brak fachowych rozwiązań na poziomie podstawowym. Trochę to przykre.Zauwazylem, że wszyscy piszą o problemach z kluczykiem, które tak
naprawdę nie są wcale takimi duzymi problemami,
przecież jeździć można, ba nawet można podpiąć kompa. Prawdziwy problem pojawia się wtedy, kiedy padnie
TEG albo może nawet nie musi paść, wystarczy, że przy braku aku dłuższy czas straci pamięć. Co z tym później robić, nie wie nikt.
-
Nawet fachowcy zajmujący się tylko kodowaniem twierdzą że PCF7941 to nie jest prosta sprawa więc czego wymagasz od amatorów takich jak ja ;-)
Tu masz ten sam system.. https://www.forum.alfaholicy.org/159..._bledy-23.html
-
Nie że,mam jakieś wymagania tym bardziej iż problem jest jednak opisany tylko znalazłem to dopiero po swoim poście. Dziś wziąłem się za demontaż blokady od dawcy i mam już to na wierzchu. W między czasie u pacjenta wróciła elektryka. Jutro podłącze kompa i zobaczę co ten powie. Dzięki
-
macie problemy moze z modulem komfortu?