To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Przednia szyba -
2 załącznik(i)
...oczywiscie ze z gownolitu...Załącznik 31730
Załącznik 31731
...pisalem wczesniej ze na wet nie wiedzialem kiedy i gdzie to sie stalo...magicy od szyb cos zaradzili i nawet nie bylo widac ale pierwszy mroz zima i cos peklo w srodku po naprawie i jest slad...coz...zostawilem tak i juz...
-
U mnie na autostradzie był straszny huk od kamienia ale na szczęście jest tylko mała dziurka, wiec jestem bardzo zadowolony z tych szyb jak narazie (moze się łatwiej rysują ale z tego co widzę nie są takie twarde jak dawniej i zamiast pajączków (pęknięć) powstają właśnie takie dziurki - oczywiście nie da się ocenić tylko po dzwięku masy i roznicy prędkości ale tak na ucho to szyby w starych autach były twardsze i by był co najmniej pajączek po tym uderzeniu - jechałem koło 140km/h).
-
Ważne ze jak kleić to jak najszybciej zanim tam brudu najdzie. U chińczyków są zestawy do klejenia z jakąs pompką podciśnieniową klejem uv itp.
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Glupoty gadasz kamien widac ze spory walnal w szybe z duza sila a tylko slad jak po strzale z broni ,nie rozeszlo sie dalej. I nie pisz ze w aucie x miales podobnie bo nigdy nie zdazy sie taka sama sytuacja. W moja szybe przy predkosci 130 km na autostradzie łódź-wawa dostalem kamieniem wielkosci kulki sera mozarelli ( tych mini) i ani sladu na szybie a widzialem jak ten kamien lecial.
Otóz to, nie ma szans zmierzyc kamienia w locie a co dopiero zbadac jego masy nie dotykając go. Nawet jak znamy naszą prędkość to siły nie znamy bo skąd wiadomo pod jakim kątem i z jaką prędkością leciał kamień? Nigdy nie ma dwóch identycznych sytuacji, więc nie da się porównać tak naprawdę, mozna tylko "na ucho" po huku a i to nia za wiele da bo szyby w Tipo się wydają miększe i przez to dzwięk będzie inny niz przy twardej i pajączku.
-
Cytat:
Napisał
marx30
Ważne ze jak kleić to jak najszybciej zanim tam brudu najdzie. U chińczyków są zestawy do klejenia z jakąs pompką podciśnieniową klejem uv itp.
Otóż to, dlatego od razu po tym wydarzeniu zjechałem na stację benzynową i kupiłem taśmę, żeby to zakleić. Niestety Pani miała tylko białą termoizolacyjną :lol:
Dam znać jutro czy udało się ją uratować.
-
1 załącznik(i)
Załącznik 31743
Nie zdążyłem...
-
współczuję - pamiętaj, że jak będziesz wymieniał szybę to zapytaj czy kolesie przekładają naklejkę homologacyjną z numerem rejestracji. W urzędzie za nową zapłacisz coś koło 100pln. Magik co zmieniał u mnie szybę w Mondku wziął 10pln i zupełnie nie widać że była przeklejana :)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
p.s. w 101 napraw na TVN Turbo wczoraj Koles pokazywał jak takim zestawem za 20pln zabezpieczyć pękniętą szybę :) całkiem fajny był efekt po.
-
Cytat:
Napisał
tedybear
W urzędzie za nową zapłacisz coś koło 100pln.
Nie pomyliło Ci się coś? Wydanie nowej naklejki to koszt około 20zł. Niecałe 100 to DR bez blach może kosztować.
-
powiem Ci tak. Byłem w urzędzie i pani przy okienu podała mi kwotę jaką napisałem. Albo Ty się pomyliłeś albo Pani w okienku a tym samym ja
-
Naklejka kosztuje około 20zł. Sprawdzałem ceny w kilku urzędach.
-
no to nie wiem skąd mam w głowie cenę około 100pln. Niech będzie, że to moja pomyłka
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
Qvadrat
A mi na przedniej szybie pojawiło się coś takiego... Rozkleja się?
Jakoś w styczniu pokazało mi się to samo co to Tobie Qvadrat. Tylko w marcu jak podniosły się temperatury to to zniknęło.
Qvadrat, robiłeś coś z tym? zgłaszałeś do serwisu?Załącznik 31905
-
Nie, nic i nie wnosiłem im w uszy no boje się o jakość wymiany szyby... jeszcze trochę do końca gwarancji zostało i jak się powiększy albo pdrapie się szyba to zgłoszę i zaryzykuje wymianę... zaryzykuje bo jak mi wymienili mi drzwi tył prawe to potem kilka razy jeździłem poprawiać bo leciała woda do środka i inne takie...
-
Ja pierdziele - skąd się biorą takie papraki. Ale zakładam że podobnie jak w korpo - nie leci się na jakość a na ilośc bo każdy mechanior rozliczany jest z ilości naprawionych aut a nie jakości naprawy i stąd te fuszerki
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Nie, nic i nie wnosiłem im w uszy no boje się o jakość wymiany szyby... jeszcze trochę do końca gwarancji zostało i jak się powiększy albo pdrapie się szyba to zgłoszę i zaryzykuje wymianę... zaryzykuje bo jak mi wymienili mi drzwi tył prawe to potem kilka razy jeździłem poprawiać bo leciała woda do środka i inne takie...
rozumiem. dzięki za odp. W moim przypadku muszę czekać, aż znowu ta mgiełka wyjdzie i wtedy podbiję do serwisu. Pomimo to mam cichą nadzieję, że już nie wyjdzie i nie będzie żadnego problemu :P