To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
tox88
Jak nie występuje, jak niektórzy mają? Zresztą przedstawiciel fiata sam przyznał, że to błąd lini produkcyjnej.
Wg epera nie ma w tej konfiguracjia oni tam patrza
-
Co znaczy nie znają. To ich obowiązkiem jest się dowiedzieć i tyle. Bez obrazy ale ja bym inaczej rozmawiał gdybym trafił na takiego osła u dilera. A że odpuszczacie temat to inna sprawa i nie ważne czy to cześć za 45 czy 2000pln
-
Cytat:
Napisał
tedybear
Co znaczy nie znają. To ich obowiązkiem jest się dowiedzieć i tyle. Bez obrazy ale ja bym inaczej rozmawiał gdybym trafił na takiego osła u dilera. A że odpuszczacie temat to inna sprawa i nie ważne czy to cześć za 45 czy 2000pln
Ja jeszcze nie odpuściłem, ale nie zamierzam się kłócić z ASO, tylko spróbuję od góry, żeby jednak wymusić w FCA przepływ informacji, który podobno zaistniał. Ponieważ poprzednio mnie spławili, to chcę, żeby teraz sami zadzwonili, przyznając, że nie mieli racji ;-)
-
-
Skontaktowałem się z FCA za pomocą formularza kontaktowego, następnego dnia zadzwonił Pan ze przekazuje sprawę do mojego dealera. Tego samego dnia dzwonił kierownik serwisu z informacją, że osłona zamówiona i będzie informował jak tylko dotrze do nich (wspomniał że potrwa to parę dni). Ogólnie jestem zadowolony, wszystko sprawnie, bez jakiegokolwiek marudzenia czy zarzutów że próbuję naciągnąć ich.
-
Wychodzi na to, ze od razu trzeba zgłaszać do FCa, aso wtedy samo grzecznie dzwoni i załatwia. Jak się udasz najpierw do ASo to Cię zleją ciepłym moczem...
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Wychodzi na to, ze od razu trzeba zgłaszać do FCa, aso wtedy samo grzecznie dzwoni i załatwia. Jak się udasz najpierw do ASo to Cię zleją ciepłym moczem...
Najpierw zaczynasz od ASO jak z normalną reklamacją. Jak pan doradca serwisowy oleje Cię , prosisz aby szybko odręcznie napisał Ci odmowę i czytelnie się podpisał , bo chcesz to zgłosić do FCA.. Skanujesz jego pismo i dopiero zgłaszasz do FCA. Pan doradca serwisowy ma kolejną skargę klienta na swoim koncie i na pewno z tego tytułu pochwały nie dostanie , a ciebie zapamięta jako upierdliwego skarżypytę i przy następnej wizycie już będzie grzeczniejszy.
-
Cytat:
Napisał
kmlnvm
Skontaktowałem się z FCA za pomocą formularza kontaktowego, następnego dnia zadzwonił Pan ze przekazuje sprawę do mojego dealera. Tego samego dnia dzwonił kierownik serwisu z informacją, że osłona zamówiona i będzie informował jak tylko dotrze do nich (wspomniał że potrwa to parę dni). Ogólnie jestem zadowolony, wszystko sprawnie, bez jakiegokolwiek marudzenia czy zarzutów że próbuję naciągnąć ich.
U mnie identycznie ale tak jak pisalem obecnosc tej oslony ma dla mnie jedynie wymiar psychologiczny ;-)
-
Cytat:
Napisał
marx30
U mnie identycznie ale tak jak pisalem obecnosc tej oslony ma dla mnie jedynie wymiar psychologiczny
Tu chodzi o zasady. Jeżeli FCA przyznał że brak osłony jest błędem produkcyjnym, to powinien to naprawić. W przyszłości tak samo mogą olać coś naprawdę istotnego.
-
Cytat:
Napisał
kjk
Tu chodzi o zasady. Jeżeli FCA przyznał że brak osłony jest błędem produkcyjnym, to powinien to naprawić. W przyszłości tak samo mogą olać coś naprawdę istotnego.
A ja znow odpowiem z ich punktu widzenia: Wg dokumentacji Eper z którego korzysta ASO błędem produkcyjnym jest brak osłony we wszystkich wersjach silnikowych HB i SW oraz w sedanie z dieslem. Wersje wyposażenia nie mają znaczenia.
W pozostałych wersjach błędu nie ma. Oczywiście jesli trzymamy się epera a nie zdrowego rozsądku ktory nasuwa pytanie czemu akurat w sedanie ma nie być. Odpowiedź moze być taka sama jak w przypadku bębnów w hamulcach tylnych, lampki nad schowkiem i tysiąca innych pierdół które różnią sedana od HB i SW.
Szkoda nerwów.
-
Cytat:
Napisał
marx30
A ja znow odpowiem z ich punktu widzenia: Wg dokumentacji Eper z którego korzysta ASO błędem produkcyjnym jest brak osłony we wszystkich wersjach silnikowych HB i SW oraz w sedanie z dieslem.
Ok, ale wysoki rangą przedstawiciel FCA twierdzi że to błąd produkcji i oficjalnym kanałem przesyła stosowne wskazówki do ASO. Z kolei ASO twierdzi że nic nie wie i nawet nie zna człowieka. Czyli ewidentnie mają totalny bajzel.
-
„Wszyscy wszystko wiedzieli” - znany polityk po wyjściu z przesłuchania sejmowej komisji do Amber Gold. Tu pewnie jest podobnie ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Cytat:
Napisał
kjk
Ok, ale wysoki rangą przedstawiciel FCA twierdzi że to błąd produkcji i oficjalnym kanałem przesyła stosowne wskazówki do ASO. Z kolei ASO twierdzi że nic nie wie i nawet nie zna człowieka. Czyli ewidentnie mają totalny bajzel.
Z Uconnect 6,5" też do prasy dali informację, że wszystkim mapy za darmo zaktualizują, a klientom słali informację, że nie wiedzą kto to przekazał i nic się nie należy. Uściślając, informację przekazał ich rzecznik prasowy - sam sobie tego nie wymyślił :) Ściemę dostaliście. Jak już wcześniej pisałem, kto się wykłóci, to dostanie za darmo - zapewne pójdzie w koszty ASO. Jeśli w EPER nie ma (to znaczy, że nie było przewidziane), to również nie ma prawa być na wyposażeniu, a że szum się zrobił...
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Jeśli w EPER nie ma (to znaczy, że nie było przewidziane), to również nie ma prawa być na wyposażeniu, a że szum się zrobił...
Mogli wybrnąć z tego bardziej dyplomatycznie, np. powiedzieć że się nie należy (a ci co mają to seria pilotażowa - FCA ma prawo do zmian konstrukcyjnych) i koniec. A skoro przyznali że błąd i obiecali naprawić, to jest jak jest...
-
Ale gość ode mnie to nie jest rzecznik tylko koleś od sprzedaży