Czy taka felga bedzie pasowac do Tipo?
https://www.oponeo.pl/felga-stalowa/alcar-kfz-8737
Parametry (chyba) ma takie jak KFZ 4105, wiec moze ktos wie ?
Róznią się jedynie ET ale ktos wczesniej pisal ze do Tipo moze byc 39ET
To jest widok strony w wersji do druku
Czy taka felga bedzie pasowac do Tipo?
https://www.oponeo.pl/felga-stalowa/alcar-kfz-8737
Parametry (chyba) ma takie jak KFZ 4105, wiec moze ktos wie ?
Róznią się jedynie ET ale ktos wczesniej pisal ze do Tipo moze byc 39ET
15" 38 et a 16" 39 et, tak to chyba szło...
Wrócę jeszcze do tematu śrub. Trochę to dla mnie nie logiczne, że śruby od alu pasują do blachy, przecież są one dłuższe... Na pewno nie będą o nic spierały?
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
W 10 poście tego tematu kolega podał parametry:
Średnica:15"
Szerokość felgi:6,00J"
Otwór centralny:58,1
Rozstaw śrub:5x98
Osadzenie ET:38,00
Średnica:16"
Szerokość felgi:6,50J"
Otwór centralny:58,1
Rozstaw śrub:5x98
Osadzenie ET:39,00
A to bedzie problem z tym ET39 na 15â?
Nie będzie. To tylko 1 mm i to na węższej feldze, bo 15" ma 6" a 16" ma 6,5" szerokości...
Dzięki jak nie znajde w lepszej cenie tych domyślnych to wezmę takie
FELGI STALOWE 15'' 5x98 FIAT TIPO od 2016 (6963651110) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Ja zakupiłem te. Jeżeli ktoś ma dylemat, niby oryginalne KFZ i cena ok.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Na stronie alcar jest konfigurator gdzie można obejrzeć sobie ich felgi na tipo.
http://www.alcar.pl/AlcarKonfigurato...lcs=rpkjdhla2a
Dzięki za test i info :)
Nie ma sprawy...
Wszystko zależy od felg. W przypadku fabrycznych u FIAT-a są te same do alu i stalowych. Na aucie są alu, na zapasie stal, brak dedykowanych śrub.
Są również alu aftermarket, które można przykręcać fabrycznymi śrubami od fabrycznych alu/stalówek.
Długość szpilek jest bardzo ważna. Jeśli będą za długie, to po zimie ich nie odkręcicie - zardzewieją po drugiej stronie piasty!
Panowie męczycie się.
Dylemat rozmiar, to czy oryginalne etc., to ktoś używane - litości to są opony (bezpieczeństwo) nie ma idealnych używanych zawsze jest jakiś haczyk. Chyba, że złodziej ukradnie nowe auto i zostawi na parkingu opony na pocieszenie.
W Fiacie macie komplet stalowych 15'' z dobrymi gumami za 1600 zł i w dół jeśli ktoś wynegocjował przy zakupie auta + rabat za magazynowanie i wymiana u mojego dilera 60-70 zł.
Czas to też pieniądz. Kupiliście nowe gabloty a tak usilnie chcecie zaoszczędzić parę groszy na Waszych pupilach, czyli ich butach.
Bez urazy takie moje zdanie oczywiście zawsze każdy dokonuje własnego wyboru.
Przymierzam się do zakupu zimówek.
Co polecicie do 250/szt. - mam 15-ki.
Mamy tu stosowne subforum i kilkanaście wątków o zimówkach...
W instrukcji obsługi napisane jest ze do SW 1,4 T-jet powinny być co najmniej 16". Można założyć na zimę 15"?
masz kwit - homologacja, zatwierdzenie typu czy jak to się nazywa i tam masz rozmiary podstawowe i alternatywne zatwierdzone do danego egzemplarza rozmiary kół. W moim były tylko 16, 17 i 18. 15 nie było więc kupiłem 16.