Ja zalałem w ubiegłym roku Opla olejem Motul i kultura pracy jest, jak dla opla (silnik 1.8 ZXER ) jest dobra. Cena oleju jednak jest spora, ale silnik w zimie pracuje ładnie.
To jest widok strony w wersji do druku
Ja zalałem w ubiegłym roku Opla olejem Motul i kultura pracy jest, jak dla opla (silnik 1.8 ZXER ) jest dobra. Cena oleju jednak jest spora, ale silnik w zimie pracuje ładnie.
Poczytałem, poogladałem internety i wymieniłem olej po 15 000 na Mobil 5W50 Peak coś tam. Różnica jest zasadnicza! Silnik 1.4 16V 95KM pracuje wreszcie ciszej a nie klepie jakby miał przejechane 100 000 km. Podobno ten silnik jest produkowany we Włoszech i mam wrażenie że makaroniarze zamiast tolerancji wymiarowej stosują nonszalancję wymiarową bo gdyby go Turcy robili to byłoby lepiej
Ja zakupiłem Castrola 5w40. Podobno też âwyciszyâ silnik,spełnia normę fiata . W poniedziałek się przekonamy.
Przejechałem 52.000 km, olej wymieniłem raz, ciągle tylko dolewam.
Wymieniłem przy 32.000 km, teraz zamierzam przy 70.000 razem z olejem, jak znajdę czas, a jak nie to trudno.
Jak cały czas się dolewa, to po co wymieniać? :)
W ramach postanowienia to sprzedać zanim się wykrzaczy silnik... jezdzi jak auta flotowe...
Nie karmcie trolla....
boli, nie boli...ale bądź fair przy sprzedaży auta i powiedz kupującemu, jak i kiedy wymieniałeś olej i filtry oraz inne części...nie będę pytał o klocki, tarcze i inne elementy wpływające bezpośrednio na bezpieczeństwo kierującego jak i innych użytkowników drogi.