Rzuciło mi się że na 1 miejscu ogólnie jest skoda oraz model octavia. Ale w zakupach prywatnych nie jest już tak wysoko i jest gorsza niż np tipo.
To jest widok strony w wersji do druku
Rzuciło mi się że na 1 miejscu ogólnie jest skoda oraz model octavia. Ale w zakupach prywatnych nie jest już tak wysoko i jest gorsza niż np tipo.
Na popularnym portalu aukcyjnym jest wystawione przez dealerów ok. 320 Tipo w różnych wersjach. Nadprodukcja?
stock... to jest to co tam zalega chyba...
Znaczna część ogłoszeń z Allegro to oferty samochodów, które możesz sobie zamówić. Taka reklama i nic więcej. "Leżaki" masz na Fiat - Samochody dostępne u dealerów (nie zawsze aktualne).
Witam, jako, że to mój pierwszy post, chociaż na forum jestem codziennie od kilku miesięcy :)
Jest sporo ofert na wersję lounge 120km w okolicach 60tys. Może ktoś kontaktował się z salonami w tych przypadkach i podzieli się wrażeniami? Tj. Odnośnie dalszej negocjacji, wiarygodności ofert, statusu pojazdów oraz faktycznej opłacalności w stosunku do własnego zamówienia. (grupa zawodowa).
Dodatkowo byłbym wdzięczny za informację na temat obecnej oferty na finansowanie zakupu - jak to wygląda w praktyce przy wpłacie własnej od 33do50proc. - wg kalkulatora fca wychodzi około 7tys. wszystkich kosztów a w praktyce? Nie lepiej dać małej kwoty własnej i resztę rozbić na raty albo leasing, a może zebrać gotówkę i w ten sposób negocjować?
Zamawiałem 29 czerwca ,słyszałem o ok 3 miesiecy czekania ,sprzedawca tez ten termin przybliżony podał ,wspomniał jednak o sierpniu bo fabryka stoi , aż tak mnie się nie spieszy jednak gdybym miał odbierać w grudniu czy styczniu to bym się zastanowił czy nie machnąc na 1500 zaliczki i kupić inaczej,gdy byłem stało ok 10 Tipków w różnym wypasie kolorach typach ,jedynie co ja chciałem w automacie sedana, był 1 szary i trochę ubogi
A ja znowu gdzieś czytałem, że w przypadku zadatku, można żądać zwrotu dwukrotnej jego wartości?
Nie wiem, czy to nie było nawet tutaj na forum.
Ja z kolei zapłaciłem ponad 3 000 zł zaliczki (albo zadatku, już sam nie wiem), więc już trochę gorzej.
nareszcie jest...sedan 120KM z LPG....zamówiłem 27.09. z niecierpliwością czekam na odbiór:lol:
szkoda że pojawił się dopiero teraz tez takiego bym kupił!!
Też bym kupił ale bez LPG jeśli byłaby możliwość
To jest dobre:
"Na sukces Fiata Tipo nad Wisłą składa się wiele czynników - oprócz oczywistych, takich jak doskonały produkt, świetnie dopasowany do potrzeb Klientów, z odpowiednim pozycjonowaniem cenowym, dołączyliśmy atrakcyjne akcje marketingowe ukierunkowane właśnie na odbiorcę detalicznego. Ostatnim takim działaniem była jednodniowa "Noc Cudów", podczas której nasze Salony były czynne do północy, a na Klientów czekały wyjątkowo korzystne oferty na samochody Tipo, a także pozostałe modele z nowoczesnej gamy marki. Podczas Nocy Cudów z polskich Salonów wyjechało ponad 700 nowych Fiatów, z czego przeszło połowę stanowiły modele Tipo - podsumowuje Rafał Grzanecki, country manager Fiat & Abarth."
Czyli licząc w zaokrągleniu 501-350 =151 Tipo sprzedanych przez cały wrzesień, z wyjątkiem jednego dnia/nocy. Wiem, że trochę upraszczam, sam bym czekał z zakupem wiedząc o takiej akcji, ale trochę śmiesznie to wygląda.