To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Android Auto -
Panowie, dzięki za odpowiedź. Przed chwilą rozmawiałem poprzez chata z konsultantem na stronie fiata. Wg niego jest możliwość dokupienia AA do odebranego Tipo, ale będzie się jeszcze upewniał w centrali/produkcji. Obiecał, że da mi odpowiedź mailową. Poinformuję o tym.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Właśnie dostałem odpowiedź mailową. Brzmi ona tak:
"Niestety nie ma takiej możliwości. Skoro zamówienie zostało przesłane do realizacji i nie można zmienić oraz dodać opcji już w zamówieniu, po odbiorze samochodu nie ma możliwości dołożenia tej opcji. Niestety pojazdy z grupy Fiat nie mają możliwości zmiany konfiguracji pojazdu. Taką informację uzyskałem z produkcji Fiata."
A więc jednak złe wieści :(
-
Z ciekawości zapytałem o CARPLAY.
"
Klient 12:40 pm
Dzień dobry, czy jest możliwośc dokupienia oraz doinstalowanaia funkcji CARPLAY do samochodu Fiat tipo HB lounge, który został już odebrany ?
Marcel Malczyński 12:43 pm
Niestety nie ma takiej możliwości. Skoro zamówienie zostało przesłane do realizacji i nie można zmienić oraz dodać opcji już w zamówieniu, po odbiorze samochodu nie ma możliwości dołożenia tej opcji. Niestety pojazdy z grupy Fiat nie mają możliwości zmiany konfiguracji pojazdu."
-
Widzę, że pan Marcel podparł się tym samym tekstem, ale w sumie AA i CP sprzedają razem. Ja zamierzam udać zielonego i popytać w serwisach o możliwość dogrania AA, a nuż się któremuś uda.
-
Czy na Androidauto można mieć mapy offline tak jak to jest na zwykłych mapach google które można zapisać i jeździć offline?
-
Cytat:
Napisał
muchac35
Czy na Androidauto można mieć mapy offline tak jak to jest na zwykłych mapach google które można zapisać i jeździć offline?
Nie sprawdzałem, ale myślę, że jak najbardziej. Android Auto to kalka Googlowskiego "trybu samochodowego", który możesz też uruchomić wyłącznie na telefonie i wtedy jeśli masz zapisane mapy offline korzystasz z nich bez połączenia z netem.
edit:
Zainstaluj sobie Android Auto i odpal bez podłączania do samochodu i Ci się wszystko wyjaśni
-
Cytat:
Napisał
michajlo89
Zainstaluj sobie Android Auto i odpal bez podłączania do samochodu i Ci się wszystko wyjaśni
Zainstalowałem i jesli nie ma dostępu do netu to nie można nawet głosem sterować
-
Bez internetu nie wyznaczy trasy i w razie korków nie wyznaczy alternatywnej trasy. Mapę oczywiście można pobrać sobie offline zawsze to mnie zużyje internetu.
Warto też zamiast map Google wgrać sobie Waze
Wysłane z mojego Hammer AXE Pro przy użyciu Tapatalka
-
Brak Android auto
Cytat:
Napisał
piotrek303
Właśnie odebrałem Lounge SW. Za Android Auto 500 PLN na fakturze było. Nie kwestionowałem tego i baaaaaardzo się cieszyłem bo mapy google z "korkami live" są moim zdaniem najlepszą nawigacją.
Ale....
- Okazało się, że Android Auto nie jest dostępne na Google Play. Trzeba kombinować.
- Po zainstalowaniu "pirata" z jakiejś*wygooglanej strony udało się*odpalić*na telefonie.
- Niestety, po podpięciu w aucie nie dzieje się*nic.
Uruchomił już ktoś Android Auto u siebie?
Mam tak samo auto z 29.05.2017
Zapłaciłem za to, ale brak Android auto. Dzwonię z reklamacją.
-
jak komuś nie pokazuje w sklepie play: https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/
a czytali instrukcje jak parować android auto, kabel usb od ładowarki podłączamy do telefonu i do usb w aucie i parujemy.
-
Cytat:
Napisał
Nawaroni
Mam tak samo auto z 29.05.2017
Zapłaciłem za to, ale brak Android auto. Dzwonię z reklamacją.
Mój telefon od razu jak podłączyłem do USB wykrył samochód i włączył Android Auto. Sprzedawca mówił, że samochód jest już po aktualizacji, wcześniej były problemy z softem, ludzie byli wzywani na aktualizację oprogramowania.
Martwi mnie tylko fakt, że po włączeniu AA wyłączyło się radio, czyli albo radio - albo Android Auto. Jeszcze nie bawiłem się ustawieniami, ale pewnie nic z tym się nie da zrobić.
-
Cytat:
Napisał
gilbert3
Martwi mnie tylko fakt, że po włączeniu AA wyłączyło się radio, czyli albo radio - albo Android Auto
wystarczy w kierownicy lewy środkowy przycisk wcinać i można włączyć radio AM i FM lub na ekranie samochodu wrócić do unconnect i włączyć radio i ponownie wrócić do AA
-
Jeżdżę od niecałego tygodnia Tipo HB POP.
Mam pytanie - czy przyciskami w kierownicy da się sterować radiem ?
Głównie chodzi mi o opcję głośniej -ciszej.
Pozdr
-
Cytat:
Napisał
Krzycholu
Jeżdżę od niecałego tygodnia Tipo HB POP.
Mam pytanie - czy przyciskami w kierownicy da się sterować radiem ?
Głównie chodzi mi o opcję głośniej -ciszej.
Pozdr
U mnie tak, a czy u Ciebie to nie wiem :mrgreen: Zamówiłeś stosowną opcję? Masz przyciski z tyłu kierownicy? Czytałeś instrukcję?
-
Przycisków z tyłu kierownicy nie mam więc pewnie nie da rady...
-
Cytat:
Napisał
Krzycholu
Przycisków z tyłu kierownicy nie mam więc pewnie nie da rady...
To po włączeniu AA w samochodzie musisz wrócić do unconnect (prawym przyciskiem na ekranie samochodu się wraca) włączyć radio i z powrotem włączyć AA
Wysłane z mojego Hammer AXE Pro przy użyciu Tapatalka