Ja mam 7 cali bez nawi i mam uconnect live. W radiu z nawi to standard a bez nawi trzeba zaznaczyć przy zamówieniu dodatkowa pozycje o wartości dopłaty 0zl aby to mieć...
To jest widok strony w wersji do druku
Ja mam 7 cali bez nawi i mam uconnect live. W radiu z nawi to standard a bez nawi trzeba zaznaczyć przy zamówieniu dodatkowa pozycje o wartości dopłaty 0zl aby to mieć...
właśnie to jest powalone że trzeba zaznaczać skoro to jest za 0pln to powinno być z automatu dodawane
dokładnie:)
To aplikacja szpiegująca więc dostaniesz za darmo ale musisz się na nią zgodzić .... niestety w pakiecie z navi jest z automatu bo pobiera informacje o korkach za pośrednictwem U-connecta ;-/
Czyli sumując, ja też niedawno zakupiłem Fiata Tipo SW w wersji Lounge z radiem Uconnect z 7" wyświetlaczem, i wychodzi na to że nawet jak udam się do ASO nie dograją mi tej opcji LIVE? Bo poprzez aplikację UConnect znajduje samochód ale pisze "przykro nam ta opcja nie jest dla Twojego samochodu" czy jakoś podobnie.
Trochę jest to smutne że coś co jest za 0zł nie zostaje dorzucone.
Nie masz się czym czym smucić :)
Jak nie masz nawigacji, to w sumie nic to nie daje, ja to zainstalowałem i bardzo szybko wywaliłem.
Aplikacja jest strasznie niedopracowana.
A czy płaciłes coś w ASO za zainstalowanie tego w radiu?
Powiem szczerze spróbował bym sobie.
Miałem w pakiecie z nawigacją.
A czy majac radio 7 cali bez nav. jest opcja z funkcja eco drive?
Tak, jak zamówiłeś za 0zl opcje uconnect live.
No właśnie nie bo nikt mnie nie poinformował myślałem ze jak 0 zł to nie trzeba dopisywac. Czyli mam rozumiec ze na wyświetlaczu nie będzie ikonki uconect?
Nie będzie, ale w sumie jak nie masz nawigacji, to nie masz czego żałować.
Wiem zbytnio nie zależy mi na tym ale zadzwoniłem do dilera i może uda się załatwić bo auto jest na końcówce montażu. Navi nie chciałem bo wolę jakoś smartfon.
Niestety nie udało się. Może ktoś napisze czy ta opcja jest w ogóle nieaktywna czy jej nie ma na wyświetlaczu .
Mam rozumieć ze nie będzie tez tego asystenta z ecodrivingu
Witam wszystkich
Ja od niedawna jestem użytkownikiem fiata tipo hatchback wersja wyposażenia Lounge i posiadam Unconnect NAV z DAB 7 cali. Moje pytanie brzmi jak uruchomiliście tą aplikacje unnconect live? Bo ja próbowałem w taki sposób:
- ściągnąłem aplikacje ze sklepu google
- zarejestrowałem się poprzez tą aplikację
- włączyłem blutu
- sparowałem telefon z uncconect w samochodzie (klikając Telefom/Dodaj urządzenie i sparuj telefon)
- po sparowanie, zezwoliłem na pobranie książki telefonicznej itd. (mogę dzwonić, odbierać sms itd)
- uruchomiłem aplikacje unnconent live na telefonie
- po kliknięciu kontynuj gdzie znalazło pojazd wyskakuje komunikat coś w stylu "Twój pojazd nie jest obsługiwany, skontaktuj się z pomocą")
Próbowałem na dwóch telefonach z androidem w wersji 6 i 7 i na obu ten sam komunikat,
Sprawdzałem także na stronie https://www.driveuconnect.eu/pl/chec...nect-available i po wpisaniu VIN wyskakuje komunikat "W Twoim samochodzie są dostępne usługi Uconnect LIVE. Zarejestruj się i aktywuj niezwłocznie!"
Czy ja coś robię źle bo już nie wiem? Może coś trzeba dodatkowo włączyć ? Dodam, że android auto działa. Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam