Wstawię losowy fotelik i powiem ze go nie słychać. Jak zamierzasz to sprawdzić ? :)
To jest widok strony w wersji do druku
Wstawię losowy fotelik i powiem ze go nie słychać. Jak zamierzasz to sprawdzić ? :)
podziel się z nami jaki to fotelik jest niesłyszalny o parametrach takich jak napisałem ;) może komuś się przysłużysz na forum które jest od tego bo jak na razie w tym wątku za bardzo tego nie zrobiłeś - jeśli się na czymś nie znam lub nie szukałem wystarczająco długo o danym produkcie informacji to mam zasadę że się nie wypowiadam -jednak widzę że u Ciebie jest inaczej, nikt nie napisał że trzeszczy , tylko że słychać go na dużych dziurach bez obciążenia. Nie obrażam Cię więc tego samego oczekuję od Ciebie, tak na marginesie Cybex to nie jest badziewie, gdybym miał lpg w samochodzie pewnie stać było by mnie na fotelik taki jak ty za 5k :)
I potem próbujesz obrażać wykorzystując lpg... ja w przeciwieństwie do Ciebie słowa dotrzymam... i nie napisze :-)
Wprawdzie fotelik ktory uzywam jest do 25 kg ale nie kazdy wie ze fotelik ma "date przydatnosci" ktora w zakresie do 36 kg moze minac szybciej niz nasza pociecha osiagnie te kg.
Ze swojej strony polecam Avionaut Glider Royal produkcji Polskiej. Posiada certyfikat TUV , PIMOT i cos tam jeszcze. Nasz syn bardzo lubi w nim jezdzic, szybko zasypia w czasie jazdy ( gdy jest jego pora spania) , mozna regulowac kat polozenia siedziska. Wersja royal pokryta jest skóra i alcantara przez co latwo sie czysci. Cena rowniez przystepna. Firma malo znana u nas bo glownie foteliki ida na export a na tle przereklamowanych Recaro wypadaja calkiem swietnie .
Mój synek zasypia w foteliku nawet jak nie jest jego pora spania ;) samochód + fotelik to po prostu magia na dzieci :D
Moj dwulatek lubi jezdzic i patrzec przez szybe a w dzien tylko raz spi chyba ze jest bardzo padniety 😀
Polecam sprawdzić sobie ranging ADAC, ewentualnie poczytać przed zakupem fotelika poradniki, o tym na co należy zwrócić uwagę https://sprzedajemy.pl/poradnik/rodz...6bea9f-art2805 i wcześniej sto razy się zastanowić, żeby fotelik, który kupimy był na prawdę bezpieczny!!
"Ranging" adac jest finansowany miedzy innymi przez producentow fotelikow, nie ufalbym temu do konca.
Zobacz co się stanie z dwulatkiem w momencie wypadku przy foteliku montowanym przodem do kierunku jazdy (bez względu na ilość gwiazdek ADAC...):
https://www.youtube.com/watch?v=Sg5i9YInU64
I tutaj:
https://www.youtube.com/watch?v=udSaADVtr0A
Dziękuje do widzenia, swojej dwulatce tego nie zaaplikuje.
Tylko RWF możliwie jak najdłużej, najważniejszy jest TEST PLUS, ADAC tylko do kontroli zderzeń bocznych.
Ode mnie polecam szwedzki Axkid Minikid, jeden z największych RWF, starczy przy mniejszych dzieciach do 5-6 roku życia, w Tipolotach pięknie siedzi i nie kompresuje miejsca pasażera z przodu.
Nie da sie przewidziec wszystkiego. Co z tego ze masz fotelik RWF w aucie ktore ma 3* w testach.
Po pierwsze nie rozumiem logiki, fotelik to pierwsza i najważniejsza linia obrony Twojego dziecka, tym bardziej w mniej bezpiecznym aucie może mieć znaczący wpływ na zdrowie i życie dziecka.
Po drugie 3* Tipo były już szeroko omawiane przez wielu ekspertów i jeśli rozbierze się na czynniki pierwsze nową metodologię EuroNCAP to wychodzi na to, że Tipo prezentuje dobry poziom bezpieczeństwa dla pasażerów a minusy zebrał za brak aktywnych systemów unikania kolizji oraz nie wystarczającą ochronę pieszych.
No a jak będę miał fotelik RWF i zatrzymam się i w tył wpakuje mi się jakaś gapa? Żaden fotelik nie zapewni pełnej ochrony, ma za zadanie za to ograniczyć najbardziej jak się da skutki wypadku. Każdy sobie teorie dorabia bazując na testach, artykułach, różnych bredniach i fachowych opracowaniach a i tak kupuje to na co go stać... bo lepiej tani niż żaden...