To jest widok strony w wersji do druku
-
Dzisiaj zadzwonił pan z salonu i poinformował mnie że jeszcze nie zamówił mojego auta ale jakbym chciał to może zaproponować mi w tej cenie białego easy zeszłoroczny ( specyfikacje wyśle na e mail ) , więc kazałem mu wstrzymać zamówienie, umówiony jestem na czwartek
-
Jeśli za mniej, można mieć więcej, to ja bym brał - oczywiście w zależności co tam tego więcej będzie i czy przypasuje pod Twoje potrzeby, bo to też bardzo ważne ;]
-
-
Dodatkowy system grzewczy
-
Cytat:
Napisał
leinad
Co to jest płytka PTC?
Nie płytka a podgrzewacz PTC :!: Polecam mieć ten gadżet w aucie :!: Komfort cieplny na "zimnym" bez porównania.
Kilka przykładów
http://www.4abc.com.pl/uploads/images/nadmuch.png
-
To nie jest "Webasto" że niezależnie można uruchomić i podgrzewanie wnetrze?
-
Cytat:
Napisał
leinad
To nie jest "Webasto" że niezależnie można uruchomić i podgrzewanie wnetrze?
Nie. PTC to grzałka elektryczna.
-
-
Chciałem bardzo mieć PTC ale nie dało się dołożyć. Wie ktoś gdzie ona sie znajduje, jaki ma nr by ją dokupić?
-
Cytat:
Napisał
mis888
Chciałem bardzo mieć PTC ale nie dało się dołożyć.
Bajer fajny. Nie mam, ale i tak jestem pozytywnie zaskoczony szybkością nagrzewania się silnika w tipku.
-
Cytat:
Napisał
mis888
Chciałem bardzo mieć PTC ale nie dało się dołożyć. Wie ktoś gdzie ona sie znajduje, jaki ma nr by ją dokupić?
Ot tak sobie nie można jej dołożyć. Umieszcza się ją w układzie wentylacji i ogrzewania. Stopień trudności zależy od rozwiązania w danym aucie (albo demontaż kokpitu, albo wystarczy wsunąć z boku). Do tego potrzebny jest sterownik, który trzeba spiąć z CAN auta, do tego pociągnięcie instalacji "wysokoprądowej". Dalej pozostaje kwestia, czy Body/moduł klimy ma możliwość "odblokowania" funkcjonalności PTC. W Grande Punto ludzie dokładają, ale koszt jest dużo wyższy niż opcja podczas zakupu.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
kjk
Bajer fajny. Nie mam, ale i tak jestem pozytywnie zaskoczony szybkością nagrzewania się silnika w tipku.
Szybkością nagrzewania wnętrza już nie:?::tongue
-
Pytanie czy jest sens podpinać się pod body, może prościej bylo by mieć osobny przełącznik którym ręcznie sterujemy. Ale z tym to poczekam na koniec gwarancji. Do tego czasu chciałbym chociaż zlokalizować umiejscowienie i model który pasuje.
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Szybkością nagrzewania wnętrza już nie
Ja jestem zadowolony - w porównaniu z moim starym pojazdem jest znacznie lepiej.
-
Ale jeśli grom osób mówi, że szybko się auto nagrzewa to po co? Czy czasem to nie jest tak, że preferowane jest to do aut z silnikiem diesla? Mój 21 letni diesel nagrzewa się po przejechaniu 5 do 8 km i wtedy moim zdaniem coś takiego jest uzasadnione.
-
Cytat:
Napisał
Tybek
Ale jeśli grom osób mówi, że szybko się auto nagrzewa to po co? Czy czasem to nie jest tak, że preferowane jest to do aut z silnikiem diesla? Mój 21 letni diesel nagrzewa się po przejechaniu 5 do 8 km i wtedy moim zdaniem coś takiego jest uzasadnione.
Po to, żeby jeszcze się szybciej wnętrze nagrzewało, przy -10 po 30s z nawiewów leci ciepłe powietrze (w automatycznej ustawione jest czekanie na podgrzanie PTC, w przypadku funkcji Max Def wali powietrzem od razu stopniowo zwiększając wydajność nawiewu), odszranianie/odparowywanie szyb itd, idąc dalej silnik też szybciej się nagrzeje, nie będę się powtarzał, na forum już o tym pisałem.
Nie jest to preferowane tylko do aut z silnikiem na gnojówkę, w tym przypadku idealne by były grzałki grzejące płyn + ewentualnie PTC. W 500X PTC jest w standardzie w podstawowej wersji.
Mam porównanie jak to wygląda i nikt mi nie wmówi, że w benzynie to sensu nie ma. Tylko osoba, która nigdy nie uświadczyła PTC, może w ten sposób wprowadzać ludzi w błąd.