Nadeszła ta chwila i wyjechałem w końcu Viagrą z garażu na drogi :yahoo: Ponownie trzeba się przyzwyczaić po ponad 2 tygodniach jazdy Kropkiem.
To jest widok strony w wersji do druku
Nadeszła ta chwila i wyjechałem w końcu Viagrą z garażu na drogi :yahoo: Ponownie trzeba się przyzwyczaić po ponad 2 tygodniach jazdy Kropkiem.
Kapciulki zapodałem zimowe,a alusy potraktowałem płynem i ..ojciec wszedł i zapytał ,czy nowe kupiłem ,jak nówki się zrobiły od str . klocków
Ja w swoim zapodałem w sobotę, tydzień temu.
Czekałem ,aż przestanie wiatrem i deszczem zaciągać ,bo sam sobie przełożyłem zestaw. Okazja poćwiczyć zmienianie. Dla przypomnienia,ale pewnie wszyscy to pamiętają-po zmianie kapci fajnie zrobić reset diagnozy ciśnienia w kołach .
Jakiś czas temu wymieniłem pióra wycieraczek na Oximo,od dawna do innych aut te kupowałem i byłem zadowolony ,kolega ten i inny też kupował i ok,ale..po czasie zauważyłem (kupowałem i montowałem we wrześniu tego roku) ,że guma hałasuje jadąc po szybie (czyżby jakiś odrzut z magazynu?) ,do tego na ok 1 cm na szczycie pióra ono nie dolega do szyby,jakby krzywizna szyby nie była odpowiednia dla kształtu pióra. Cóż,napisałem do Oximo przez FB,ale nie raczyli odpowiedzieć . Teraz zamówiłem innego polskiego producenta-celem sprawdzenia . Gdy i tutaj podpadnie,to zostanie jednak zainwestować w droższe pióra,oryginalne?. Następne doświadczenie :)
Jak znajdziesz ,to daj znać. No obczaję te inne polskie ,wazne aby przylegały do szyby ,bo Oximo podpadły :(
Dałem Mot-gumy i na razie pięknie i cicho. Ta krótka wycieraczka ma 35 cm,a Oximo miała 37.5 cm i wg mnie była bardziej ok,ale wg Boscha i innych producentów ma być 35 cm. Możecie podać ile ma oryginał ,bo mój już zutylizowany jest ?
Zmierzyłem i jest 36 - długość samego pióra na gumie. Licząc od plastikowych krawędzi jest 36,5.
Czyli Bosch ,Valeo dostosowali sobie wymiar do tego co mają na stanie . Dzięki .
Dziś pogłaskałem czule po kierownicy ,bo miałem jechać nim wczoraj do pracy,ale jechał kolega swoim i ...jeden młody nie zauważył znaku "USTĄP PIERSZEŃSTWA " i centralnie w bok naszej kijanki . Piruecik ,zmiana pasa ruchu tyłem/bokiem i czym tam jeszcze - dobrze ,że nic z naprzeciwka nie jechało i ..straż,policja ,laweta,szkoda całkowita się kroi . Szkoda kijanki,ale dobrze ,że nie trafiło na fiaciora .
Oklejono bezinwazyjnie szyby tył i klapa przyciemnieniem 85 . Gwarancja dożywotnia .
Czy to robiłeś w ASO czy prywatnie ?
Prywatnie. 2.5 godziny co do minuty . Koszt 290 zł brutto