To jest widok strony w wersji do druku
-
Kochani- mam problem ze ściągnięciem plików mapy i licencji 991. Próbuję ze strony czwartej te dwa linki (z samej góry) ściągnąć i o ile z licencja niema problemu, to z mapą jest. Ściąga ok 3/4 pojemności, czyli jeśli zostaje do końca 40-50 min, wyskakuje komunikat że operacja nie powiodła się. Próbowałem na kilku kompach i bez skutku
PORADŹCIE COŚ- PROSZĘ...........
-
Poświęciłem się :) i pobrałem ten plik, poszło do końca bez problemu, jedyne co mi przychodzi do głowy to brak miejsca na dysku, plik ma 7,4GB.
Spróbuj może zrobić tak jak w pierwszym poście jest wyjaśnione.
-
Cytat:
Napisał
siwymw
Poświęciłem się :) i pobrałem ten plik, poszło do końca bez problemu, jedyne co mi przychodzi do głowy to brak miejsca na dysku, plik ma 7,4GB.
Spróbuj może zrobić tak jak w pierwszym poście jest wyjaśnione.
W tej sytuacji (rozmiar pliku) mam przeczucie ;-) że 32-bitowy system może nie podołać wyzwaniu....
-
Dobry trop, stawiam że partycja jest sformatowana w FAT32 a nie w NTFS, a FAT32 obsługuje pliki do 4GB.
Jeżeli partycje masz w FAT32, to sformatuj pendriwie w NTFS i na niego pobierz plik, potem wypakuj na dysk, i potem USB znowu na FAT32 i powinno działać.
-
Cytat:
Napisał
jacek2
Kochani- mam problem ze ściągnięciem plików mapy i licencji 991. Próbuję ze strony czwartej te dwa linki (z samej góry) ściągnąć i o ile z licencja niema problemu, to z mapą jest. Ściąga ok 3/4 pojemności, czyli jeśli zostaje do końca 40-50 min, wyskakuje komunikat że operacja nie powiodła się. Próbowałem na kilku kompach i bez skutku
Witam mialem tak samo jak u Ciebie ,chyba z trzy razy operacja nie powiodła się ,myślałem że może o tej porze słaby sygnał internetu był (wieczór)potem jednak w dzień to samo ,ściąganie trwa trochę czasu ,lapek przechodzi w stan uśpienia u mnie po 10 min i według mnie wtedy przerywa ściąganie jednak nie na początku ściągania tylko w połowie ,udało się ściągnąć gdy cały czas byłem przed lapkiem i raz poraz ruszyłem myszką aby nie uśpić lapka
-
Ludzie!!!! dziękuję za rady. Udało się. Plik został ściągnięty. Pomógł mi troszkę informatyk zaprzyjaźniony. Potem zająłem się wgrywaniem wszystkiego do auta. Na przekręconym kluczyku włożyłem pena do gniazda usb i zaczęło się coś dziać. Aktualizacja trwała dokładnie godzinę i 20 minut. Robiłem to przy podłączonej ładowarce do akumulatora. Jest znaczący pobór prądu przy przekręconym kluczyku bez uruchomionego silnika........
-
Cytat:
Napisał
kjk
W tej sytuacji (rozmiar pliku) mam przeczucie ;-) że 32-bitowy system może nie podołać wyzwaniu....
FAT 32 nie wykorzystuje 32 bitów ;) Nie jest to 32-bitowy system plików, a 28 :)
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
FAT 32 nie wykorzystuje 32 bitów Nie jest to 32-bitowy system plików, a 28
nie o to kompletnie chodziło...
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
nie o to kompletnie chodziło...
Jeśli chodziło o system operacyjny, to 32/64 bity w tym przypadku znaczenia nie ma.
-
A autor posta myślał, ze jednak ma :)
-
Cytat:
Napisał
jacek2
Użyj innej przeglądarki internetowej
-
Cytat:
Napisał
Nawaroni
Użyj innej przeglądarki internetowej
Dzięki za radę- temat opanowany, mapa zaktualizowana....
-
Wreszcie dzisiaj zaktualizowałem mapę na 996, miałem już ściągnietą na pendra i czekała na czas ,nie obyło się bez kłopotu już chciałem popytać się tutaj co robić ,tak jak koledzy pisali po włożeniu pendra do auta pokazał się komunikat wcisnąłem ok i pasek szedł jednak po ok 10-15 min wyłączył się i pokazywało się logo Tom Tom ,kilkakrotne wkładanie pendra nic nie dawało ,poszedłem do domu aby wejśc na forum i popytać ,jednak poszedłem jeszcze raz do auta i po włączeniu radia komunikat czy chcę dokończyć aktualizację ,włożyłem pena klikłem ok i ruszyło ,trwało to równe 2 godz ,robiłem to na zapłonie ,światła na oko nic nie zbladły ,ako ok
-
Zaktualizowałem dzisiaj w moim sedanie nawigację do wersji:
Geographic area: Europe
Latest version: 996
Release date: 2017-09-08
Size: 7.2GB
po instalacji w samochodzie widoczna jako 'Europe' v996.8562 (Wydana 07/2017)
Wykonałem następującą procedurę (oszczędzającą zarówno paliwo jak i akumulator):
- wgrałem pliki na pendrive (po rozpakowaniu)
- włączyłem stacyjkę i radio (nie uruchamiałem silnika)
- ustawiłem w opcjach wyłączanie radia z opóźnieniem 20 minut
- włożyłem pendrive - system zaproponował aktualizację - zaakceptowałem
- wyłączyłem stacyjkę, pozostało włączone tylko radio, aktualizacja w toku
- co 15 minut włączałem stacyjkę na ok. pół minuty żeby zapobiec wyłączeniu radia
- po ok. 1 godz 15 minutach aktualizacja zakończyła się powodzeniem.
-
No warto zapamiętać twoją procedurę aktualizacji jak będę to robił następnym razem