Tedy,gdzie ten magik-lakiernik?
To jest widok strony w wersji do druku
Krissmierzyn kolega od wielu wielu lat. Robi na Kolumba ma swoją dziuple. Chcesz dam namiar
Nokiany caloroczne po dwóch latach, nie polecam, mikropekniecia ,będę teraz reklamował i domagał się zwrotu kosztów, masakra, opony produkowane w Rosji .https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...57578e47fb.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...fbbd577fd4.jpg
Wyglądają jak 10 letnie...
No toś Panie zaoszczędził na całorocznych.
Moje zimówki WR D4 teraz na aucie trzecią zimę wyglądają jak nowe.
Produkcja też Russia.
Ja mam całoroczne tylko dlatego, że do wyboru w salonie w grudniu były letnie albo właśnie wspomniane. Widząc takie zdjęcia zaczynam się bać. :D
Niestety przereklamowany Nokian to wielkie gówno. Piszę to na swoim przykładzie i przygodach z nimi.
1. Opony zimowe Nokian (nie pamiętam który model) 215/55R16 , kupione cztery nówki świeżutkie. Dwie po roku zrobiły się owalne. Wymienili na reklamację, myślę ok, zdarzyło się, ale dobrze podchodzą do klienta to kupię też letnie.
2. Opony letnie Nokian Z-Line 225/50R17, kupione cztery nówki. Po roku i przebiegu około 15000 , dźwięk jak z uszkodzonych łożysk, a po kolejnym roku, wyglądały prawie jak na powyższych zdjęciach. Po dwumiesięcznych przepychankach i pismach, wymienili na nowe.
Później sprzedałem samochód więc dalszych losów zimowek i letnich nie znam. Od tamtej pory NIGDY WIĘCEJ Nokiana.
A ja ta miałem z line ale mam zgoła odmienne doświadczenia... pewnie w Rosji jak i w Turcji... nie da się utrzymać minimum jakości na każdej zmianie... i takie potem buble się trafiają...
Tu dodam że bardzo polecam uniroyale, są głośne aczkolwiek genialnie trzymają na mokrym i są wytrzymałe. Rozmiar 215/60R15 kosztował 350 za sztukę, czyli ok. Do Tipo nie wiem ile by się ceniły.
Opony oddane do reklamacji, sytuacja wygląda następująco, człowiek od którego kupiłem , przez allegro, prowadzil wulkanizacje w Olsztynie, w 2016 roku ściągał na lewo felerna partie Nokianow które nigdy miały nie trafic na rynek. Takie przypadki jak mój jest znany w sieci sklepów w ktorej kupowałem, także zdziwieni nie byli jak usłyszeli że kupione w Olsztynie.
Nie chcę być złośliwy, ale tak wygląda kupowanie na allegro właśnie. :P