To jest widok strony w wersji do druku
-
Marny! Jak mogę mówić o wadach i usterkach skoro mój egzemplarz ich nie ma ? Dlatego właśnie nienawidzę takich for jak to bo muszę się denerwować pierdoleniem o szopenie w koło Macieju. Nie chce mi się już nawet o tym pisać więcej :) Na forach skupionych na jednym modelu np. BBTP.PL czy LKP albo EKIPAPOLUDNIE po prostu nie wchodziłem nawet na działy techniczne żeby się nie denerwować :) Zawsze jak mam problem z autem to pierwsze co robię to próbuję sobie sam z nim radzić, potem konsultuje z mechanikiem i na koniec rozwiązuje ten problem! Nie widzę powodu pastwienia się nad czymś w tysiącach głupawych postów i dyskusji. Fora motoryzacyjne traktuję jako rozrywkę i formę spędzania czasu. Tu widać się nie da bo albo lament albo hejt za to zero pomyślunku i samodzielności tylko oczekiwanie aż ktoś coś wymyśli i poradzi a ja w tym czasie sobie ponapierdalam :) A z reguły poza Jackiem to nikogo konkretnego do technicznych dyskusji niema!!! Bo większość rżnie specjalistów a w rzeczywistości reprezentują opcję NIE ZNAM SIĘ WIĘC SIĘ WYPOWIEM oraz CZEGO NIE ZROBI TO OPOWIE :)
Pozdrawiam! Ja się już z Waszych dyskusji wyłączam ;)
-
No skoro nie masz tych usterek to tylko możesz się cieszyć:smile: ale jeśli ktoś ma problem z autem to jak najbardziej forum jest odpowiednim miejscem na dzielenie się tymi usterkami i mówieniem o nich GŁOŚNO żeby inni byli świadomi jakie usterki mogą nękać ten konkretny model auta. Skoro nie lubisz czytać narzekań na BEZAWARYJNE TIPO to unikaj tych tematów w których ludzie piszą o usterkach tego modelu i będziesz zadowolony że kupno tipo to była dobra decyzja:cool:
-
Dlatego korzystajcie z forum i dalej się dzielcie swoim nieszczęściem posiadania najbardziej nieudanego i wadliwego samochodu na świecie! Dzielcie się i narzekajcie, dalej napierdalajcie nie zapominając żeby przypadkiem nic nie zrobić w kierunku usunięcia NIEDOCIĄGNIĘĆ i DROBNYCH AWARII bo jak się skończą, albo ASO je usunie to nie będzie na co napierdalać !!! Sens Waszego bycia na forum oraz posiadania TIPO skończy się wtedy!!!! A tak to możesz się cieszyć i być spełnionym :) Pozdrawiam wszystkich!!! Dobranoc!!!
-
Ja z falującymi obrotami byłem w ASO 5 razy i w końcu im się udało jak zostawiłem im tipo na 6 h i odpalali zimny podpięty pod kompa i wyszło że przepustnica dziwnie steruje dawką zimnego silnika i jak zrobili inicjalizacje przepustnicy od nowa i pomogło. Także faktycznie płakanie na forum nie ma sensu zgadzam się to jest nowe auto i Aso nie robi łachy że je naprawi prawda?
-
Mateusz ale umówmy się że to co u Ciebie było to nie jest wada czy awaria! To co zrobiło ASO to nie jest naprawa tylko regulacja czy kalibracja pewnych parametrów pracy silnika! Pracuję w gazownictwie od 20 lat i nowe kotły CO czasem się reguluje i ustawia kilkukrotnie po montażu a jakoś nikt nie mówi że są zepsute czy wadliwe :D Z samochodem jest tak samo! Dostroją raz drugi poprawią parametry wgrają inne oprogramowanie i będzie cacy.
-
Cytat:
Napisał
ZAFFERANO
Mateusz ale umówmy się że to co u Ciebie było to nie jest wada czy awaria! To co zrobiło ASO to nie jest naprawa tylko regulacja czy kalibracja pewnych parametrów pracy silnika! Pracuję w gazownictwie od 20 lat i nowe kotły CO czasem się reguluje i ustawia kilkukrotnie po montażu a jakoś nikt nie mówi że są zepsute czy wadliwe :D Z samochodem jest tak samo! Dostroją raz drugi poprawią parametry wgrają inne oprogramowanie i będzie cacy.
ja nie muwie że to awaria. Sam pracuje w GKN a wiec w firmie która produkuje napędy do samochodów wiekszości marek i wiem jak to wygląda. Szkoda ze do tipko nie my robimy, z fiata tylko do pandy 1.2
-
Cytat:
Napisał
Mateusz6782
muwie
:red_kartka::red_kartka::red_kartka::red_kartka:
-
Cytat:
Napisał
marnyd4d
:red_kartka::red_kartka::red_kartka::red_kartka:
Przepraszam :(
-
Panowie, nie chodzi o awarię, bo w moim domyśle awaria to moment w którym dzwonimy na assistance.
Ale właśnie o to chodzi, aby ktoś się podzielił rozwiązaniem, jak dwie osoby w problemie obrotów. Obie powiedziały, że przepustnica do adaptacji, i problemu nie ma.
Mnie aso powiedziało, że silnik na wtrysku tak pracuje:)
Czy z każdym problemem mamy sami sobie radzić bo jak się na forum opowie, to już jest płacz i lament i jesteśmy "cebularze" ?
Forum właśnie jest po to aby chociażby porównać pracę aso w rejonie, bo jak widać, co serwis to inna kultura, i próby rozwiązania problemów.
I tutaj jeden problem został rozwiązany w obu przypadkach tak samo, więc będzie możliwość zwrócenia uwagi w ASO , że silnik na wtrysku tak nie ma jednak mieć:)
pozdrawiam
-
Jak widać forum ma wielu czytelników Astra 5 vs Inne Auto? - Strona 38 - Astra5Klub.pl
Na przekór
Akcje Serwisowe, Akcje Naprawcze, Zlokalizowane Problemy - Astra5Klub.pl
Wszystkim życze, żeby byli zadowoleni ze swoich samochodów, niezależnie od marki
-
Poczytałem trochę te forum Astry i powiem wam.....że też nie tak różowo u nich;-).
Ps. A miałem kupić zamiast 500L właśnie Astrę k:lol:
-
Brawo oni ... sami mają wątków z awarią od groma i trochę ..."Czemu to widzisz drzazgę w oku swego brata, a belki we własnym oku nie dostrzegasz?"
Nie bronię żadnej strony!
Ja wybierając nawet nowe auto (nawet gdyby to nie było TIPO) Wychodziłem z założenia, że WSZYSTKIE się psują - pytanie tylko jak są skomplikowane i ile będzie kosztować naprawa ... Wybrałem w MOIM MNIEMANIU tańsze auto w zakupie, z tańszymi częściami i prostsze w naprawach, gdyż jak chcę nim jeździć np 8 czy 10 lat to na takich sprawach również skupiłem swoją uwagę przy wyborze auta.
Inna sprawa, jak dbamy tak mamy, a po gwarze na tyle na ile będę mógł to sam sobie będę naprawiać auto.
-
Dokładnie ....jak dbasz tak masz - ta maksyma mi od lat przyświeca.
-
Cytat:
Napisał
ksys
Ja jadę z tym na serwis, bo ostatnio jak już pisałem w innym wątku, ruszyłem na rondo, wbijam 2 i stoję:) prawie mnie gość rozjechał. Więc jest to dla mnie ogromna wada, a myślałem, że się uspokoi z przebiegiem. mam 1500km i dalej to samo. dowalę do 2k i jadę na wymianę oleju to zgłoszę od razu ten mankament.
I nie przemawia do mnie kompletnie argument, że elektronika musi pomyśleć. Elektronika ma taki przesył danych aby myśleć kilka razy szybciej niż kierowca z pasażerami razem wzięci. jeździłem wieloma autami i teraz nie stosuje się praktycznie linki i nie było problemu w żadnym. albo jest uszkodzony czujnik i podaje złe informacje albo jest błąd oprogramowania. nie widzę możliwości, że tak specjalnie zrobili.
pozdrawiam
Czy byłeś już w serwisie z tym problemem? Przy zmianie z jedynki na dwójkę i delikatnym dodaniu gazu nic się nie dzieje, a jak innym razem przy zmianie biegu depnę mocniej to... też nic się nie dzieje, a po sekundzie auto nagle wyrywa do przodu. Od 27 lat jeżdżę różnymi autami, przy czym 80-90% przebiegu to ruch miejski ale z takim czymś jak w moim Tipo jeszcze się nie spotkałem.
-
Cytat:
Napisał
ovoc
Czy byłeś już w serwisie z tym problemem? Przy zmianie z jedynki na dwójkę i delikatnym dodaniu gazu nic się nie dzieje, a jak innym razem przy zmianie biegu depnę mocniej to... też nic się nie dzieje, a po sekundzie auto nagle wyrywa do przodu. Od 27 lat jeżdżę różnymi autami, przy czym 80-90% przebiegu to ruch miejski ale z takim czymś jak w moim Tipo jeszcze się nie spotkałem.
ja czegoś takiego nie zaobserwowałem, więc to raczej nie jest sprawa typu TTTM, trzeba reklamować