Instrument Panel to trochę inna bajka - u mnie i u Ciebie można w tym dłubać, więc pewnie u innych też bezproblemowo. Opcja z code card jest moim zdaniem dość prawdopodobna i mało optymistyczna :(
To jest widok strony w wersji do druku
Spytam tylko, czy na pewno jestescie przekonani ze tempomat to tylko "przyciski" ktore chcecie dolozyc?
Z wikipedi, najprostszy opis:
"Konstrukcja tempomatu (z ang. Cruising Control System, w skrócie CCS)
Elementy tempomatu:
1.czujnik prędkości jazdy,
2.elektroniczna jednostka sterująca,
3.regulator (nastawnik) kąta ustawienia przepustnicy,
4.przełączniki służące do ustawienia żądanej prędkości jazdy i wyłączenia układu."
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Tipo to fajne auto jednak budzetowe i co w swojej cenie proponuje to bardzo duzo, nie wierze ze Fiat ktory musial liczyc kazdy grosz aby dobrze zaprojektowac ten model, stosowal czesci ktore mialyby byc uśpione w danej wersji. Szczegolnie ze tempomat to 900 zl z cennika.
Heja, co do brzęczyka pasów:
https://www.youtube.com/watch?v=b0MpDHPey-s
Sorki za mój głos ale ogarniecie :)
To co zostaje tylko Code Card?
JackTheNight, kjk a wy możecie coś pozmieniać w body ?
ad1. jest.
ad2. jest.
ad3. jest
ad4. tego brakuje właśnie w kierownicy - dlatego dokładają
Dokładnie czyli grosze, wiele elementów wyposażenia auta jest tylko nieaktywne - jednak aktywacja wcale nie musi być prosta, ale
hardweorowo auto jest gotowe aby był tempomat.
Tego nie wiem, powinno się dać aktywować bez code card, dopiero potem osiowanie proxy może wymagać code card.
Przypuszczam że tak. Czujniki prędkości są i tak w każdym kole. Przepustnica jest sterowana elektronicznie. Pozostaje tylko uaktywnienie stosownej logiki.
Jestem zbyt strachliwy żeby próbować ;-) - odstraszyła mnie konieczność robienia "proxy alignment" i ewentualne problemy (ostrzeżenia masz nawet w tym wątku).
Slyszalem za sa spece co wyciagaja ten kod z bodycompa i biora ok 50 pln.
Brylancik moze w starym oplu tak tempomat wygladal, dzisiah wszystkie te urzadzenia juz sa a tempomat jest realizowany programowo.
Zobacze ile aso chce za kod, a moze mechanik uchyli tajemnicy za drobna oplata.
Probowaliacie cos zmieniac w body?
Pozdrawiam
Dostaje się kod ale słuzy on chyba tylko do radia
Dokladnie, przy otrzymywaniu dokumentow od auta dealer wspominal cos o "paszporcie" do radia z kodem. Jutro poszukam w dokumentach moze cos jest.
Pozdro
Do niedawna wszyscy to dawali, Fiat też. Teraz nie dają (mamy tylko kod do radia), żeby zwyczajnie ograniczyć liczbę czynności możliwych do wykonania poza ASO. W ramach walki z takimi praktykami, jestem skłonny każdemu kto mnie spotka/odwiedzi za (jedno!) piwo wyłączyć piszczka od niezapiętych pasów lub/i zresetować termin przeglądu (do tego nie potrzeba kodu).
Ja również się podpisuje :) Również bardzo chętnie wyłącze komuś piszczka :)
To to 4 śruby i dwie wtyczki, bezpieczników nie będę wyjmował, tylko pytanie gdzie to zrobić i jak długo to zajmie.
Oj nie, wtyczek jest dużo więcej. Z przodu 6 wtyczek ,z tyły dwie.
Tu masz body, od lewej front, po prawej tył body computera :
Załącznik 27770
Oni wyciągają elektronikę/płytkę i podłączają się do epromu bodajże 93c56 lub coś podobnego i z niego odczytują kod.
Tak naprawdę to godzina to maks.
No to trzeba poszukac :) dzisiaj na necie poszukam specow od licznikow i tym podobne i niech szukaja. Podjade tez do ASO, moze sie dovadam z tym Codem z mechaniorem :)