To jest widok strony w wersji do druku
-
Witam
U siebie zamontowałem lusterko fotochromatyczne z Peugeot 307 które idealnie pasuje nie liczą ze jest koloru czarnego co do wtyczki to pod posufitka znalazłem oryginalną wtyczkę (prawdopodobnie we wszystkich cromach jet już pociągnięta instalacja) od sensora, lusterka i innych wystarczyło tylko poszukać odpowiednich pinów i podłączyć lusterko które samo się rozjaśni po wrzuceniu biegu wstecznego, dal zainteresowanych mogę poszukać jak podłączyć lusterko oraz wrzucę fotki jak to wszytko wygląda
-
Nie wszystkie Cromy mają pociągniętą instalację bo np. moja nie ma ale dało się zrobić i też działa.
-
Cytat:
Napisał
artirt123
Witam
U siebie zamontowałem lusterko fotochromatyczne z Peugeot 307 które idealnie pasuje nie liczą ze jest koloru czarnego co do wtyczki to pod posufitka znalazłem oryginalną wtyczkę (prawdopodobnie we wszystkich cromach jet już pociągnięta instalacja) od sensora, lusterka i innych wystarczyło tylko poszukać odpowiednich pinów i podłączyć lusterko które samo się rozjaśni po wrzuceniu biegu wstecznego, dal zainteresowanych mogę poszukać jak podłączyć lusterko oraz wrzucę fotki jak to wszytko wygląda
Wrzuć kolego zdjęcia jak to wygląda. Z chęcią zobaczę, gdyż też mi chodzi to lusterko po głowie, a oryginał trafić to z cudem graniczy...
-
Postaram się w tygodniu wrzucić kilka fotek i jakiś opis
-
5 załącznik(i)
Obiecane zdjęcia
Załącznik 22518
Załącznik 22519
Załącznik 22520
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Załącznik 22521
Załącznik 22522
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Lusterko pochodzi z peugeot 307 ale pasują również z renault, jedynie na co trzeba zwrócić uwagę to na mocowanie luterska które jest inne niż w pozostałych fiatach czy alfach. Co do podłączanie pod podsufitka znalazłem białą kostkę z tego co pamiętam to 6 piniowa skąd wiozłem napięcie oraz sygnał z wstecznego prawdopodobnie jest to oryginalna instalacja pod lusterko fotochromatyczne i sensor deszczu itd.
-
-
No cena dość wysoka ale relingi u niego to już kosmos :mad:
-
Ja dopasowałam lusterko od Alfy, a mocowanie przełożyłem.
-
Z tego co widzę od Megane II też powinno pasować. Nawet jakiś sensor ma.
-
Kdoż już naprawowal system skladania lusterek? Jedno mám zatarte i jedno jakiesz wolne..
-
Jak włożę palce pod podsufitkę tam gdzie lusterko to mam kosteczkę płaska z 4 kabelkami. To jest ta od lusterka?
-
No to ja tez juz mam 😀 Od Renault. Pasuje jak ulał😀
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...b3a53bdb17.jpg
Wysłane z Tapatalk
-
Prawie idealnie pasuje też od c4/307. Koszt 15-30zł. Mam natomiast spostrzeżenie, że te lusterka fotochromatyczne jakby zabierały więcej przestrzeni na szybie i tym samym widoczność w cromce jakby mniejsza. Ale może to złudzenie.
-
3 załącznik(i)
Nie zauważyłem tego. Samo lusterko jest zgrabniejsze niż poprzednie, tej gulai od czujnika nie widze jak jadę takze nie moze zasłaniać. Jeszcze 3 fotki na zyczenie.
Załącznik 25452
Załącznik 25453
A tak po zaklejeniu będzie wyglądać. Jeszcze nie zaklejałem bo moze czujnik bym wstawił ale...
... jeszcze w kostce dwa kabelki ale nie wiem czy to od tego. Moze ktoś wie? W eLearn nie ma tego, jest zupełnie inna kostka z dwoma pinami.
Załącznik 25454
-
Dzięki
Podoba mi się
To będzie mój wybór bo jest miejszce na czujnik deszczu.
Zamontować go można, jak ktos chce.