Leniuszek z kolegi - mamy dostęp do EPRa - można samemu poszukać i podzielić się wiedzą na forum, a nie czekać aż ktoś to zrobi za nas...
To jest widok strony w wersji do druku
Funkcja autoclose, to nie jest blokada rodzicielska tylnych drzwi. Swoją drogą autoclose dostępne we FIAT-ach jest od wielu lat.
W Tipo wystarczy raz. Powtórzę się, autoclose to nie blokada rodzicielska :!: Blokadę rodzicielską włącza się w tylnych drzwiach, po ich otwarciu widać przełącznik na boku.
Ty mówisz o antynapadzie. Ja mówie o blokadzie uruchamianej przez kierowcę, żeby dziecko nie otworzyło sobie samo drzwi od środka.
Super. W 96 rocznikowo Audi 80 pamiętam, że też była.
https://www.eurofrance.pl/pl/p/Przel...644917XT/49322
O ten znaczek tego bachora pod szybami. Po cholerę w ogóle blokada szyb bez tego? To jest bezsensu. Okna sobie nie otworzy, bo mu zablokujemy ale drzwi już sobie otwierać może jak chce.
I jest taka normalnie blokada (elektroniczna) w standardzie w Lodgy(via Clip-więc pewnie też Logan/Duster/)/C4(Grand)/C5/406/508/Laguna 3/Espace(fabrycznie uruchomiona, można wyłączyć w menu auta)/Octavia3/Superb2i3/Touran2i3 (trzeba aktywować w menu auta), Mercedes B i C klasa po 2005 roku (miałem okazję jeździć, ale w starszych mercach generalnie też jest).
I jak naciskasz blokadę okien to uruchamia się child safety i z tyłu smarkacze czy nawalony klient nie mogą otworzyć sobie drzwi do momentu w którym Ty zadecydujesz, że może wysiadać (nie przy 70km/h).
Co do Megane to bym się wdał w polemikę. Kolega ma też na taksie. Jeśli jest fabryczny central zamek i "elektryka z tyłu" to nie mogłem wysiąść do puki mnie nie wypuścił (model po 2008r.).
I po co Polo wyciągasz? W innym temacie jak przyrównywałem Tipo do aut segmentu B to się burzyliście. A teraz Auta z segmentu B, nie mają to Tipo też nie ma. Segment C i D mają to też powinien kufa mieć w standardzie taki feature. Przecież auto kupują ludzie "dla małej rodziny". Bardziej przydatny feature niż ten hill control/podbijanie obrotów i zapewne byłby tańszy we wdrożeniu.
Bo Golfem nie jeździłem od czasów 4ki, a nie mam w naturze pisania o czymś czego nie jestem pewny.
Generalnie Turecka taczka. Dziś nad ranem jak mi typ chciał wysiąść na środkowym pasie w trakcie jazdy to się mega zdziwiłem.
Jeszcze zadzwoniłem do kumpla. W Fordzie Tourneo małym i średnim (Courier i connect?) też jest blokada drzwi (przesuwnych! :P).
Ale g.... kupiłem. Bez kitu.
Trzeba w nocy. W ciągu dnia jest za dużo zapytań. Aczkolwiek szukałem Ori przewodów klimatyzacji na rynek turecki (jeżdżą na starym odczynniku) co by w razie awarii wymienić przewody, nie bawić się w spawanie przyłączy i nic nie znalazłem na temat. A na bank jeżdżą na starym odczynniku.
Mój Vin też nie. Baza danych w naszej forumowej dawno nie była aktualizowana i nie widzi nowych aut :)
Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
Mój produkcja połowa września 2017 jest.
Trzeba było lepiej zapoznać się z autem przed zakupem, jeśli wiadomo co jest wymagane, to się to sprawdza. Nie przygotowałaś się i taki efekt. Mi brak elektrycznej blokady nie przeszkadza. Ze względu na dzieciaki "ręczne" blokady w obu autach włączone na stałe. Nikt inny z tyłu nie siada.
Ja w swojej Octavii nie mam tej funkcji z pokładu komputera dostępnej. Być może musza być elektryczne szyby z tylu a ja mam na korbkę [emoji6] wiec chyba nie każdy VAG ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
A blokade "taksowkarską" można zrobić jednym dwubiegunowym pstryczkiem. Przerwac wylacznikiem sygnal z jednej i drugiej tylnej klamki wewnetrznej do body compa. Prawdopodobnie wlasnie to robi ten plastikowy cwancyk co sie przekreca w drzwiach bo nie czuć żeby jakaś zapadka itp. tam byla. To samo zrobic ale gdzies za drzwiami np. na konsoli.Trzebaby tylko schemat. Forumowicz Jackthenight mial dostep do elearna
No to dupa. Myslalem ze tak jak w miciaku. Tam ciagnac klamke najpierw idzie sygnal do body i zwalnia central. Tam po zamknieciu pilotem z jakas kombinacja chyba przytrzymaniem nie da sie otworzyc od wewnatrz. A tu faktycznie jak jedne drzwi otwierasz klamką to "omijasz" centralny. Nadal jest on zamkniety ale drzwi od wewnatrz otworzysz. Zastanawiam sie czy to dobrze czy zle. Dla taksowkarzy pewnie zle bo klient moze spierdzielic bez płacenia. Ale nie byloby takich afer jak ostatnio na Okeciu tych turystow z Cypru :).Dla rodzica chyba bez znaczenia. Ale przyznam ze to kolejna rzecz na ktora bym nie zwrocil uwagi
Jest to w wielu samochodach , miałem to np. w OCTAVII I w Toledo II , a w AR159 już nie. Nazywa się to zaryglowanie zamkniętego zamka. W grupie VW z pilota ryglowało się automatycznie i było słychać wyraźnie dwa kliknięcia podczas zamykania centralnego. Jedno wciśnięcie zamkniętej kłódki na pilocie zamykało i ryglowało zamek ( brak możliwości otwarcia od środka). Ponowne wciśniecie w przeciągu 2 sekund odryglowywało zamek. Pozostawał on zamknięty , ale z możliwością otwarcia klamką wewnętrzną. Tak samo kluczykiem , jedno przekręcenie , zamknięcie , ponowne przekręcenie zaryglowanie. Miało to na celu zabezpieczenie przeciw otwarciu drzwi samochodu ale tylko unieruchomionego. Czyli pomimo wybicia szyby i włożenia ręki do środka nie dało się otworzyć drzwi.