Jeżeli planujesz używać auto dłużej to raczej nie. A jeśli chcesz sprzedać za parę lat, to pieczątki są mile widziane w książce. Ja wykupuje dodatkowa gwarancję na 3 lata. Serwis więc będzie tylko w ASO.
To jest widok strony w wersji do druku
Jeżeli planujesz używać auto dłużej to raczej nie. A jeśli chcesz sprzedać za parę lat, to pieczątki są mile widziane w książce. Ja wykupuje dodatkowa gwarancję na 3 lata. Serwis więc będzie tylko w ASO.
Dzwoniłem do ASO i koszt takiej gwarancji to ok 1500 zł. Obejmuje większość podzespołów, elektroniki itp. Ale to już się ustala, jak uzyskałem informację z ASO. O gwarancji i jej zasadach możesz poczytać na stronie Fiata.
Nie przesadzaj, nieraz przeglądałem ogłoszenia i jakoś nie zauważyłem dużych dysproporcji w cenach porównując auta tej samej klasy. Owszem są producenci u których za auto trzeba dać więcej w stosunku do reszty np. Toyota ale żeby Fiat był na szarym końcu statystyk to tego nie zauważyłem.
Przegląd Auto Res. Koszt 620 zł. Wymieniony olej plus filtry, oraz ozonowanie klimatyzacji. Niestety auta nie umyli. 😭
Mnie wystarczy że musiałem im zostawić samochód na przegląd i wymianę oleju (gwarancja). Na szczęście mycie nie jest wymagane do jej utrzymania, dlatego na samym wstępie podziękowałem za tą usługę. Przegląd w Łodzi tydzień temu 480 zł (filtr,olej,przegląd). Pozostałe filtry we własnym zakresie.
Witam,
Jestem z dolnegośląska, jaki sewis polecacie na drugi przegląd - mam przebieg 19 tys, na pierwszym przeglądzie miałem wymieniane filtry i olej Selenia, dzwoniłem do Długołęki koszt drugiego przeglądu bez świec to około 1100 zł coś sporo...
Czemu miało by się to nie opłacić? Osobiście sam nie mam zamiaru wybierać się na drugi przegląd do ASO, oświeć mnie co mogę stracić na takiej decyzji :)
Kruku, Brylant pisał do Punciaka, nie do Ciebie :), popatrz na cytat...
Moim zdaniem książeczka serwisowa z wpisami jest dużym plusem. Zwłaszcza jeśli samochód jest zadbany, ma mały przebieg - potwierdzony właśnie książka serwisową - do tego pierwszy właściciel oraz krajowy. W tym przypadku cena jest w górę. Ale każdy zrobi wg uznania.
Zrobiłem przegląd po 30k. W ASO FIAT w Tomaszowie Maz. Koszt 900,47 zł brutto za:
1. wymiana filtra przeciwpyłkowego - 131,81
2. wymiana filtra powietrza - 84,23
3. wymiana płynu hamulcowego - 37,50
4. wymiana żarówki w podświetleniu w kabinie - 7,01
5. wymiana świec zapłonowych - 184,72
6. dolewka płynu paraflu UP - 37.00
7 robocizna - 419,20 !!!
I teraz najważniejsze: olej wymieniam w innym serwisie bo zdecydowanie taniej (160 zł z olejem, filtrem i robocizną). Gdybym go wymienił przy przeglądzie gwarancyjnym to pewnie jeszcze ze 300 trzeba by doliczyć. Ozonowania klimy tez nie chciałem.... pewnie ze 200 by skasowali.
Co do wartości płynu hamulcowego, świec zapłonowych, płynu do chłodnicy nie mam zastrzeżeń ale te filtry? komplet filtrów z Sędziszowa (w tym olejowy) to 60 zł. I ta robocizna... 2h pracy 420 zł??? Nigdy więcej do Tomaszowa Mazowieckiego nie pojadę. W ogóle koniec z przeglądami gwarancyjnymi. Wcześniej jeździłem Pandą 1.1 i po dwóch przeglądach dałem sobie luz... poszła do ludzi za fajną kasę po 220k przebiegu bezawaryjnego.
PS. Świece zapłonowe zabrałem. Niczym się nie różniły od nowych... :)
Masz lpg że świece zmieniałeś po 30kkm? Jak to ASO ceny wysokie normalna sprawa, takie zakłady żyją głównie z okresów gwarancyjnych.
W t check nie ważne czy z lpg czy bez wg instrukcji wymiana świeczek co 30k
No mi w serwisie Dutkiewicza Warszawie pogieli próg na przeglądzie 30000 masakra caly dzien samochod trzymali A potem udali ze nic nie wiedzą i dopiero zobaczylem po 2 tygodniach