To jest widok strony w wersji do druku
-
Zapytalem kolege bo przyszedl a siedzi obok i mu spadlo ubezpieczenie w tym roku do 3,5k ( bo mowi ze spadla cena ale nie wie na ile dokladnie). Powiedzial na przegladzie i nic mu nie skrzypi juz bo cos tam dokrecali. Mowi ze na pewno to samo auto by kupil i po 3 latach prawdopodobnie kupi nowa generacje jak nie bedzie nic rownie fajnego a tanszego. Nic sie nie psuje nadal a jedyny problem to wyciszenie jak w Matizie ale to normalne (mowi puszcza sie radio glosniej zeby nie slyszec wiatru powyzej 50 a tez to wg niego zaleta bo slyszy co sie na ulicy dzieje a w Audi itp. jest cisza i nie jest to zbyt bezpieczne w miescie - nie pomyslalem w sumie o tym).
-
No niby odchudzili silnik coś tam w nadwoziu jest z alu itp. Zdaje się że 6-tka waży ok. 1300. Pewnie coś za coś ale ja bym akurat tej trójki nie skreślał (jako pierwszy właściciel ;-). To tak jak z domami jeden muruje na pokolenia a inny z papendekla na kilkanaście lat. Ale czasy się zmieniają i może to drugie podejście będzie zyskiwać na popularności. Może faktycznie ludzie nie oczekują od auta żywotu przez kilkanaście lat. Hop siup zmiana dup i co kilka lat nowe auto, nowy dom, nowa żona :).
-
Cytat:
Napisał
marx30
nowa żona
Ehhh....
-
Niespodzianka: patrzyłem na testy autocentrum i Mazda 3 jest głośniejsza od Tipo przy 130km/h o prawie 1 dB ale co ciekawe na postoju jest cichsza (kolega mowi, ze od 50km\h jest głośno, więc by się zgadzało).
-
Jak nie ma wygłuszenia a cichszy silnik to na postoju tak wyjdzie a w ruchu odwrotnie.Tyle że hałas na postoju nie przeszkadza w niczym a podczas jazdy owszem
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
FiatPrime
Ehhh....
Tylko dzieci zmienić nie można. Dzieci są jak tatuaż - zrobisz raz i są na całe życie.
Chociaż tak całkiem technicznie rzecz biorąc: i jedno i drugie można usunąć laserem. Kwestia mocy lasera...
Ot taki czarny humor...
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
GP tyle waży :powieszony: Z folii blaszanej tą Mazdę robią? Tak samo konkurent 500X, czyli CX 3 - lżejsza o minimum 300kg :!: Daje to do myślenia.
Folia aluminiowa obkladaja :P
-
A mnie się nie podoba że od 14.12.2017 czyli od zakupu auta nie dostałem drukowanych instrukcji do auta, tylko pdf na pendrive.
Po kilku pismach, wczoraj dostałem taką oto odpowiedź:
"Panie Marku stare dostawy miały instrukcje w tej chwili nie mam,wygląda na to ze tylko będą w formie elektronicznej"
Czy ktoś to może potwierdzić że też nie dostał do auta książeczek.
-
Cytat:
Napisał
siwymw
Jak rok temu odbierałem swojego sedana, to dostałem instrukcję do HB/SW, bo nie mieli do sedanów. Jednak za jakiś czas dostałem tę co trzeba i nawet sprzedawca się oferował, że mi do domu osobiście przywiezie.
-
Kupowałem we wrześniu zeszłego roku i dostałem tylko na gwizdku, takim bajeranckim, że po złożeniu jest jak dyskietka tylko trochę grubsza :cool:
-
Cytat:
Napisał
siwymw
ja dostałem dwie. Jedna z autem do hb i sw ale bez wersji z lpg i potem dostałem nowsza z lpg. Tę bez wersji z lpg mogę odstąpić jak jeszcze znajdę. Sprawdzę czy nie wywaliłem.
-
Auto odbieralem w czerwcu i papierowa instrukcja byla.
-
Cytat:
Napisał
kartonik
Kupowałem we wrześniu zeszłego roku i dostałem tylko na gwizdku, takim bajeranckim, że po złożeniu jest jak dyskietka tylko trochę grubsza :cool:
I gdzie go wetkniesz, jak gdzieś w polu będziesz potrzebował instrukcji, żeby wymienić żarówkę? :-P
-
Cytat:
Napisał
siwymw
Ja mam służbówkę zarejestrowaną 31.10 i jest standardowa książeczka papierowa.
-
Nie podoba mi się w Tipo skrzynia biegów... Jest nieprecyzyjna, ciężko wchodzi 2 bieg przy szybkim rozpędzaniu się. Mowa o skezyni c635 w silniku 1.4 t-jet 120km
-
Cytat:
Napisał
sotapl
Nie podoba mi się w Tipo skrzynia biegów... Jest nieprecyzyjna, ciężko wchodzi 2 bieg przy szybkim rozpędzaniu się. Mowa o skezyni c635 w silniku 1.4 t-jet 120km
Z jakim wozem porównujesz tą skrzynię? Działa całkiem przyjemnie wg mnie.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
U mnie C635 działa bez zarzutu.
-
Skrzynia C514 w sedanie 1.4 95km kórym jeździłem przez ostatnie dwa lata pracowała płynnie, precyzyjnie i nie haczyła. Nie wiem może skrzynia się ułoży, zrobiłem dopiero 100 kilometrów.
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
U mnie C635 działa bez zarzutu.
Mi tuu. Jedna z lepszych jakimi losowalem. Troche za dlugi skok ale zrobienie short shifta jest u mnie w planach. Latwe do ogarniecia -blaszka z przegubem kulowym
-
Cytat:
Napisał
marx30
Mi tuu. Jedna z lepszych jakimi losowalem. Troche za dlugi skok...
Właściwie to tyle samo mogę dodać od siebie. Precyzja jest okej, długość skoku za długa, przełożenia jak dla mnie nieco za krótkie.
Albo trafiłeś na jakiś dziwny egzemplarz albo faktycznie daj jej trochę więcej czasu. Tu na forum o tej skrzyni w większości raczej usłyszy się pochwały bo zwyczajnie to dobra i udana konstrukcja.
-
Precyzja w C635 jest bardzo dobra, ale wkurzające jest za to "chrupanie" przy zmianie z 1-2 i 2-3.