To jest widok strony w wersji do druku
-
2 załącznik(i)
Przegląd zrobiony, może małe podsumowanie przyda się komuś z Warszawy lub okolic. Chciałem zrobić pierwszy przegląd z wymianą oleju i filtra, 1.4 120 KM, bez gazu.
Krasnobrodzka:
Załącznik 37576
Ostrobramska:
Przegląd; 86,30 PLN
Wymiana oleju i filtra przy przeglądzie: 558,50 PLN
Oczapowskiego:
650zł
Przegląd ostatecznie zrobiłem w Płońsku (przerwa w planowanej drodze do Płocka:p )
Załącznik 37577
Policzyli 3l oleju i faktycznie na bagnecie jakaś 1/3. I tak planowałem kupić litr na wszelki wypadek więc tragedii nie ma.
Filtr kabinowy kupiłem jakiś węglowy Meyle za 41zł i wymieniłem sam. Nie znam firmy, jeśli się okaże badziewiem to bardzo stratny nie będę.
-
Cytat:
Napisał
Gellenort
Przegląd zrobiony, może małe podsumowanie przyda się komuś z Warszawy lub okolic. Chciałem zrobić pierwszy przegląd z wymianą oleju i filtra, 1.4 120 KM, bez gazu.
Krasnobrodzka:
Załącznik 37576
Ostrobramska:
Przegląd; 86,30 PLN
Wymiana oleju i filtra przy przeglądzie: 558,50 PLN
Oczapowskiego:
650zł
Przegląd ostatecznie zrobiłem w Płońsku (przerwa w planowanej drodze do Płocka:p )
Załącznik 37577
Policzyli 3l oleju i faktycznie na bagnecie jakaś 1/3. I tak planowałem kupić litr na wszelki wypadek więc tragedii nie ma.
Filtr kabinowy kupiłem jakiś węglowy Meyle za 41zł i wymieniłem sam. Nie znam firmy, jeśli się okaże badziewiem to bardzo stratny nie będę.
Czyli jednak Płońsk :)
Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
Gellenort
Krasnobrodzka:
Te pozycje na niebiesko to jawne zdzierstwo...
-
Jako że jest sporo so czytania to pozwolę sie zapytac ile kosztuje pierwszy przegląd po roku w Zorach, Pszczynie, Katowicach...ect
-
Nie wiem jak u Ciebie ale ja dziś ustalałem ceny w swojej okolicy. Bydgoszcz aso reiski w podzięce że kupiłem u nich tipo zaśpiewali 850 brutto, Piła 500 netto z olejem filtrami oleju i kabinowym. Toruń torital niby niecałe 200 brutto za sam przegląd. Wybrałem Piłę. Tak to w kujawsko pomorskim wygląda. Zadzwoń i się dowiedz.
-
Cytat:
Napisał
tyta
Jako że jest sporo so czytania to pozwolę sie zapytac ile kosztuje pierwszy przegląd po roku w Zorach, Pszczynie, Katowicach...ect
Jak myślisz o Pszczynie, to podjedź do Bielska, bez materiałów za sam przegląd powinieneś się zmieścić poniżej 100 zł.
-
Zgodnie z instrukcją obsługi (najnowsza z www fiata zassana pod mój egzemplarz) to przy 15tys wymiana oleju wraz z filtrem i filtrem kabinowym jest "opcjonalna", obowiązkowa jest na 30tys. Mogę tak zrobić żeby auto przeszło w aso tylko przegląd bez tych wymian? Decyzja należy rozumiem do mnie? Auto ma teraz niespełna 14tys i użytkowane jest w warunkach normalnych, rejon nie jakiś smogowy itp. Graty bym kupił sam i wymiana we własnym zakresie zaraz po przebytym przeglądzie. Utrzymałbym gwarancję a serwisu na 30/2lata wstępnie nie planuję. Da radę tak?
-
Tak, nie masz obowiązku zmieniać na 15k
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
J.w.
Ja tak zrobiłem i za przegląd po roku (czyt. pieczątkę w książce gwarancyjnej) płaciłem kilkadziesiąt złotych.
Olej po roku jeżdżenia zmieniłem we własnym zakresie.
-
Witam. Zrobiłem przegląd w Płońsku po roku użytkowania 7370 km TIPO 2018 1,4 POP. Przegląd ze sprawdzeniem komputera pod względem błędów wraz z podwoziem i na szarpakach+ olej wlano 3l,filtr 362 zł nie warto oszczędzać bo to daje 1zł dziennie gwarancje na cały rok z olejem i filtrem. Przegląd robiony bez mała na oczach klienta za dużą szybą widać cały warsztat a siedzi się przed samochodem dzielony tylko szybą .Wizyta umówiona telefonicznie na godzinę .Miła rozmowa z właścicielem serwisu daje sporo wiadomości co do warunków gwarancji serwisowej i całego samochodu
-
Serwis Fiata chyba zachorował na koronawirusa. Za wymianę oleju, filtra oleju i filtra pp. oraz pościemnianie przy sprawnym samochodzie około 3h skasował za 1 przegląd po 8tkm przebiegu 1100PLN. Ta cena to chyba "trochę" przesadzona. Raz można naciągnąć klienta.
-
Ale Cię ożenili na kasie. Masakra kuzwa. Nie pytałeś za wczasu ile wezmą?
-
Cytat:
Napisał
piohol
Serwis Fiata chyba zachorował na koronawirusa. Za wymianę oleju, filtra oleju i filtra pp. oraz pościemnianie przy sprawnym samochodzie około 3h skasował za 1 przegląd po 8tkm przebiegu 1100PLN. Ta cena to chyba "trochę" przesadzona. Raz można naciągnąć klienta.
No to kolege zdrowo wy..... Trzeba wyciagnac lekcje na przyszlosc zeby drugi raz w wuja sie nie dac zrobic.
-
Piohol a gdzie robiłeś ten przegląd ?
-
Roczny po 15000 Piła Iveco Gibas, bez wymian koszt 135zl. Gwarancja utrzymana. Przeglad zrobilem przy przebiegu 14400 i Pan z aso twierdzil ze musze zrobic ta wymiane oleju po 15tys. Nie docieraly do niego argumenty ze wymagana jest po 30tys. Reasumujac na te chwile gwarancja utrzymana, wbita pieczatka w ks gwarancyjna a olej i filtry sam wymienilem po powrocie.
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
-
-
Taka uwaga bo np w Pile w aso informacja wisiala w poczekalni ze czesci dostarczone przez klienta nie podlegają gwarancji.
-
Może jakieś zamienniki owszem ale oryginalnych części nie mają prawa odrzucić czy zakwestionować bo niby dlaczego? To samo wsadzają od siebie tylko na innej marży
-
Wczoraj byłem na przeglądzie rocznym gwarancyjnym i zapłaciłem 520PLN. Przegląd,wymiana oleju i filtra oraz wymiana filtra przeciwpyłkowego.
-
jest sens robić 2 przegląd w ASO? gwarancja i tak mija po 2 latach?
24 kwietnia mijają mi 2 lata i obecnie mam 28tys. przebiegu.