To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Odbiór autka -
@pelikan - nie rozumiem, napisałem co pokazał komputer, myślisz że myli się aż o 4 litry? Nie sądzę, przejechałem 11 km dość sprawnie przez miasto mimo pory szczytu, zatankowalem do pełna i pojechałem po żonę, przejechałem potem jakieś 3 km po średnicówce a potem utknąłem w korku na 10 min, w sumie wyszło 17km. System Start&Stop jeszcze raczej nie zadziałał, sam jestem zaskoczony takim wskazaniem i wyraziłem jedynie opinię, że będę to nadal obserwować. Co do wyczucia auta - to trochę tak jak przesiąść się z kobyły na konia, nie da się tak od razu zaprzyjaźnić z koniem, to mi jeszcze zajmie trochę czasu. Mam czerwone HB, nie kombi.
Wysłane z mojego SGP621 przy użyciu Tapatalka
-
Nie wiem czemu ubzdurałem sobie kombi... ten start&stop można definitywnie wyłączyć? W vw jest aktywny po każdym uruchomieniu i strasznie wkurza.
-
Można - na razie nie dotykam, chcę zobaczyć jak to się włączy i czy to coś daje. Pewnie w ostateczności wyłączę; i tak zapamiętuje ustawienie i tak zostanie po ponownym włączeniu silnika.
-
@ffun - nie chciałem Ciebie urazić. Jeśli tak się stało to sorry. U mnie w korku około 12 km naprawdę pokazał 11l. W trasie rzeczywiście komputer pokazuje około 6.5 litra. Pozdraiwam
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Mój też czerwony, tyle,że sedan
-
Panowie zamówiłem pod koniec stycznie Tipo HB "POP" czy w tej wersji będę miał start&stop ? , czy to zależy od silnika, czy od wersji, czy może jako dodatkowa opcja do wyboru ? pozdrawiam.
-
Cytat:
Napisał
mikus76
Panowie zamówiłem pod koniec stycznie Tipo HB "POP" czy w tej wersji będę miał start&stop ? , czy to zależy od silnika, czy od wersji, czy może jako dodatkowa opcja do wyboru ? pozdrawiam.
Oglądałeś specyfikację auta:?: Bo z Twojego posta wnioskuję, że słabo się przyłożyłeś i nie wiesz co zamówiłeś. Przejrzyj sobie karteczkę i się dowiesz.
Cytat:
Napisał
ffun
Komputer sugerujacy zmianę biegów trochę za mną nie nadąża bo zmieniam biegi wcześniej poza 6 którą udało mi się włączyć na średnicówce - tu zasugerował wcześniej.
Z ciekawości, przy jakiej prędkości i obrotach wrzuciłeś 6-ty bieg i jakie obroty ma silnik przy 100km/h :?:
-
Z mojej specyfikacji wynika że sw z t-jet LPG nie ma S&S. W sumie ma to sens, bo po każdym odpaleniu chodził by chwile na benzynie i tak w koło np w korku.
-
Krowka1978: nie przeglądałem specyfikacji ( chyba nie a może tak ale nie mogłem tego znaleźć), chciałem się Was spytać lub poradzić czy to coś złego
-
Może zależeć od modelu auta i silnika. Albo jest domyślnie, albo w opcji. W specyfikacji powinien być zapis S&S, jeśli jest.
-
Ja przed złożeniem zamówienia szukałem informacji o tym czy na wyposażeniu jest S&S ale nic nie znalazłem bo nawet bym go nie chciał. Trochę mnie zdziwiło że kolega ffun ma S&S.
-
krowka1978: mam zamówione Tipo HB 14,95km POP i zrobiłem z panią diler konfiguracje auta" wyposażeniu standard" + parę dodatków i nic nie pisze na tej kartce o S&S , ja już nie wiem sam , pogubiłem się bo tyle tu piszą :confused:
-
Cytat:
Napisał
Loczek30
Ja przed złożeniem zamówienia szukałem informacji o tym czy na wyposażeniu jest S&S ale nic nie znalazłem bo nawet bym go nie chciał. Trochę mnie zdziwiło że kolega ffun ma S&S.
Silniki z turbo mają S&S i już (dopiero wtedy spełniają normę).
1.4 16V w Tipo nie mają S&S w standardzie - w konfiguratorze nie ma opcji doposażenia, w podsumowaniu też nie ma. W T-Jet oczywiście jest wymieniony jako standardowe wyposażenie.
Cytat:
Napisał
mikus76
krowka1978: mam zamówione Tipo HB 14,95km POP i zrobiłem z panią diler konfiguracje auta" wyposażeniu standard" + parę dodatków i nic nie pisze na tej kartce o S&S , ja już nie wiem sam , pogubiłem się bo tyle tu piszą :confused:
S&S nie będzie w Twoim aucie.
-
krowka1978: dziękuje za pomoc i odpowiedzi
-
Tak jak już było pisane - S&S jest w standardzie z T-Jet, czy będę go używał to już inna sprawa - na pewno przetestuję gdzieś na dłuższej trasie jazdę z i bez - na razie nie uświadczyłem włączenia - myślę, ze to stanie się dopiero jak zostaną spełnione określone warunki. Docelowo zobaczę - ale raczej wyłączę bo takie włączanie i wyłączanie silnika, pomimo, że pewnie przewidzieli to w konstrukcji nie działa zbyt dobrze na cały układ. Gdzieś zdaje się czytałem jakieś testy i szału nie ma.
-
Informacja o S&S jest dopiero teraz (widze w ulotce) w Styczniu takiej informacji nie było.