To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Codziennik -
Ja mówię to co wiem z doświadczeń znajomych i rodziny- sam osobiście nie miałem takich problemów.
Co do rodziny , to szwagier w Vectrze B na gaz miał problem taki że check się zaświecał, falowały obroty, zawory było słychać, słabe auto i hamulce słabsze- i to wszystko przez wężyk od podciśnienia, więc może u ciebie ten problem tak samo przez to wygląda tylko musisz wybadać każdy wężyk żeby być pewnym że są ok i szczelne.
-
wiem, wiem. w przyszlym tygodniu odstawiam auto na dwa dni do mechanika. moze naprawia. moze... dzieki za pomoc :)
-
1 załącznik(i)
Pamiętacie jak pisałem o oleju? Jeszcze przed tym jak się go w końcu pozbyłem nie wiedziałem co mam z nim zrobić więc napisałem do Wojewódzkiego Inspektoratu Ochrony Środowiska w Bydgoszczy z pytaniem co z takimi odpadami się robi. Wykazałem jakąś tam inicjatywę ochrony środowiska.. Zobaczcie co dostałem:
Załącznik 1357
Nie ma co - pomoc pełną gębą ;)
-
no to ci pomogli jak nei wiem co. mnie takie pisemka zawsze demotywują
-
No ja wczoraj zwalczyłem wymianę zewnętrznych klamek, cała wymiana około 4 godzinek. Klameczki przednie pasowały idealnie, tylne już trochę mniej. Teraz czeka mnie regeneracja tylnych wahaczy,(prawy już trzeszczy). Będę robił obie strony plus wymiana amortyzatorów. Zastanawiam się nad wymontowaniem całej tylnej belki i robieniem tego na zewnątrz a przy okazji konserwacja całego tyłu. Jednak jest to uzależnione od tego czy uda mi się odkręcić przewody hamulcowe od korektora, no i nie mam na razie pomysłu na opróżnienie zbiornika a jest prawie pełny.
-
ze zbiornikiem nie powinno być problemu powinno się spokojnie spuścić co do belki to na pewno byłoby wygodniej robić to na zewnątrz
-
Dziś w końcu po dłuuuugim czasie dopisałem ostatnie wiersze kodu i zamontowałem układ w aucie ;).
Będę miał czas to napiszę coś więcej i się pochwale jak to wygląda wieczorem.
Światła włączają się po otworzeniu auta, po wyłączeniu zapłonu a następnie otworzeniu drzwi. Gasną po zamknięciu lub po 30sek (czas jest regulowany). Jasność z jaką świeci to 90% wypełnienia, ale to też jest parametr i można go sobie zmieniać. Jest oczywiście czujnik światła zamontowany koło lusterka wstecznego i dzięki niemu światła włączają się tylko wieczorem. Tu na filmie było to przestawione aby pokazać efekt.
Kręcone jelitem bażanta więc przepraszam za jakość - to tylko tak na szybko aby się pochwalić ;)
http://www.youtube.com/watch?v=bGT7FXWDAqM
-
masz chłopie głowę do takich modyfikacji. a tu juz wg mnie wyższy poziom majsterkowania :D
-
Widzisz, jeden umie i lubi jedno, 2gi co innego ;) Muszę tylko jakiś fajny filmik nakręcić i opisać co i jak ;)
-
Fajne bajerki tworzysz, chylę czoła.
-
dzis odstawilem auto do mechanika. zrobi, nie zrobi? oto jest pytanie :)
-
Byrrt - odstawię ci auto na kilka/naście dni i zrób przy moim takie bajerki, jestem z zawodu elektronikiem, ale daleko mi do elektronika :D
boch- czyli sonda :D ja obstawiam że tak ale na krótką chwilę.:D
-
auto odbieram za godzine. ponoc jest poprawa. za kilka dni dam znac czy faktycznie :) jesli faktycznie, to mam speca od Fiatow prawie pod nosem :)
-
byrrt wielki szacun dla ciebie, naprawdę trzeba mieć głowę do takiego czegoś ;)
-
Wy tu już tak słodko mi nie piszcie ;) Może się dziś zbiorę i nakręcę jakiś ładniejszy film po zmroku.. Tylko nie ma specjalnie gdzie mieszkając w miejskiej dziczy :/
---------- Post dodany o 18:21 ---------- Poprzedni post dodany był o 17:27 ----------
A tu macie dokładniejszy opis mojego układu:
Coming & Leaving Home czyli doświetlanie drogi z/do auta
Pozdrawiam ;)
-
Dziś odstawiłem auto (i już odebrałem) z wymiany rurek hamulcowych na miedziane. Wymieniali rurki tylko z tyłu bo od łączenia przy baku do przodu wszystkie zdrowiutkie.. Z przodu też ok bo siedzą w komorze silnika. Tak więc wymiana rurek na cały tył + płyn + robocizna = 100PLN.. Przynajmniej człowiek spokojniejszy jest ;)
-
A ja dzisiaj zamontowałem tylną górną rozpórkę i dokładnie posprzątałem Sienkę :) Wyczyściłem też stożek bo już dość brudny był... Po woli trzeba się przygotowywać do zimy :smile:
-
a ja nareszcie internet dorwalem. awaria nadajnika i może w poniedziałek będzie dostęp do sieci
-
No ja dzisiaj miałem zabrać się za regenerację tylnych wahaczy ale skończyło się na obejrzeniu auta od spodu, posprzątania w garażu i wypiciu z sąsiadem dwóch browarków. Nie mogę się jakoś za to zabrać.
-
a ja od paru dni nic przy aucie nie robie. jezdze i ciesze sie, ze nie przygasa na bence i nie gasnie na gazie. po ostatniej wizycie u mechanika mialem jeszcze wjechac do gaziarza na adaptacje gazu, ale skoro jest dobrze, to moze lepiej nie ruszac, bo znow cos sie pokaszani ;)