Sprawdź czy występuję też z pustym schowkiem. Ten schowek jest dramatycznie budżetowy. Ja jeżdżę z dokumentami, spinaczami itd. I to robi czasem taki rezonans... Też myślałem, że to coś w zawieszeniu, a to tester obd i zszywacz do papieru :P
To jest widok strony w wersji do druku
No nie żartuj że się spodziewałeś że się będzie błyszczał :). Pierwszy nowy samochód?
Jesli tak to spieszę uspokoić że w mito było tak samo, haki byly rude juz przed idbiorem a obecnie ma 9 lat i zrzuca trzecią warstwe ale dziury nie ma. Poza tym:
Nowe auto i korozja wydechu. - Nadwozie - Opel Mokka forum
https://forum.fordclubpolska.org/arc.../t-201259.html
Tłumik - zardzewiały - Forum SKODA RAPID
I tak dalej...
A jeszcze na pocieszenie dodam że w astrze wydech odchudzono o 4.5 kg. Chyba nie trzeba tlumaczyć w jaki sposób
Fiat Prime ile masz przebiegu w tipo?
Wczoraj, dziś już 8. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...11918e088e.jpg
Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
Ja bym 100x wolał taką mazdę 3kę niż to Tipo. Od dobrych kilku lat już nie rdzewieją bardziej niż konkurencja. Tylko ta cena :/ I strasznie kradną te nowe mazdy, a u mnie w okolicy kradną auta. A tego Tipo to złodziej patykiem przez szmatę nie dotknie :P
Też sobie posiedziałem poogladałem pogadałem z miła panią która chciała pomóc i po dwóch pytaniach się zawiesiła ;-) i... wiadomo co powiem . W tej kategorii cenowej szału nie ma (Giulietta rules :-). I nie pomogą nawet te szmatki na tunelu imitujące skórę bo wykończenie z bajerami na siłę ale po taniości. No ale chiński HUD, sorry japoński można mieć w standardzie nie trzeba dokładać :). Za specyfikację bez ledów 120 KM z automatyczną klimą wołali od 76 tys na wyprzedaży rocznika
Co do jazdy to nie jechałem. Ale cena mało atrakcyjna (bo za tą kasę naprawdę k.wa tam nic nadzwyczajnego nie ma) ale to może z powodu cła (tak coś słyszałem). Plusem dla mnie silnik wolnossący (jednak po głębokim namysle taka charakterystyka oczywiście przy odpowiedniej mocy bardziej mi pasuje, ale bałbym sie kosztów serwisowych tegoż.
Ale blachy podobno jednak najcieńsze w swojej klasiei zmorą są parujące lampy ;-).
Zależy od auta. W pincecie na wydechu nie mam plamki rdzy - rura ma tylko zmieniony kolor w wyniku zagrzania - nie wiem z czego zrobili, ma metaliczną barwę. W GP z tłumika końcowego płatami poszycie odchodziło po 3-4 latach, ale wytrzymał dłużej niż plecionka, rura na dobrze pokryła się rdzą po kilku latach, ale dziur nie było.
Niestety rdzewieja tak samo jak rdzewialy. Sasiadka z mojego bloku trzy lata temu kupila mazde 3 po dwoch latach od zakupu pecherze na nadkolach. W robocie kierownik ma cx3 i tez juz pecherz wylazl. Kornacki nie bez powodu mowil ze jak mazde kupujesz to pilnuj przegladow na perforacje blachy :P
Wygladaja pieknie ale cena to 2 tipo przez jakies oplaty na auta z japonii.
Akurat kolega ma roczną trójkę na wypasie (automat i wszystkie dodatki). Wytargował niecałe 90tyś i rdza go nie interesuje bo i tak po 3 latach wymieni na nowy (ma leasing). Mówił tylko ze bardzo skrzypi tapicerka podczas jazdy a tak to nie ma się do czego przyczepić (a zrobił juz ponad 15tyś) i na pewno kupiłby ponownie ale on do oszczędnych nie nalezy jak chodzi o auta (np. gazu nie chce zakładać). Wg mnie na pewno większy przebieg taki silnik zrobi od Tipo bo to 2 litry nie wysilone (ledwo 120 KM - niektóre marki tyle z litra wyciągają) a nie pali duzo - mówi ze komputer mu się zatrzymał na lekko ponizej 8 l i tak juz został, niezaleznie czy jezdzi po miescie czy trasy (nie resetował w ogóle chwilowego i podejrzewa, ze sie mógł zawiesić:)))
Aha, Tipo ukradnie chyba tylko ślepy a on tam płacił ubezpieczenie koło 4k (mówił, ze musi mieć AC przez leasing).
Bardzo ładna ta Mazda ale ja bym nie dał ponad 2 razy więcej niz za mojego, no i w moim Tipku nic nie skrzypi:P
Nie byłbym taki pewny :tongue Jak dbasz, to wolnossaki 1.4 8V i 1.4 16V bez żadnego problemu przejadą 400tyś. km (są takie egzemplarze, ale jeszcze "młode" roczniki GP więc jeszcze wszystko przed nimi), a 1.0 z UNO 600tyś :D
Jaki toto ma w Mazdzie moment obrotowy?
Ogólnie chyba tylko głupi, albo za bogaty, przy nowym aucie AC nie wykupi :roll:
Krówka masz racje przy nowym aucie warto ac wykupic. Nigdy nie wiadomo co moze sie zdarzyc na drodze. A lepiej z ubezpieczenia pokrywac naprawy niz z wlasnej kieszeni.
210 niutków przy 4 tys. Vmax=195 i 8,9 do setki (chyba krótka skrzynia). Masa 1200 z malutkim groszem przy aucie prawie 4,5 m długim co by potwierdzało teorię o cienkich blachach. Tylko to prawie diesel -stopień spręzania 14 :-0.
IMHO pewnie to fajnie jeździale czy to trwały i tani w obsłudze silnik to sie okaże