"Pro"= Professional, tutaj masz link
Jak kupowałem wersję BT.4.0 w cenie połowę niższej niż na naszym alledrogo :)
To jest widok strony w wersji do druku
"Pro"= Professional, tutaj masz link
Jak kupowałem wersję BT.4.0 w cenie połowę niższej niż na naszym alledrogo :)
Czy jest coś nowszego i warto kupić? To urządzenie co podałeś w linku wystarcza do Tipo? Pytam bo rozglądam się za takim małym pomocnikiem do mojego schowka w aucie... :confused:
Nie wiem co chciałbyś nowszego, może poszukaj na odpowiednich portalach. Interfejs jest dedykowany do złącza
OBD2, a takie posiada większość obecnych samochodów. Ja mam wersję BT4.0 i WiFi, obie działają bez problemu
z AlfaOBD oraz Multiecuscan. Co do wielkości interfejsu to chyba mniejszego nie znajdziesz.
Przy zakupie nie wnikałem w szczegóły, bo jeśli miałem do wyboru ver.Pro w cenie o połowę niższej od ver.zwykłej
to się nie zastanawiałem, ale jeśli chcesz szczegółowych informacji to napisz do producenta ICar i zapytaj.
W temacie komunikacji interfejsu z Multiecuscan dostałem od nich ciekawe informacje, bo wcześniejsze wersje
Multiecuscan miały problem z komunikacją mimo że wstępny test przechodził bez problemu to dopiero od ver.5.1
Multiecuscan obsługuje poprawnie wersję WiFi.
https://allegro.pl/oferta/vgate-icar...ar-12698967880
Mam problem za pomocą kostki łączenie się z modułami które nie wymagają niebieskiego adaptera. Połączenie z modułami które wymagają niebieskiego adaptera jest niemożliwe próbowałem z adapterem oraz bez i nie mogę się połączyć. Jakieś rozwiązania🤔
Mam identycznego icara + niebieski adapter i wszystko laczy bez problemu
W chwili obecnej używam ELM327 z CarScanner - pokazuje mi tylko kod błędu P0683. Czy użycie MES dostarczy mi więcej informacji nt. problemu?
Cześć, przeleciałem kilka dobrych stron z tego wątku i szczerze mam mały mętlik w głowie. Z tego co rozumiem żeby dokonać pełnego resetu inspekcji olejowej trzeba mieć:
- ELM 327 (Bluetooth / po kablu). Niby ten "najbardziej sławny" - niebieski też się da się wykorzystać tylko trzeba coś wylutować. Mam go, tylko nie wiem co miałbym wylutować :confused:
- Program AlfaOBD / MultiEcuScan
- Jakieś przejściówki (?)
Z racji, że niektóre tematy są z przed kilku lat i niektóre linki nie działają, jest ktoś w stanie napisać w miarę łopatologicznie jakąś instrukcje co najlepiej kupić (sprzęt / program / licencję) i jakie kroki wykonać? Może podpiąć temat? Wydaję mi się że było to pomocne dla wielu ludzi, którzy chcą sobie samodzielnie wymienić olej i skasować wszelkie inspekcję oraz zegary (żeby przypomniały o serwisie zbliżając się do 15k przebiegu). Z góry dzięki za odpowiedź!
EDIT:
Sorki, pomyliłem chyba wątki, bo znalazłem jeden stricte dot. resetu olejowego (https://fiatklubpolska.pl/instalacja...-oleju-36275/1)
Witam.
Przeczytałem w internecie, że Vgate iCar Pro BT4 wraz z aplikacją Car Scanner działa także w systemie IOS. Czy będzie dobrze współpracował z tipo 1.4 95. Chciałbym zlikwidować zapis o serwisie.
Car Scanner tego nie zrobi. Tylko podgląd i kasowanie większości błędów.
Dziękuję za odpowiedź. Będę musiał odwiedzić serwis aby usunął mi zapis o minionym serwisie.
Jak to olejesz i wytrzymasz z 1000km z tym komunikatem to sam zniknie i więcej się już nie pojawi.
Ok. To tak zrobię.
Posiadam kabel USB ELM 327. Dam rade połączyć sie airbagiem w Bravo 2009 ?