Mi na przeglądzie po 2 latach (przebieg 18 tyś km) nie wymienili ani świec, ani płynu hamulcowego.
To jest widok strony w wersji do druku
Mi na przeglądzie po 2 latach (przebieg 18 tyś km) nie wymienili ani świec, ani płynu hamulcowego.
No dobra ale tak na serio, czy świece się starzeją? Nie chodzi mi o przebieg tylko o lata.
Siema, jak skończyła się gwarancja, robię przegląd na 45k to musi być w ASO?
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Po gwarancji możesz robić gdzie chcesz. Chyba, że masz leasing lub coś innego i masz zapis aby serwis robić w ASO.
Ludki 45k km przegląd TiDżeta z fabrycznym podtlenkiem
Możecie podesłać fakturkę coby zobaczyć co mam sobie zamówić na przegląd? :)
Filtr oleju, olej, filtr kabinowy to w standardzie
Właśnie byłem na przeglądzie moim Abarthem po 30 tyś km tak więc za przegląd w ASO z wymianą świec, filtrów powietrza, przeciwpyłkowego i oczywiście oleju zapłaciłem 550 zł za samą robociznę. Wszystkie części i olej miałem swoje. Części zamówiłem od naszego kolegi z forum po bardzo dobrych rabatach i wyszły ok. 300 zł + olej Millers CFS 10W50 również 300 zł za 5l ale będzie prawie na 2 wymiany. Tak więc cały przegląd wyszedł 1150 zł. W ASO powiedzieli że z ich częściami i olejem wyszłoby 2000 zł więc zaoszczędziłem prawie połowę.
Panowie, Wy się tu ekscytujecie cenami przeglądów, tymczasem ja proponowałbym zainteresować się tym, co faktycznie jest robione. Oficjalna checklista to pewnie kilkadziesiąt pozycji, a naprawdę wymiana oleju, f. powietrza (a i tu różnie bywa z uczciwością) i pieczątka. Po 15kkm w sumie nic więcej nie potrzeba, ale później już warto zajrzeć do hamulców, oczyścić i nasmarować co trzeba, dokładnie obejrzeć samochód od spodu itp.
Na pewno skrupulatnie wszystko sprawdzają po zakończeniu gwarancji:wink:
Odpowiem bez sarkazmu: wycieki różnych płynów, uszkodzone osłony na przegubach, korozja, dziury w wydechu, brakujące zaślepki, uszkodzone przewody hamulcowe, itp.
Szczerze mówiąc, nie bardzo wierzę w skrupulatne sprawdzanie czegokolwiek w ASO, nawet po gwarancji...
To jakie to bebechy na 45k w TJet?
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
W jednej sieciówce (nie ASO) jak pojechałem kilka lat temu wymienić olej to chcieli wymienić amortyzatory, wyjmować skrzynie i wymienić tylny tłumik bo zauważyli rdzawy nalot, tacy byli skrupulatni ( 4 letnia panda od wyjazdu z salonu w moich rękach z przebiegiem ok 35kkm). Wruciłem do domu kupiłem amortyzatory i umówiłem się ze znajomym mechanikiem na wymianę, okazało się , że amorki są sprawne (sprawdził to wizualnie+ pojechał na ścieżkę diagnostyczną na OSKP), samochód z oryginalnym wydechem jeździ do tej pory (teraz ma 10lat) i przy skrzyni taż nic nie trzeba było robić. Tak, że z tą skrupulatnością to ja bym raczej uważał i patrzył bardziej na ręce bo poza ASO też nie jest lepiej.
Załącznik 37127
U mnie tylko olej i filtr oleju. Przegląd pół roku po poprzednim, dlatego bez wymiany filtra kabinowego.
Trochę się przestraszyłem, że przepłaciłem jak zobaczyłem 52,61 za 4 litry oleju dopuki nie zobaczyłem, że to cena jednostkowa :) Ale i tak tanio, bo w Krakowie w ASO liczą ok. 70 zł za litr, a ja kupiłem na necie po 32 .
Dokładnie taki kupiłem bo mam LPG
Netto, ale przed rabatem. Brutto było jakieś 58 zł.
Możesz podać źródło, gdzie kupujesz ten olej po 32 zł?
Mogę, ale już podrożał, teraz jest po 40 .
https://allegro.pl/oferta/selenia-mu...x2l-8103880957