Oczywiście można jezdzić na bogato (ze złotym łańcuchem i zimnym łokciem) ale lepsze przyspieszenie to raczej będzie efekt dobrego samopoczucia.
To jest widok strony w wersji do druku
Oczywiście można jezdzić na bogato (ze złotym łańcuchem i zimnym łokciem) ale lepsze przyspieszenie to raczej będzie efekt dobrego samopoczucia.
Pali mi około 8l lpg, czasem trochę mniej. Z tym że dojeżdżam do pracy ponad 30km w jedna stronę z miasta do miasta.
Mi koło komina 10 pali. Teraz będę próbował inna stacje
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Mi koło komina 10 pali. Teraz będę próbował inna stacje
DamianoZaw podjedz do AGŚ do Katowic.
Dziś bylem na przeglądzie gazu własnie u nich, zreszta juz na drugim. Mają o tym pojęcie. Oprócz samych filtrów poprosiłem o kalibracje w ruchu miejskim. Po zalozeniu LPG przez serwis Fiata takze robili mi taką kalibracje. Pomimo ze auto dobrze jezdzilo, zero check engine, brak szarpania poprosilem o sprawdzenie map gazu i ewentualną kalibracje. Miałem czasem wrazenie że, na benzynie troszke płynniej jezdzi auto (plynnosc przy zmianie biegow). Troszke zmienili aktualne ustawienia i czuc roznice na plus. Mozna powiedziec ze auto jezdzi na Pb i LPG identycznie. Oczywiscie przydalaby sie hamownia ale odczucia sa ok a jesli jest dodatkowo dobrze ustawione to mi to wystarcza.
Za wczesnie moze zeby chwalic Tartarini po 30 tys ale wydaje mi sie ze mozna bez problemow jezdzic jesli dba sie o dobry serwis. Auta na placu caly czas pod AGŚ stoja z FCA nie tylko Tipo ale takze dzis widzialem Renegade jeszcze obklejony naklejkami z fabryki. Terminy do tego serwisu ok miesiaca takze pokazują ze chetnych na Tartarini nie brakuje.
Jezdzimy dalej, czas pokaze.
Brylancik13 ile pali ci lpg? Ile oliwy i jakiej dolewasz?
Selenia KPE. Dolałem po 1 litrze miedzy przeglądami, czyli 1litr/15tys km. Pali w miescie 10-11 litrow gazu, na trasie to i 7,5-8 litrow spali (spalanie z klimą włączoną cały czas)
A to sorry, ja takich bajerów nie mam :)
W przyblizeniu ~ 0.5l na 100km to daje~ 2.60 zl/100km, sprezarka chodzi powyzej 5 st(o ile dobrze pamietam) a ile kosztuje wymiana sprezarki na nową?
Kazdy robi jak uwaza , ja koncze temat uzywania klimy bo to nie ten watek.