To jest widok strony w wersji do druku
-
z łącznością bezprzewodową różnie bywa. ja polecam kupić coś na USB
jeśli musi być koniecznie do 100 zł to kup
Viaken.pl: Viaken - elektronika dla motoryzacji
jeśli możesz wydać trochę więcej to kup
doku jeszcze przejściówkę i będziesz mógł wszystko sprawdzić
program MES znajdziesz w dziale Download
-
Dziekuje bardzo za pomoc . Pozostaje tylko kupic i uzywac gdu potrzeba bedzie.
-
zadzwoń do nich i negocjuj cenę. dają też rabat dla członków fiatklubpolska
-
Ja placilem 148 z przesylka za elm 327 v3 i kabel kkl. Od viakena juz po rabacie
Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
-
ja kupowałem od nich chyba już ze 3 lata temu, nie pamiętam ile wyszło ale tez negocjowałem cenę.
kupiłem ELM v2, KKL oraz przejściówkę 1. Kabel KKL leży bardziej jako rezerwa. ELM-em w połączeniu z przejściówka więcej mogę zrobić.
-
Jako klub mamy zniżkę, info w pierwszym poście, dodatkowo można negocjować cenę.
-
Wiem o zniżce czytalem na forum. Sprobuje negocjacji :]
-
2 załącznik(i)
Cześć,
Pożyczyłem od kumpla interfejs ELM 327 z myślą o podłączeniu się do mojego Fiata Bravo.
Zdjęcie interfejsu (nie wiem dokładnie jaki to typ i gdzie kumpel kupował):
Załącznik 24941
Niestety utknąłem już na instalacji sterowników. Po instalacji sterowników załączonych do tego wątku Windows w Managerze Urządzeń pokazuje błąd "This device cannot start. (Code 10)":
Załącznik 24942
Hardware Ids urządzenia:
USB\VID_1A86&PID_7523&REV_0254
USB\VID_1A86&PID_7523
Próbowałem również innych sterowników z działu Downloads do interfejsu ELM 327 ale cały czas mam ten sam problem...
Już czwartą godzinę grzebię po necie ale nie znalazłem rozwiązania.
Gdyby ktoś spotkał się z podobnym problemem to proszę o radę.
Mój system operacyjny to Windows 7 Pro x64
Pozdr
-
Mam pytanie, Do Bravo 1.9 JTD 16V 2008r wystarczy taki kabel? http://viaken.pl/pl/interfejs-fiat-e...tyku-obd2.html
Jestem na etapie kupna samochodu i zależy mi, żeby łączył się z większością modułów ( koniecznie silnik, poduchy, ABS itp. ).
Chyba, że taki od oficjalnego dystrybutora? http://allegro.pl/elm-327-adaptery-f...946769979.html
Będzie to działać z wersją Multi Ecu Scan 3.1 full z forum? :roll:
-
Nie. Potrzebujesz ELM327 z trzema przejściówkami. mam taki zestaw od Viaken i działa bez zarzutu.
-
Witam.
Mam pytanie, mianowicie mam nowego LMa od Viakena i w Stilo wszystko śmiga bez zastrzeżeń. Ostatnio wpadł kolega Grande Punto z 1.4 i nie mogłem się w ogóle z niczym połączyć. Tylko z silnikiem poszło, ale to chyba poszło nie po CANie. Dodatkowo podczas prób połączenia zaświeciła się kontrolka poduszek i nie udało się jej zgasić. Dopiero w warsztacie się udało.
Chodziło o połączenie się z body, bo jest problem z oświetleniem wnętrza.
Ktoś coś wie co jest grane :?:
-
konieczna przejściówka nr 3 żółta
-
Możesz podrzucić link? Akurat żółtej u Viakena nie mogę znaleźć...... A które są jeszcze dość pospolite to może bym kupił przy okazji...
-
-
KOBRA dzięki Ci śliczne za pomoc.
Czy mógłbyś mi wyjaśnić dlaczego akurat ten adapter jest mi potrzebny :?:
Sprawdziłem na stronie MESa i jedyne przejściówki do Punto jakie są potrzebne to tylko do połączenia się z układem ABS.
Dodam że u mnie w Stilo potrzeba ich troszkę więcej a mimo ich braku, łącze się ze wszystkim co mam w aucie. O co tu chodzi :?:
Czy aby połączyć się z Fiatem Cromą 1.9 16v również będzie mi potrzebna jakaś przejściówka :?:
Kurcze trochę to zamatane....