Witam, jak aktywować ikonę NAV w menu uconncet?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam, jak aktywować ikonę NAV w menu uconncet?
Szybkie pytanie - czy do ELM327 iCar2 Vgate na bluetooth w alfaobd potrzebuję niebieskiej przejściówki do czegokolwiek? Chodzi mi głównie o operacje w body comp i osiowanie, może jakieś odczyty błędów ewentualnie
Witam serdecznie, jaki interfejs kupić (super by było gdyby nie był zbyt drogi i był łączony z telefonem na bluetooth a nie z laptopem po kablu) specjalnie po to żeby wyłączyć piszczenie systemu SBR. Zdarza się tak że podczas normalnej jazdy zacznie piszczeć i trzeba zmieniać przez to pozycję na fotelu. Pozdrawiam :)
Panowie, czy da się wyłączyć inteligentne ładowanie, ale jednocześnie zostawić S&S? I jeśli tak to czy jest ktoś ze Śląska kto mógłby mi to odpłatnie ogarnąć?
Dzisiaj jak grzebałem przy czujniku temp. zewn. to padł mi akumulator -> nie dało się odpalić auta i tylko było terkotanie z zegarów. Sprawdziłem miernikiem napięcie na akumulatorze i okazało się, że jest głęboko rozładowany - miał 10,8V.
Ogólnie to akumulator wymieniony rok temu na EFB, jeżdżę raczej nie na krótkich trasach (codziennie 2x25km) i jedyne co ciągnie prąd z aku to kamera na postoju. Ale mam to dodatkowe ustrojstwo, które odcina zasilanie kamery jak za bardzo napięcie spada. S&S już od dawna mi się nie załącza, ale zaraz po wymianie aku działał. I czasem chciałbym jednak z niego skorzystać jak stoję w korkach.
Można wyłączyć IAM zostawiając SS. Mogę ogarnąć, do mnie masz 50km. U siebie mam tak zrobione, napiecie ładowania nie spada poniżej 14VDC. Raz na jakiś czas w korku załącze SS sprawdzić czy działa, jeśli SS nie gasi silnika po zagrzaniu tzn. że stopień naładowania aku jest poniżej 75%. Sam stopień naładowania aku można sprawdzić w Body. Swoją drogą jeśli robisz codziennie 2x25km to wcale nie są to takie krótkie odcinki. Chyba że po drodze gasisz i odpalasz kilka razy.
Dzięki steyr. Z tego co widzę to mam do Kalwarii bardziej 100km niż 50 ;) także jeśli nie znajdzie się nikt bliżej to zgadamy się na priv jakoś po Świętach albo po nowym roku.
Te trasy, które robię to w 80% ekspresówka i żadnych postojów z gaszeniem silnika w międzyczasie . Dlatego uważam, że skoro ten aku ma trochę ponad rok to powinien być w idealnym stanie. No ale pewnie dałem mu popalić tą kamerką w trybie parkingowym dlatego zacząłem ją już całkiem odłączać na postojach.
No tak 100km w obie strony. Miałem klientów z Wawy najdalej na wymianę samego radia;-) Też mam kamere z tym zabezpieczeniem że jak spadnie napięcie zasilania na akumulatorze bodajże poniżej 11,8VDC to odcina zasilanie kamery. Bez problemów z aku, ale mam wylączone IAM jak pisałem. Poprzedni aku po 1,5r od wymiany również nie osiągał pełnego naładowania i SS nie działał. Stad wymieniłem aku znów i wyłączyłem IAM.
Cześć
Zmieniłem ostatnio komputer i po instalacji MES4.9 mam problem z połączeniem się z autem.
Jak próbuje po USB - to nie widzi ELM 327, jak próbuje za pomocą Vgate IcarPro po bluetoth to niby jest ok (jak w ustawieniach daje test to pisze że powinno być OK) ale przy próbie połączenia niby się łączy, a następnie znika okno połączenia i nic się nie zmienia.
Pół niedzieli walczę :( poradzicie coś?
Panowie, mam pytanie trochę z innej beczki.
Czy w Tipie jest coś, co da się aktywować oprogramowaniem (zablokowane/ukryte funkcje), jak za złotych czasów motoryzacji czy to już zamierzchła przeszłość?
Kjk, dziękuję :)
Tipo po FL nie ma SGW.