To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
Gomez405
Z ilu na ile sie zmieniło. Lpg?
Bral kolo litra na 10000km Obecnie dolewkę zrobiłem okolo 0,7 na 15000 km (rok uzytkowania). Zaliczając w tym czasie wymianę ale poziom utrzymuje zawsze w okolicach połowy bagnetu. Także generalnie przez pół. LPG przy moich przebiegach sie nie kalkuluje. Szkoda bagażnika jak i ewentualnych problemów z gazem.
-
Cytat:
Napisał
pablos_206
Bral kolo litra na 10000km Obecnie dolewkę zrobiłem okolo 0,7 na 15000 km (rok uzytkowania). Zaliczając w tym czasie wymianę ale poziom utrzymuje zawsze w okolicach połowy bagnetu. Także generalnie przez pół. LPG przy moich przebiegach sie nie kalkuluje. Szkoda bagażnika jak i ewentualnych problemów z gazem.
Jaki olej stosujesz ? Jaki masz przebieg ?
-
Cytat:
Napisał
EGONZGIERZ
Jaki olej stosujesz ? Jaki masz przebieg ?
Shell helix 5w40 ect (c3). Przebieg jakieś 34kkm.
-
Cytat:
Napisał
pablos_206
Shell helix 5w40 ect (c3). Przebieg jakieś 34kkm.
Gdzie kupujesz
-
Cytat:
Napisał
Gomez405
Gdzie kupujesz
W lokalnym sklepie z olejami w Dębicy. Mają warsztat także od razu zalewam 3L i wymieniam filtr. Wymiana w cenie oleju. Także serwis olejowy co 10-15kkm to 120 pln:) Fakt że nie zawsze mają na miejscu ale zamawiają od czasu do czasu jak się umawiam na wymianę.
-
Dzisiaj pierwsza dolewka po 5kkm.
Do wyrównania poziomu z jakim wyjechał z salonu trzeba było dolać dokładnie 100 ml ( pomiar zawsze w tym samym miejscu, po ostygnięciu silnika )
-
@Killer King
Duża precyzja :) Oglądałem dziś bagnet. Końcówka pomiarowa ma jakieś 15mm długości. Wiesz może ile oleju zawiera się między min a max? (znalazłem odpowiedź we wcześniejszych postach = 1 litr)
-
Było, że 0,5l. Odpowiedź z ASO
-
@Killer King
Dziękuję za informację.
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
Jacek K.
@Killer King
Duża precyzja :) Oglądałem dziś bagnet. Końcówka pomiarowa ma jakieś 15mm długości. Wiesz może ile oleju zawiera się między min a max? (znalazłem odpowiedź we wcześniejszych postach = 1 litr)
pół litra.
Sprawdzone osobiście w serwisie
Już to tu kiedyś wrzucałem ale moze komuś się przyda:
Załącznik 40335
-
Lał ktoś ceramizer żeby mniejszyć zużycie oleju? Słyszałem już różne opinie....
-
Cytat:
Napisał
Trelemorele
Lał ktoś ceramizer żeby mniejszyć zużycie oleju? Słyszałem już różne opinie....
U mnie pomoglo, i to tak, ze na miarce bagnetu nie ma zadnych ubytkow. Nie widze tez swiezej sadzy na koncowce wydechu. Oczywiscie nadal uzywam oleju o wyzszej lepkosci niz zaleca FCA.
-
2k.km od wymiany oleju i stan na bagnecie bez zmian.
-
Cytat:
Napisał
Jacek K.
@Killer King
DuĹźa precyzja :) OglÄ
daĹem dziĹ bagnet. KoĹcĂłwka pomiarowa ma jakieĹ 15mm dĹugoĹci. Wiesz moĹźe ile oleju zawiera siÄ miÄdzy min a max? (znalazĹem odpowiedĹş we wczeĹniejszych postach = 1 litr)
Wytumaczcie mi proszÄ po co komu wiadomoĹÄ ile bagnet pokazujÄ .... do 1.4 95 wchodzi z filtrem +- 2.5 litra , do T-jeta 3 litry i tyle trzeba laÄ mĂłwiÄ +- ale jakie to ma znaczenie ile bagnet pokazuje? . Pytam bo juĹź nie pierwsza osoba o to pyta ? MoĹźe czegoĹ nie rozumiem . PrzecieĹź jak silnik olej bierze to siÄ dolewa wg. bagnetu ale jakie to ma znaczenie ile ma bagnet ? nie wiem
-
Cytat:
Napisał
Trump
U mnie pomoglo, i to tak, ze na miarce bagnetu nie ma zadnych ubytkow. Nie widze tez swiezej sadzy na koncowce wydechu. Oczywiscie nadal uzywam oleju o wyzszej lepkosci niz zaleca FCA.
Co lejesz?