To jest widok strony w wersji do druku
-
Ja napiszę że to moje pierwsze salonowe auto i rok temu jak co miałem no prawie rok to uważałem że wszystkim. Z każdą pierdoła do ASO. Ale usiadłem sobie jednego dnia i pomyślałem tak. Gwarancję mam przedłużona na 5 lat. Lakier i tak porysuje itd itp więc poluzowalem pośladki i cieszę się że mam tipka
-
Jak komus syf przeazkadza to mozna wszystkie otwory pianka montażowa wypelnic i po problemie 🙃
-
-
no to styropian ale on po nastu latach się utlenia. Jednak liście i błocko pozostaje najlepszym rozwiązaniem. Bo jak się tego błocka z liśćmi już nazbiera to i wlatywać potem już nie będzie :)
-
Styropian też łapie wilgoć :)
-
Wypełnić betonem. W betonie stal nie koroduje będzie wytłumiony, troche ciezko bedzie opanowac w zakretach ale to drobiazg. Wazne ze bedzie pewnie i na lata
-
Co bloto to bloto, jednak najlepsze. Spojrzcie na niewiasty, one maja duze doswiadczenie w tym temacie i okladaja sie blotem, a nie jakims betonem czy pianka...
-
Beton dobra sprawa. Auto zyska na wyglądzie bo obniży się znacząco oraz dostanie 5 gwiazdkę euro ncap bo strefa zgniotu z przodu w ogóle się nie zgniecie
-
Witam wszystkich. A tak w temacie, zamiast pianki (trzyma wilgoć) lub betonu (trochę ciężki) może wystarczyłoby użyć zwykłego siliconu (lżejszy, nie łapie wilgoci i nie powinien pogorszyć trakcji) ;-)
-
Silikon powoduje korozję! :-)
-
Cytat:
Napisał
kjk
Silikon powoduje korozję! :-)
To zależy, o utwardzaniu kwaśnym owszem, ale nie o neutralnym :smile:
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
DM70
Witam wszystkich. A tak w temacie, zamiast pianki (trzyma wilgoć) lub betonu (trochę ciężki) może wystarczyłoby użyć zwykłego siliconu (lżejszy, nie łapie wilgoci i nie powinien pogorszyć trakcji) ;-)
I tak oderwie się, nadkole pracuje.
-
Nie podoba mi się fabryczny filtr kabinowy. Straaaasznie wciąga auto syfy w dużym mieście z tych starych parchów. Wymienię przy przeglądzie na węglowy. Mam nadzieję, że będzie lepiej :P
-
Cytat:
Napisał
FiatPrime
Nie podoba mi się fabryczny filtr kabinowy. Straaaasznie wciąga auto syfy w dużym mieście z tych starych parchów. Wymienię przy przeglądzie na węglowy. Mam nadzieję, że będzie lepiej :P
Przy Twoich przebiegach i jak mi sie wydaje dobrym dojsciu do filtra moznaby pomyśleć o własnym filtrze samoróbce w którym możnaby wymieniać złoże (tzn granulat węglowy). Sam o czyms takim myślę bo jak widze starego VW przed sobą to na bank jest śmiedziel i noz się w kieszeni otwiera. Czasami takiego trupa trzeba wyprzadzać na chama żeby nie zostać zagazowanym. obieg zamknięty nie zawsze daje radę (parowanie itp).
-
Cytat:
Napisał
marx30
Przy Twoich przebiegach i jak mi sie wydaje dobrym dojsciu do filtra moznaby pomyśleć o własnym filtrze samoróbce w którym możnaby wymieniać złoże (tzn granulat węglowy).
Gorzej jak w ASO rzeźbę znajdą. Tym bardziej, że czasem hałasuje mi wentylator kabiny co może świadczyć, że umrze niedługo :P
-
Cytat:
Napisał
FiatPrime
Gorzej jak w ASO rzeźbę znajdą. Tym bardziej, że czasem hałasuje mi wentylator kabiny co może świadczyć, że umrze niedługo :P
Ja pierdykam zaraz nic ci sie w tipo nie bedzie podobac =/ ja wie ze taki temat i jestes wrazliwy na pierdoly ale tez bez przesady. Czekam az napiszesz ze uchwyt na kubki z dupy jest a przycisk otwierania szyb swieci na zly kolor =)