To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
pietics
Czy ktoś z Kolegów wie może ile kosztujev wykupienie aktualizacji samej usługi Unonnect Live?
Niestety nie ma takiej opcji jak przedłużenie Uconnect Live. Ta usługa jest już spisana na wymarcie przez FCA. U mnie licencja wygasła 10.08.2021. Poniżej przedstawiam oficjalne stanowisko FCA.
Cytat:
Napisał CustomerServicesPoland
Szanowny Kliencie,
w nawiązaniu do sprawy [CASE_NO] informujemy, iż usługi UConnect Live w Pana samochodzie straciły ważność 10/08/2021, producent nie przewidział odnowy subskrycji.
Prosimy jednak o skontaktowanie się z autoryzowanym serwisem , który po danych nadwozia sprawdzi czy byłaby możliwość montażu Mopar Connect (usługa płatna).
W celu dodatkowych wyjaśnień może Pan odpowiedzieć na ten email lub skontaktować się telefonicznie z Biurem Obsługi Klienta pod numerem 0080034280000.
Łączymy pozdrowienia
Customer Care FCA EMEA
Daniela Di Paolo
-
Zapomnieli dodać ceny za Mopar Connect, ponad 1000zł na rok.
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Zapomnieli dodać ceny za Mopar Connect, ponad 1000zł na rok.
:sciana: chyba ich pogięło... Szkoda. bo traffic, omijanie korków itd. całkiem sprawnie działał w na tych mapach tomtoma. Bez tego ta nawigacja znacznie traci...
Czyli pomimo wykupienia aktualizacji map TOMTOMlive nie będzie działał?
-
Cytat:
Napisał
pietics
Czy dalej jak dotychczas po wykupieniu aktualizacji, można pobierać samemu plik licencyjny i mapy ze swojego konta? Bo w moim ASO mówili, że muszę przyjechać i oni mi wygrają ... Ale sami nie bardzo wiedzą o czym mówią bo nigdy tego jeszcze nie robili. No i krzyknęli sobie za wykupienie aktualizacji 550 zł.
Tak - pobierasz samemu. ASO może Ci je wgrać, ale za dodatkową opłatą za czas na to poświęcony. Poza tym jest to o tyle bez sensu, że wykupujesz nie jedną aktualizację, a dostęp do map na 3 lata. Trudno żebyś jeździł co kwartał do ASO i płacił za wgranie nowej mapy. Kolejna sprawa to moim zdaniem lepiej aktualizować podczas jazdy - w ASO auto pewnie będzie stało półtorej godziny na luzie z włączonym silnikiem, co raczej nie jest dla niego zdrowe.
-
Cytat:
Napisał
Rafal654
Tak - pobierasz samemu. ASO może Ci je wgrać, ale za dodatkową opłatą za czas na to poświęcony. Poza tym jest to o tyle bez sensu, że wykupujesz nie jedną aktualizację, a dostęp do map na 3 lata. Trudno żebyś jeździł co kwartał do ASO i płacił za wgranie nowej mapy. Kolejna sprawa to moim zdaniem lepiej aktualizować podczas jazdy - w ASO auto pewnie będzie stało półtorej godziny na luzie z włączonym silnikiem, co raczej nie jest dla niego zdrowe.
Dzięki.
A czy tomtom live u Ciebie dalej działa? (mnie się skończył abonament na unconect live i traftic przestał działać - radio nie łączy się z siecią).
-
Cytat:
Napisał
pietics
A czy tomtom live u Ciebie dalej działa? (mnie się skończył abonament na unconect live i traftic przestał działać - radio nie łączy się z siecią).
Nie wiem - nigdy nie próbowałem tego używać.
-
Z mojego doświadczenia nie musisz uruchamiać auta aby aktualizować mapy (robię tak od kilku lat i nic się złego nie dzieje).
Dodatkowo nie trzeba jeździć do ASO aby wrzucić sobie do auta najnowszą wersje map TOMTOM (obecnie 1075).
Geographic area: Europe
Latest version: 1075
Release date: 2021-08-09
Size: 7.5GB
Wystarczy pendrive 16GB (jakiś czas temu 8GB było jako minimum ale już nie wystarcza) i ok 30-45min wolnego czasu na aktualizację. Nie testowałem aktualizacji podczas jazdy.
Co do MOPAR Connect to więcej informacji jest na stronie: https://www.fiat.pl/mopar/moparconnect
Odnowienie jest dostępne w dwóch pakietach:
LIGHT - który obejmuje My:Car i My:Remote
FULL - który obejmuje My:Car, My:Remote i My:Assistant
-
Usługa Live w Europie działa ... tylko trzeba ją odnowić w Tomtom koszt to 199zł za rok :
https://www.tomtom.com/pl_pl/drive/m...services/fiat/
-
Cytat:
Napisał
marcin_t
Z mojego doświadczenia nie musisz uruchamiać auta aby aktualizować mapy (robię tak od kilku lat i nic się złego nie dzieje).
Dodatkowo nie trzeba jeździć do ASO aby wrzucić sobie do auta najnowszą wersje map TOMTOM (obecnie 1075).
Geographic area: Europe
Latest version: 1075
Release date: 2021-08-09
Size: 7.5GB
Wystarczy pendrive 16GB (jakiś czas temu 8GB było jako minimum ale już nie wystarcza) i ok 30-45min wolnego czasu na aktualizację. Nie testowałem aktualizacji podczas jazdy.
Co do MOPAR Connect to więcej informacji jest na stronie:
https://www.fiat.pl/mopar/moparconnect
Odnowienie jest dostępne w dwóch pakietach:
LIGHT - który obejmuje My:Car i My:Remote
FULL - który obejmuje My:Car, My:Remote i My:Assistant
Dokładnie zawsze tak jak Ty wgrywam aktualizacje map. Przełączam tylko w ustawieniach, żeby radio nie wyłączało się po przejreceniu/wyjwciu kluczyka i wyłączam stacyjkę, po 15 minutach przekręcam na moment kluczyk i tyle.
-
Cytat:
Napisał
Maniek_wroc
Żebyś się nie zdziwił. Proponuję bardziej podrążyć temat. Live z Uconnect idzie przez apkę FCA, a w tej nie można już przedłużyć usług. W TomTom możesz sobie przedłużać, a dla sprawdzenia wbijasz pierwsze numery seryjne radia i oglądasz komunikat o braku możliwości, a jeżeli zapłacisz, to cóż... Co do tej stronki to rozwala mnie zdjęcie 500X z Uconnect 6,5", który to ma mapy Here... i Uconnect Live TomTom, który już nie działa. Jeżeli podłączysz Uconnect Live bezpośrednio do TomTom, pomijając apkę FCA, to czapki z głów. Chętnie wówczas skorzystam z doświadczenia ;-)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
pietics
Czyli pomimo wykupienia aktualizacji map TOMTOMlive nie będzie działał?
To idzie przez apkę FCA, więc to nie będzie działać. Możesz wbić 2 pierwsze numery seryjne na kilka postów wyżej podanej stronie/w cytacie i sam się przekonasz. Dla Uconnect 6,5" jest brak możliwości - Live działa na tej samej zasadzie co Uconnect 5". Na włosklich forach też ludzie są zniesmaczeni - 5 lat i śmietnik.
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Żebyś się nie zdziwił. Proponuję bardziej podrążyć temat. Live z Uconnect idzie przez apkę FCA, a w tej nie można już przedłużyć usług. W TomTom możesz sobie przedłużać, a dla sprawdzenia wbijasz pierwsze numery seryjne radia i oglądasz komunikat o braku możliwości, a jeżeli zapłacisz, to cóż... Co do tej stronki to rozwala mnie zdjęcie 500X z Uconnect 6,5", który to ma mapy Here... i Uconnect Live TomTom, który już nie działa. Jeżeli podłączysz Uconnect Live bezpośrednio do TomTom, pomijając apkę FCA, to czapki z głów. Chętnie wówczas skorzystam z doświadczenia ;-)
To idzie przez apkę FCA, więc to nie będzie działać. Możesz wbić 2 pierwsze numery seryjne na kilka postów wyżej podanej stronie/w cytacie i sam się przekonasz. Dla Uconnect 6,5" jest brak możliwości - Live działa na tej samej zasadzie co Uconnect 5". Na włosklich forach też ludzie są zniesmaczeni - 5 lat i śmietnik.
Dzięki krowka... za konkretne i cenne wiadomości...
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Mam usługi Live do marca 2022r. wiec nie drążyłem tematu .... ale wstrzymam sie z wykupieniem subskrybcji map skoro live ma nie działać :-/ trzeba będzie jeździć na AA .... szkoda.
-
Ja jezdze niemal od początku na cp, mam płatny NaviExpert, darmowe here, Google, i srajfonowe coś :-)
-
Mapy 1080 dla aktywnych już są.
-
Ja mam google - chyba tutaj najszybciej wchodzą aktualizacje plus yanosik aby uniknąć kontroli i mandatów. To mi wystarczy.
Tak między Bogiem a prawdą może przez te 5 lat ze 3 razy włączyłem nawigację samochodową. Nie dość, że głos beznadziejny to coś wpisać i znaleźć to jakaś masakra.