Czy ktoś mógłby wstawić jeszcze link do map i licencji 1055 bo wygasły :( ewentualnie do wersji 1050 Pozdro
To jest widok strony w wersji do druku
Czy ktoś mógłby wstawić jeszcze link do map i licencji 1055 bo wygasły :( ewentualnie do wersji 1050 Pozdro
Również bardzo proszę o wstawkę linku do map 1055. nigdzie nie można ich namierzyć a obecne linki padły.
Wczytuję na onedrive'a ale słabe łącze trochę potrwa.
Nic nie wygasło, linki z tego postu działają, tylko nie chce wam się szukać, lepiej tysiąc razy prosić o linki :
https://fiatklubpolska.pl/radio-i-na.../33#post392849
Nowe mapy 1075 dla aktywnych są już na serwerze.
Przechodziłem niedawno procedurę aktualizacji map (wykupienie subskrypcji w Mopar) w Tipo, które miało mapy z 2015 r. (a auto z 2017 r. - czemu tak nie wiem). Kilka informacji, część już znana:
1. Wg instrukcji w ASO przed wykupieniem subskrypcji trzeba zaktualizować firmware radia do najnowszej wersji. Ma to jakiś sens, bo wygląda, że zmieniło się licencjonowanie. Taka usługa kosztowała mnie 141 zł brutto. ASO nie miało informacji od której wersji będą działać aktualizacje tylko adnotację, że ma być najnowsza znana.
2. Wykupienie subskrypcji w Mopar 71808735 - jest teraz rabat 15% na to i kosztuje to 466,65 zł brutto.
3. Wg opisu w Mopar mocno zalecają pendrive 32 GB, mimo, że mapa zmieści się na 16 GB spokojnie. Trochę mnie to zaskoczyło, ale udało się taki znaleźć. Ktoś próbował na mniejszych robić aktualizację?
4. Aktualizację można robić w trakcie jazdy ale jest jeden wyjątek - u mnie uaktywnienie się kamery cofania wywaliło aktualizację. Na szczęście na samym początku, więc ponowienie już poszło bez problemów. Nawet radio FM coś tam grało podczas aktualizacji, ale wolałem nie dotykać niczego sterującego radiem.
5. Aktualizacja idzie ponad godzinę.
6. Aktualizacja do najnowszej wersji weszła od razu na mapę z 2015 r., więc nie trzeba żadnych pośrednich wersji wgrywać.
A czy na forum jest gdzieś firmware do radia, który obsługuje nowe mapy ?
Czy link do pliku licencji mapy 1050 można jeszcze otrzymać?
Pobieraj wersje 1055, jest w tym temacie wczesniej, musisz poszukac, po co ci 1050.
Pobrałem 1055 i za drugim razem zainstalowałem (około 90 min.) Ale jest problem bowiem nawigacja się często restartuje i wyłącza radio, jest problem z wpisaniem celu podróży i nie znajduje moich mielsc.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Oprogramowanie układowe wgrałem VP2R7_357_23.02.01.15
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Może mógł bym zadzwonić do Ciebie , łatwiej mi będzie wytłumaczyć. Pozdrawiam Adam Nowak
Sprobuj jeszcze raz wgrać firmware VP2R7_357_23.02.01.15, jeśli nadal będą probemy
z nawigacją , że się resetuje radio itd. to niestety radio jest uszkodzone.
Poza tym ty masz punto czy tipo, bo dla punto to ten firmware nie jest.
A jak tipo to jakie radio 5 czy 7 cali ?
Od początku ; mam Punto Evo 1.2 8v z 2011 i od września tego roku Tipo 1.4 16v 95KM Lounge z Uconect 5" 2017r, który od nowości nie miał aktualizowanego oprogramowania układowego nawigacji ani map. Fabryczna mapa z 05/2016r.Od razu wgrałem firmware VP2R7_357_23.02.01.15 i po Twojej odpowiedzi mapę 1055.Mapy się wyświetlały jak po nakładane na siebie i każde wpisywanie celu podróży kończyło się resetem radia a po dłuższej przerwie w używaniu radia t.j;cała noc i pół dnia wyświetliła się informacja że nie mam wgranych map ! Po następnym włączeniu radia i nawigacji mapy były ale znowu jakby nałożone na siebie. dzisiaj spróbowałem wgrać jeszcze raz mapy 1055 i nie udało się ,więc spróbowałem wgrac 1060 też się nie udało więc w desperacji spróbowałem wgrać mapy 1035 i cud- udało się nawigacja działa płynnie mam sygnał dżwiękowy przy przekraczaniu prędkosci w terenie zabudowanym i poza nim a także na autostradzie. Nie wiem o co tu chodzi ale na razie mam dosyć wgrywania map do nawigacji w moim Tipo!!!
Czy dalej jak dotychczas po wykupieniu aktualizacji, można pobierać samemu plik licencyjny i mapy ze swojego konta? Bo w moim ASO mówili, że muszę przyjechać i oni mi wygrają ... Ale sami nie bardzo wiedzą o czym mówią bo nigdy tego jeszcze nie robili. No i krzyknęli sobie za wykupienie aktualizacji 550 zł.
dalej samemu
Czy ktoś z Kolegów wie może ile kosztujev wykupienie aktualizacji samej usługi Unonnect Live?