To jest widok strony w wersji do druku
-
... :) a ja...to juz sie umowilem na 2-gi przeglad pod koniec stycznia w ASO Szczecin... :) i...mam swoje materialy tj.olej i filtry(oleju,powietrza,kabinowy)...i ciekaw jestem ile zaplace.... ??...na wszelki wypadek dokupie plyn hamulcowy i do spryskiwaczy... :)...ooo...taki jestem....a co...dam znac ile zaplacilem :)...wszystkim zycze zadowolenia z uzytkowania swoich Tipo w Nowym Roku 2019.... :)
-
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
Kot66
... :) a ja...to juz sie umowilem na 2-gi przeglad pod koniec stycznia w ASO Szczecin... :) i...mam swoje materialy tj.olej i filtry(oleju,powietrza,kabinowy)...i ciekaw jestem ile zaplace.... ??...na wszelki wypadek dokupie plyn hamulcowy i do spryskiwaczy... :)...ooo...taki jestem....a co...dam znac ile zaplacilem :)...wszystkim zycze zadowolenia z uzytkowania swoich Tipo w Nowym Roku 2019.... :)
Mi wycenili robociznę na 250 zł katowice i D.G. - wymiana fitrów z kabinowym swiec i olej. całośc na 750 zł wycena katy i DG 700 zł - ale pamitac trzeba ze wg ksiazki wymiana płynu hamulcowego. Zastanawiam sie co poza wymianą świec tyle bo tu jest różnica miedzy przeglądem nr 1 i 2 - wynosi aż 300 zł.... przegląd mam za miesiąc więc moze czegoś sie jeszcze na forum dowiem ciekawego - jakaś porada gdzie i jakie filtryu kupić aby były zgodne z norma Fiata i jaki olej bo Selenia jest i owszem wszedzie tylko jest róznica w opisie mianowicie na wszystkich olejach jest SM a fiat ma w normie SN - nawet w ASo partner mają SM , gdzies na forum czytałem w krakowie Pani powiedziała że SM to lepsza klasa...
-
A po co świece wymieniać przy 30000 km? Chyba po to aby zarobili na nich min 100% bo wg książki 1.4 95 km wymiana przy 60 k km.
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
A po co świece wymieniać przy 30000 km? Chyba po to aby zarobili na nich min 100% bo wg książki 1.4 95 km wymiana przy 60 k km.
Na tym forum ludzie słyną z tego że instrukcja ich parzy ;)
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Ale przy T-Jet 120 KM co 30.000km
-
Cytat:
Napisał
luksy
gdzies na forum czytałem w krakowie Pani powiedziała że SM to lepsza klasa...
Nie gdzie a tu na tym forum ale robisz z tego głuchy telefon. Sm nie może być lepsze od sn bo niżej w hierarchii stoi. Pani z petronasa mówiła mi ze ich olej czyli selenia z oznaczeniem sm mimo tego oznaczenia i tak spełnia normę sn bo robią oleje z âzapasem jakościowymâ, taka technologia produkcji została użyta do produkcji aby spełnić normę sm ze wyszło finalnie ze spełnia normę sn. Nie wiadomo jakie kryteria będzie miała kolejna norma. Cześć olei po przebadaniu pewnie ja spełni i wystarczy zmiana etykietki a cześć trzeba będzie zmienić technologie produkcji... trochę nie po polskiemu ale na mrozie z telefonu pisze i sobie trochę folguje z zasadami poprawności... wybaczcie tym razem...
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
eleven111
instrukcja ich parzy
Dlatego najlepiej wywalic i założyć konto na forum :-)
-
Cytat:
Napisał
KOBRA
No i znowu się zaczyna :D
A tak poważnie to instrukcja często sobie a informacje z ASO sobie. Np. mi każą wymienić świece po roku bo mam LPG.
-
Cytat:
Napisał
KOBRA
Ale przy T-Jet 120 KM co 30.000km
Moja odpowiedz byla na to co luksy napisal, wg info w profilu ma 1.4 95km. Czytaj caly watek a nie ostatni post.
Cytat:
Napisał
koczis
No i znowu się zaczyna :D
A tak poważnie to instrukcja często sobie a informacje z ASO sobie. Np. mi każą wymienić świece po roku bo mam LPG.
W aso czesto pier*olą głupoty żeby zarobić extra. Rozsądnie jest robic wg instrukcji.
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Moja odpowiedz byla na to co luksy napisal, wg info w profilu ma 1.4 95km
Soory a gdzie ty u luksego widzisz te 95KM
Cytat:
Napisał
koczis
No i znowu się zaczyna
Dlaczego wpisujesz w cytat jako autora mnie skoro nic takiego nie napisałem
-
Przewaznie samo 1.4 oznacza 95 km. Wiekszosc userow dopisuje tjet
-
Cytat:
Napisał
KOBRA
Dlaczego wpisujesz w cytat jako autora mnie skoro nic takiego nie napisałem
Straszne sorry, coś mi pomieszało kopiowanie. To miało dotyczyć postu #742 :(
-
Cytat:
Napisał
koczis
Straszne sorry
Nie ma sprawy . Szkoda się nakręcać bo znowu będzie kłótnia i nie na temat kosztów przeglądu.
Jak moderatorzy nie reagują to przynajmniej starsi rangą niech trzymają poziom. ;-)
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
tak sie składa ze pobrałem ksiązke i aktualizację i wyraźnie jest to zmienione po 30 tys z silnikiem 1,4 jest wpis o wymianie świec - w ASo dg o tym mówia równiez natomiast w partnerze w bytomiu już nei . Wg książki nowej trzeba zrobić wymianę - więc zanim cie coś poparzy eleven111 to odpowiedz normalnie bez zbędnych sarkazmów i dogryzania. Forum które ma służyć pomocą służy niektórym do wymądrzania się bo w domu siedza pod laciem żony
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Nie gdzie a tu na tym forum ale robisz z tego głuchy telefon. Sm nie może być lepsze od sn bo niżej w hierarchii stoi. Pani z petronasa mówiła mi ze ich olej czyli selenia z oznaczeniem sm mimo tego oznaczenia i tak spełnia normę sn bo robią oleje z âzapasem jakościowymâ, taka technologia produkcji została użyta do produkcji aby spełnić normę sm ze wyszło finalnie ze spełnia normę sn. Nie wiadomo jakie kryteria będzie miała kolejna norma. Cześć olei po przebadaniu pewnie ja spełni i wystarczy zmiana etykietki a cześć trzeba będzie zmienić technologie produkcji... trochę nie po polskiemu ale na mrozie z telefonu pisze i sobie trochę folguje z zasadami poprawności... wybaczcie tym razem...
Książki nei wywaliłem mam nawet dwie - w formie papierowej i ściągniętej z neta - to raz
i tak na tym forum o tym było właśnie że w Krakowskim ASO takie coś było gdzie Pani powiedziała że SM jest lepsze.... a ta Pani z petronas która ci powiedziała - to kto to był - technolog? czy księgowa? , sprzątaczka - ciekawe dlaczego w Niemczech jest olej SN i na naszym alegro jest też jedno ogłoszenie z tą specyfikacją. Fakt jest taki że oleje które daja nawet w ASO nie mają dokładnie tej samej normy które ma Fiat w swojej ksizce serwisowej - więc nie pisz mi że mnie ksiazka parzy i zakładam konto na forum. otóż czytam dokładnie jaka jest norma dla oleju w książce i czytam to co wala na etykiecie w ASO. Ludzie pomagajcie tu rozwiązywać problemy innym a nie dogryzać komuś kto sie dopiero loguje albo rzadko o coś pyta
-
1 załącznik(i)
Instrukcja grudzien 2018
Załącznik 34556