To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
Braval
Mozesz miec uszkozoną centralkę lub elektronike w pilocie.Mes-em , mozesz sprawdzic w zakladce 'nadwozie", naciskając przyciski w pilocie, czy jest reakja w programie.Szpec od pilotow samochodowych powinien temat ogarnąć.:rolleyes:
Hmm, dzieki za odpowiedz, chcialem zakodowac nowy pilot, tzn uzywke kupiona na mecie, stary pilot po upadku przestal dzialac.
Moze to wina interfejsu OBD na Bluetooth ze nie moge uruchomic tej procedury ? Procedura kodowania samego kluczyka dziala normalnie.
-
Mam ten sam problem co Ty w doblo 2003. Kiedy chce dodac pilota i mes pow zapytac o fiat code dostaje monit failed to executive. Nic nie pomaga, podpinalem 3 inne centralki ktore kupilem od tego modelu na necie i wgrywalem dumpa z orginalnego BCM. Mysle ze problem jest w centralce a nie pilocie. Bo brak wywolania polecenia o podanie kodu to problem komunikacji Can. Musze dorwac centralke gdzies i podmienic bo czuje ze tu jest problem. W BCM mam caly czas widoczny zainstalowany pilot ale nie dziala , nie moge drugiego dodac.
-
Czy ktoś z was kodował ponownie te same kluczyki które zostały usunięte. Programowałem kluczem matką i udaje się tylko po pewnym czasie blokuję się immobilajzer
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Czy ktoś z was kodował ponownie te same kluczyki które zostały usunięte. Programowałem kluczem matką i udaje się tylko po pewnym czasie blokuję się immobilajzer
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
-
-
Hej, ktoś poleci dobry kabelek pod tą procedurę, czy tylko viaken?
-
Pmfactory jest dystrubutorem Mes-a w RP. Mam sprzet od nich, od kilku lat.Nie ma problemu z interfejsami,czy z polaczeniem się z autem.;-)
-
Hejka, podłączam sie do tematu kodowania kluczyka, ale w Fiacie Idea. Kupilem Fiata bez pilota centralnego, karte kodową posiadam. Kupiłem Chiński kluczyk, którego w Mes-ie jednak nie moge dodać. Po wpisaniu kodu i próbie naciskania pilota, celem jego wykrycia, wyświetla się błąd ze albo źle naciskam pilota, albo pilot nie działa?
P.S. pilot z kluczykiem jest surowy i czy przy tej próbie kodowania, powinien jednak juz byc zaprogramowany immobilaiser?
-
-
Mam pytanie - czy w stilo 1.2 5d z 2002r. które fabrycznie ma centralny zamek 'z kluczyka' (tzn. bez pilota) da się zakodować oryginalny kluczyk z pilotem do obsługi centralnego zamka ? W tym temacie było np że zamiast uniwersalnego sterownika z oddzielnymi pilotami lepiej wgrać jakiś fabryczny kluczyk z pilotem, jednak ostatnie pytanie pozostało bez odzewu. Tu na forum też nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na taki 'problem'
-
Zależy od body. Jak fabrycznie nie miał pilota do centralnego to nie wgrasz.
-
Witam, jestem z Warszawy i wczoraj zmieniałem zestaw startowy do fiata ( komputer, immo, stacyjkę ) po wymienianie świeci się check engine i miga licznik kilometrów. ( zgubiłem jedyny oryginalny kluczyk dlatego wymiana zestawu startowego) Dodatkowo muszę zaprogramować na nowo kluczyk aby centralka działała z pilota. Jest ktoś z warszawy z dobrym komputerem który wyciąga card code z komputera, zaprogramuje mi kluczyk i usunie mi błędy komputera? Na tę chwilę mam ciągle otwarte drzwi bo muszę jeszcze wymienić wkładkę w drzwiach aby nowy kluczyk otwierał auto mechanicznie. Słyszałem, że taki chiński komputer xtool x100 pro2 może to zrobić automatycznie. Jest ktoś na grupie kto ma podobny programator i zechciałby mi pomóc za opłatą?