Z tego co kojarzę to jest to wersja na rynek Brazylijski i osobiście jedynie kilkukrotnie je widziałem w sieci. Tak że blisko do świąt i jedynie prosić Mikołaja przy czym to może przewyższać jego możliwości ;)
To jest widok strony w wersji do druku
Dziś gorsze wiadomości. Moja dawczyni, Marea, jest ciągle używana i ostatnio jak sobie nią dłużej pojeździłem to pojawił się dość znany problem w BBM. Mianowicie delikatne migotanie kontroli ciśnienia oleju na wolnych obrotach. Niedługo będę zlewał olej to sprawdzę czy coś tam sobie pływa. Jak tak to ściągamy miskę i pooglądamy... Jak nie to zrobię pomiar ciśnienia, płukankę, wymianę filtrów oczywiście, czujnika ciśnienia oleju. Jeśli się okaże że silnik do roboty to no cóż, będę robił...
Tak się zastanawiam, czy to szło na Europę.
To nie jest na rynek Brazylijski?
Tam dłużej produkowano cześć modeli.
Już mnie kolega uprzedził. ;)
To europejskie radyjko jest ładniejsze :D
Odnośnie silnika rain to nawet nie myśl o jakimś płukaniu..... albo panewki już wytarte albo pompa pada. Silnik na stół. Nie jeździj. Bo teraz jeszcze może wystarczy wymiana części. Ale jak będziesz jeździł dalej to moze niebawem obrócić panewę i będziesz miał koszty x2
Ja właśnie twin smarka w gtv robię.
Z silnikiem poczekam na to co będzie w oleju. Jak będzie czysty to wtedy działam dalej. Jak nie to sprawdzam panewki i stan cylindrów. Decyzja potem czy remont czy szukanie nowego dawcy z Lybry Marei czy innych.
Czystość oleju o niczym nie świadczy. Musisz sprawdzić panewki. Jeżeli są ok i wał ok to szukasz powodu w pompie.
Generalnie nie odkładałbym tego. Teraz operacja może się zamknąć w kilku stówach. Później.... w kilku tysiącach.
Prace trwają :)
Załącznik 42235
Jak byś ten opał sprzedał to by starczyło jeszcze na pozłacanie karoserii ;)
To grubo jedziesz. Tak grubo to ja żadnej alfy nawet nie robiłem :D
I już w kolor
Załącznik 42244
Drewno nie moje. U kolegi co robi Bravę ;â )
Udało mi się ostatnio zdobyć ciekawa płytkę promocyjną do Bravy. Dobrze że moim drugim hobby są stare komputery to miałem na czym odpalić. Trochę filmików, rysunki techniczne, opisy wyposażenia w tym akcesoriów, konfigurator, historia fiata i wiele innych. Super sprawa. Coś innego niż też filmik La Scelta dostępny na YT lub VHS ;â )
Załącznik 42247
Załącznik 42248
Niesamowite :)
Zaczynam działanie na dawcy. W pierwszej kolejności chce wydłubać wiązki elektryczne z wnętrza bo to pierwsza rzecz którą w Bravie będę układał po wygłuszeniu. No i po odsłonięciu blach w bagażniku pokazało się jaki z mareii jest sztrucel ;â )
Załącznik 42278
Załącznik 42279
Jakby co to będę miał części z HGT na sprzedaż ;â*) wpadł nowy dawca.
Załącznik 42297
Łoooo Panie skąd go wyrwałeś? Szkoda na dawcę, czemu nie jeździsz?
W przód było bum?
Na Olx był. Dużo szczegółów do zrobienia, np połamana ramka środkowa, błotnik jeden o zwykłej wersji, ale o dziwo rdzy dużo nie ma mimo że stał sporo na trawie. Alternator do wymianie, paski rolki itp. ale bez tragedii tak naprawdę. Niestety braki formalne uniemożliwiają jeżdżenie po drogach. Stąd los przesądzony.
Jakoś dawno temu, ale było naprawione, to co widać to brak ozdobnej ramki i brak zamka maski.
No i kilka fotek pacjenta. Na razie z tego co sprawdziłem silnik wydaje się ok :) Jak go sobie oglądam to mi go trochę szkoda. Oczami wyobraźni widzę już go uzupełnieniu ubytków, po polerce i regeneracji felg. No ale niestety, trzeba będzie zrobić co trzeba....
Załącznik 42333
Załącznik 42334
Załącznik 42335
A czemu idzie na żyletki? Kurcze przytuliłbym jeszcze raz HGT :)