Wszyscy sobie rzekomo z tym radzą. A jak sobie nie poradzą to uslyszysz,.że one tak mają...
To jest widok strony w wersji do druku
Wszyscy sobie rzekomo z tym radzą. A jak sobie nie poradzą to uslyszysz,.że one tak mają...
Jeżeli to jest tuner z firmy Works to miałem z nim kontakt. Pisał mi, że ogarniają temat falowania i auta które od nich wyjeżdżają mają stabilne doladowanie. O szczegółach oczywiście nie wspominał. Moim zdaniem powinni uprzedzić klienta, że poprawne doładowanie można osiągnąć przez wymianę/modyfikację turbosprężarki, bo to są przecież spore koszty.
No to ciekawe w czym tkwi różnica. U mnie kangur (w sensie turbodziury bo ten przy zmianie biegów to inny temat)wystąpił ze dwa razy przed chipem. Po nim nie pamiętam żeby coś było a chipa robiłem w Cinsofcie a ktoś pisał że nie mają tego ogarniętego.
No właśnie, kangur podczas zmiany biegów. Też mam lekkiego kangura. Pomaga odpowiednie operowanie sprzęgłem i odpowiednio wyższe obroty podczas zmiany biegów. Wiem, że to inny temat, ale zapytam pozostałych - kto jeszcze ma podobnie? Nie wiem czy to nie kwestia sprzęgła i 2masy, ponieważ mają już nakulane 250k km.
nie, to kwestia ustawień ECU dla normy euro 6. Trochę pomaga throttle controller zmieniający charakterystykę pedału gazu.
Czyli dałoby radę poprawić to czipem, aby zmiana biegów przebiegała płynnie i komfortowo?
tego nie wiem, trzeba pytac specow od chipowania. Ale skoro w bravo czy giulietcie z tym silnikiem nie bylo problemu to pewnie tak.
Witam na forum i zapraszam do dyskusji w temacie poniżej
https://fiatklubpolska.pl/silniki-be...a-z-lpg-44749/
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Coś w tym jest, bo przełączając silnik w tryb DYNAMIC (mniej eko) szrapnięcia nie ma, ewentualnie jest mniejsze.
Ale o co chodzi?