To jest widok strony w wersji do druku
-
Nie mam LPG. Falowanie polega na tym, e jak się depnie na gaz to auto nie przyspiesza równomiernie, tj. ciągnie ale ma takie jakby chwile zawahania. dajesz np. na 4 lub 5 biegu przy 2500 - 3000 obrotów gaz do dechy i czujesz że w trakcie przyspieszania 2 razy przez moment słabiej ciągnie.
-
Przecież to widać na wykresie ze jest spadek momentu obrotowego wraz z wzrostem prędkości obrotowej silnika. Może to być związane z pracą regulatora ciśnienia doładowania jego bezwładnością.
Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Tylko że czasem ciągnie równo a czasem tak właśnie z zawahaniami.
-
Cytat:
Napisał
krzychk
Nie mam LPG. Falowanie polega na tym, e jak się depnie na gaz to auto nie przyspiesza równomiernie, tj. ciągnie ale ma takie jakby chwile zawahania. dajesz np. na 4 lub 5 biegu przy 2500 - 3000 obrotów gaz do dechy i czujesz że w trakcie przyspieszania 2 razy przez moment słabiej ciągnie.
W Abarcie mam dokładnie to samo. Nie zawsze ale zdarza się, że podczas przyspieszania przez sekundę jakby go zmuliło, a po chwili idzie już pełną parą. Zastanawiałem się czy po programie coś by się w tym temacie zmieniło.
-
Regulator ciśnienia musi ruszyć sztangą turbiny, ta się może przycinać i może stąd problem
-
Ja swojego też chcę wygładzić bo też mam jak depnę to on przyśpiesza ale takim kangurem....powyżej 3 tys dopiero idzie gładko .Znalazłem firmę w 3 mieście,mają filmy na yt ale czy są dobrze??? zna ktoś ???
-
Tuneup jedny słuszny w Trójmieście
-
W moim przypadku nowe mapy nie usunęły problemu "kangurowania" jak to napisał tipo. Na facebooku https://www.facebook.com/login/?next...72897193683%2F jest grupa użytkowników, którym nowe mapy nie załatwiły problemu kangurowania. Ciekawostka, że to się dzieje między 2000 a 3000 obr. potem już idzie gładko.
-
-
Cytat:
Napisał
harry.wesoly
To już modyfikacje z grubej rury, przy 20kkm "wyciekła" turbina po modyfikacjach na początku filmu autor mówi. To już jest zabawka, po takich modyfikacjach ciekaw jestem czy auto zrobi z 100kkm bez większych awarii. Osobiście przy każdym dalszym wyjeździe bym się zastanawiał, czy czasem jakaś dorabia uszczelka nie puści i itp. 250-280KM nikt mi nie powie że to na silnik nie wpływa w żaden sposób. Są modyfikowane 1.4tjet po 300-350KM ale te silniki startują w motorsporcie, gdzie poważne awarię są w liczone w ryzyko i tyle.
-
Cytat:
Napisał
juri
Tuneup jedny słuszny w Trójmieście
Tak to ta firma. Ktoś robił u nich modyfikacje???
-
Niżej wymieniony tuner podobno zna problem tych falowań i rozwiązanie w 1.4tjet:
https://pl-pl.facebook.com/ecumodpolska
-
Dzwoniłem do tej firmy ECUMOD. Powiedzieli, że problem falowania przy przyspieszaniu usuwają za 700zł.
-
Cytat:
Napisał
krzychk
Dzwoniłem do tej firmy ECUMOD. Powiedzieli, że problem falowania przy przyspieszaniu usuwają za 700zł.
A u mnie brat pisał do nich parę dni temu podali że za 500zł, wzrasta popyt na uslugę to i wzrasta cena skoro są monopolistami na rynku jak na razie. Mi tam osobiście ta "wada" nie przeszkadza, rzadko to wywołuje na drodze muszą być specjalne warunki.
-
Przy 700 zł, to już lepiej dołożyć i zrobić od razu czipa na niepodniesienie mocy.
-
Jak tak sobie patrze na uklad to jest wąż podcisnienia, elektrozawor i gruszka która steruje upustem ciśnienia w turbo. I tam gdzieś to się może dziać w sensie bezwładności takiego układu. Jedyne co od elektronicznej strony można zrobić to przenieść nieco moment zadziałania elektrozaworu w tych określonych warunkach. Mi to się zdarzyło ze dwa razy ale nie umiem określić w jakich okolicznościach. Ale raczej nie przy bucie w podłoagę a raczej przy łagodnym przyspieszaniu
-
Panowie, mam pytanie: czy jest tutaj ktoś ze Śląska kto robił chipa w Cinsoft, najlepiej w Tipo hatchback z LPG? Rozważam chipa, ale chętnie bym się najpierw przejechał zmodzonym autem, żeby mieć odniesienie jak duża jest różnica w stosunku do mojego. Widzę, że krzychk robił, ale w Tipo SW i bez gazu.
-
U mnie po strojeniu i przejściu na pb98 spalanie wzrosło o 0,3l n a100 km.
-
Cytat:
Napisał
krzychk
U mnie po strojeniu i przejściu na pb98 spalanie wzrosło o 0,3l n a100 km.
Mi przede wszystkim chodzi o poprawienie dynamiki i usunięcie "zmulenia" pedału gazu, nawet kosztem lekkiego wzrostu spalania
-
Robiłem z wymianą turbo na vl36 plus większy IC, fabryczne LPG , całość w CINSOFT