To jest widok strony w wersji do druku
-
Dario123 - który serwis we Wrocławiu naprawia Ci to auto i gada takie bzdury? U mnie i innych użytkowników ten problem nie występuje wiec zamiast ściemniać nie się wezmą do roboty ...jak nie wiedzą co się stało to powiedz im niech wymieniają wszystkie graty po kolei aż trafią ..auto jest na gwarancji i ma być sprawne a w instrukcji obsługi pisze że przełączenie na LPG <-> PB następuje automatycznie nic nie trzeba robić ręcznie i tak ma pracować.
-
Tez wyjeżdżam gaz do 0 i czasem przez kilka dni nie tankuje lpg. Zero czeków ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Cytat:
Napisał
Maniek_wroc
Dario123 - który serwis we Wrocławiu naprawia Ci to auto i gada takie bzdury? U mnie i innych użytkowników ten problem nie występuje wiec zamiast ściemniać nie się wezmą do roboty ...jak nie wiedzą co się stało to powiedz im niech wymieniają wszystkie graty po kolei aż trafią ..auto jest na gwarancji i ma być sprawne a w instrukcji obsługi pisze że przełączenie na LPG <-> PB następuje automatycznie nic nie trzeba robić ręcznie i tak ma pracować.
W obydwóch serwisach byłem (najpierw walczyli w Długołęce - taka sama odpowiedz) teraz walczą w ADF (tam auto zakupione). Zastanawiam się czy nie jest tak, że oni (ASO) dobrze wiedzą co jest przyczyną usterki, tylko ściemniają ponieważ naprawa może być droga? Zastanawiam się jaki ten CHECK ma wpływ na silnik (czy to tylko pierdoła-typu jakiś czujnik, czy to może coś poważniejszego np wtryski lub głowica?) Jutro dalszy ciąg walki. Co Wy na to?
-
Napisz bezpośrednio do FCA skoro zbywają cię w ASO. Całą sytuacje opisz jak sie da (bo nie pamietam) dolacz kwity z serwisow i heja. Nie ma co się srać bezpośrednio z łachmaniarzami bo gwarancja minie i bedziesz bulic. Nastepnym razem złóż reklamacje z tytułu rękojmi , pisz na kwicie odstąpienie od umowy kupna i moment będziesz mial zrobione auto :) chyba że furmanka na firme to lipton. Jak masz numer błedu to poczytaj na necie co inni piszą.
-
Powinni napisać do Wloch czy tam Turcji zapytać jaka jest strategia zarządzania informacjami nt tych ciśnień. Cudów nie ma i trzeba sprawdzić typy o których mówiłem.
-
Witam, miła wiadomość auto naprawione znaleźli wyciek gazu (gdzieś w okolicach listwy wtryskowej), wyciek "załatany" - auto jeździ na LPG i PB bez Checku :)
-
Na czym polegał ten wyciek? Co przepuszczło?
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Na czym polegał ten wyciek? Co przepuszczło?
wstyd się przyznać ale podczas napiętej dyskusji z szefem serwisu a mechanikiem (mechanik twierdzi ze występowanie Checku podczas jazdy na PB gdy się skończy LPG to jest objaw normalny a napis koniecznie zatankuj paliwo LPG na wyświetlaczu znaczy koniecznie i nie wolno nie tankować.... długo by pisać ) wiec podczas tej dyskusji mechanik się pochwalił iż był wyciek gdzieś w okolicach listwy wtryskowej za kolektorem. Niedługo mam przegląd na 30 tys. to się dokładniej dowiem.
-
O takiej możliwości pisałem w listopadzie zeszłego roku w poście 38. Aso potrzebowało 3 miesiące. Rozpacz
-
Dario, dopytałes o ten wyciek? Pamiętasz temat?
-
-
nie , nie dopytywałem, auto do tej pory jeździ bez problemów, przegląd zrobiłem w innym ASO
-
Dario, dopytywałes gdzie konkretnie była ta nieszczelność?
U mnie były czeki i smród gazu i skończyło się na czyszczeniu jakiegoś trzpienia w parowniku... cokolwiek to jest, ciekawe czy pomogło. Zobaczymy czy będzie waliło dalej...
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Dario, dopytywałes gdzie konkretnie była ta nieszczelność?
U mnie były czeki i smród gazu i skończyło się na czyszczeniu jakiegoś trzpienia w parowniku... cokolwiek to jest, ciekawe czy pomogło. Zobaczymy czy będzie waliło dalej...
Qvadrat, nie , nie dopytywałem, auto do tej pory jeździ bez problemów, smrodu gazu nie czuć, teraz zastanawiam się gdzie w przyszłości robić przeglądu gazu (we Wrocławiu), do ASO średnio mi się chce jeździć z przeglądem po gwarancji, a instalacja fabryczna.
-
Wydaje mi się ze wali dalej. Zapytam osób postronnych czy czuja gaz na zewnątrz i pod maska, bo ja mogę być już przewrażliwiony...
Podejrzewam, ze u mnie tez przy tej listwie jakaś opaska nie trzyma lub coś. Kupię sobie preparat do sprawdzania szczelności i sam będę musiał obadac temat. Jak im palcem nie pokaże to będą zlewać temat do końca gwarancji.
Zaraz mam badanie te techniczne, jak wyjdzie ze śmierdzi to nie przedłużą i będzie niepodważalny dowód usterki.
-
Jedź wcześniej do SKP i niech gość czujnikiem sprawdzi ci czy gaz nie wycieka. Będziesz mieć trochę czasu na ewentualną naprawę.
Ja gazu nie czułem a na przeglądzie w SKP wyszedł mi wyciek (mam tartarini).
-
Problem powrócił i tak: przeszłość: (wcześniejsze objawy po skończeniu gazu auto przełącza się na benzynę, po krótkiej jeździe na PB wyskakuje CHECK )
teraźniejszość: byłem w innym ASO (nie tam gdzie rok temu tez w okolicach listopada niby auto niby naprawili ) na przeglądzie 40 tys.(okolice września) Po przeglądzie wszystko ok, nastały zimniejsze dni w nocy (około 0 stopni) pierwszy taki dzień akurat w baku tylko PB â jadę na stacje zatankować LPG i ciach CHECK, po kilku podpaleniach zniknął, znowu kilka dni ciepłych (około 2 tyg.) wszystko ok i dziś znowu noc zimniejsza a w baku tylko PB odpalam jadę chwile i ciach CHECK â zastanawiam się czy w ASO gdzie robiłem przegląd czegoś w programie nie aktualizowali (powrót do ustawień fabrycznych) i problem powrócił ? i dlaczego problem występuje tylko w ujemnych temperaturach ? i jeszcze jedno kiedyś pisałem ze jak jadę na PB to czuć jakby delikatne szarpanie (taka niby czkawka, ledwo wyczuwalna) natomiast jak pali się ten CHECK to auto na PB jeździ elegancko gładko przyspiesza. Co wy na to?
-
Miałem podobny przypadek - samochodzik w bliżej nieokreślonych warunkach przełączał się na PB - błąd P0087. Okazało się, że pomogła wymiana filtra fazy ciekłej (teoretycznie nie zostało to zrobione, a powinno na przeglądzie 30tys) oraz "przeczyścili elektrozawór". Przebieg 36000, fabryczna instalka LPG Landi. Teraz wszystko jest ok od jakichś 2 zbiorników.
-
Ciekawe jak przeczyscili elektrozawór. Bardzo mnie to ciekawi.
-
Cytat:
Napisał
marx30
Ciekawe jak przeczyscili elektrozawór. Bardzo mnie to ciekawi.
Pewnie styki przeczyścili spirytusem [emoji23]
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka