Dzień dobry! Czy ktoś z kolegów wie gdzie można kupić taki amortyzator schowka, bo o mnie jest urwany. Może ktoś też wie gdzie kupić takie ograniczniki-odbojniki schowka bo poprzednik chyba zgubił.
Bardzo proszę o radę!!!
Pozdrawiam!
Jacek
To jest widok strony w wersji do druku
Dzień dobry! Czy ktoś z kolegów wie gdzie można kupić taki amortyzator schowka, bo o mnie jest urwany. Może ktoś też wie gdzie kupić takie ograniczniki-odbojniki schowka bo poprzednik chyba zgubił.
Bardzo proszę o radę!!!
Pozdrawiam!
Jacek
Dzięki za podpowiedź! A może ktoś wie gdzie kupić te odbojniki-ograniczniki?
Pozdrawiam!
Jacek
A nie wiesz może czy ten "amortyzator" da się jakoś wyciągnąć? Bo jeszcze tam dokładnie nie robiłem rozeznania. U mnie właśnie w Cinsofcie zerwali mi tą linkę jak robili wymianę filtrów przy okazji chip'a :/ zauważyłem niestety dopiero po czasie i muszę to teraz ogarnąć, bo strasznie mnie wkurza ten spadający schowek :/
Tak jak pisałeś łącznie było 7 wkrętów i schowek w całości wyszedł. Obawiałem się trochę, że będzie trzeba gdzieś ściągać osłony deski rozdzielczej czy coś, ale na szczęście tym razem we Fiacie inżynierowie sensownie to wymyślili ;)
W środku jest faktycznie sprężyna, ale dodatkowo jest jeszcze mały tłoczek. Jak w strzykawce albo pompce. Wszystko da się ładnie rozebrać i zreperować. Dorzucam zdjęcia, bo może się komuś przydadzą na przyszłość jak będzie miał ktoś ten sam problem.
Załącznik 42707
Załącznik 42708
Załącznik 42709
Może nie na temat,ale związane ze schowkiem.Poszukuje wyciszenia,ale tego wewnętrznego.Ktoś,coś .