To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Dlaczego sądzisz, że głupoty? Temperatura 21stC pochodzi z jakiegoś serwisu pogodowego i wcale nie musi być zgodna z tym, co masz z czujnika pod prawym lusterkiem.
A z którego źródła będzie bardziej wiarygodna?
- z czujnika pod lusterkiem
- z serwisu pogodowego, który pewnie jest gdzieś w Europie albo USA?
Skoro uconnect udostępnia temperaturę, to powinno być to jak najbardziej przydatne i użyteczne dla kierowcy. Tak niestety nie jest, dlatego napisałem, że temperatura "na tą chwilę" jest do du..y (bezużyteczna)
Kiedyś jak rano jechałem pokazało 20stC i rzeczywiście rano tak było, później w ciągu dnia było około 30 a uconnect dalej pokazuje 20 "na tą chwilę". Być może to tak działa, dla mnie więc to całkowicie bezużyteczne.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
mmilek
Witam.
Czy jest sens wykonywać aktualizacje soft dla UConnect 5'' bez NAVI (Tipo Sedan 2016). Czy zmienia się coś / poprawia w samym radiu po aktualizacji ?
pozdrawiam
MM
Ja bym poczekał na najważniejsza zmianę (jeśli kiedykolwiek ona będzie), czyli zmiana piosenki, stacji radiowej z kierownicy:)
-
JackTheNight
Interesuje mnie czy pod nowym firmware wgrywałeś już świeże mapy 1015? Czy wszystko poszło OK.
Pozdrawiam
-
Wgrywałem 1011 i teraz 1015 - także wszystko OK.
-
Koledzy którzy mieli radia z LIVE poradzili sobie w poniźszy sposób:
Cytat:
Napisał
dromario
miaĹem tak samo, w koĹcu po kilku dniach zabawy doszedĹem jak to naprawiÄ, w ustawieniach radia chyba na ostatniej pozycji masz funkcjÄ - przywrĂłÄ aplikacje wgrane lub coĹ podobnego dokĹadnie nie pamiÄtam klikasz w to czekasz chwilÄ i wszystko wraca do normy
Biorąc sprawy na logikę w radiach bez LIVE brak AAP-ki programu, sterownika. Pytanie skąd wziąć i jak wgrać?
-
Udało mi się dotrzeć do informacji że opcja live jest przypisana do numeru seryjnego radia któremu TomTom udostępnia dane.
Numer uprawnionego radia sprawdzić możemy https://www.tomtom.com/pl_pl/drive/m...services/fiat/
Na stronce podano też opłaty.
Usługi LIVE w Europie
1 rok
zł 199,95
-
Firmware radyjka zaktualizowane, zgodnie z opisem "JTN" Czas aktualizacji 35min. Ustawienia użykownika radia, nawigacji, telefonu, BT pzostały.
Pozdrawiam :lol:
-
JackTheNight w tym pliku Uconnect57.pdf ani slowa ze jest to takze do sedana? czy te oznaczenia VP i VP2 to rodzaje radyjek, ktore takze byly w montowane w sedanie 5 cali nav ?
-
Dnia 18-06-2018, 08:55 JackTheNight zamieścił listing. version.txt. Tipo2 Sedan to 356 i zaryzykował.
Cytat:
USB SWL Medium for VP2R - full update for Fiat 356/358/359 variants and Chrysler MP variants including Bootstrap
Przed aktualizacją miałem firmware 21.0.50.0 z 2014-04-01r. Teraz 23.0.69.0 CRC 7f7b z 2017-12-08 Hardware release:0.32.4.1 Firmware releace: 0.0.0.2
Każdy aktualizuje na własne ryzyko, Lub ASO.
-
Będę w ASO z innym tematem to podpytam co i jak
-
Aktualizacja trwała u mnie niecałe 40 minut. Radio z navi, uconnect i dab. Nareszcie w pogodzie dni są tak, jak trzeba. Dzięki JTN :)
-
Do fiat Doblo od 2015 nie pasuje pisze nie prawidlowo opragromowanie
-
Witam,
Czy można prosić oprogramowanie do Lancii Ypsilon 2016 ucconect 5 cali nav z live?
-
Do Ypsilon, DOBLO, Ducato aktualizacja wersja 13.00.57.05 jest tutaj:
https://drive.google.com/file/d/1biu...phs8eJdXSyHM1n
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Dzięki za pomoc udało się! Wiesz może czy to jest najnowsze możliwe? Ja miałem wgrana wersję 10.
-
Najnowsza z możliwych jest wersja : 13.00.65.02, ale na razie jej nie spotkałem w necie, ja wyżej udostępniłem wersje wcześniejszą : 13.00.57.05
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Najnowsza z możliwych jest wersja : 13.00.65.02, ale na razie jej nie spotkałem w necie, ja wyżej udostępniłem wersje wcześniejszą : 13.00.57.05
Dzięki za info. Aktualizacja się zrobiła bez problemu, musiałem tylko aplikacje live przywrócić. Nie wiesz jak zrobić żeby pogoda była w tomtomie i natężenie ruchu? Natężenie i pogoda u mnie działa tylko na zachodzie Europy..
-
Cytat:
Napisał
jan3387
Dzięki za info. Aktualizacja się zrobiła bez problemu, musiałem tylko aplikacje live przywrócić. Nie wiesz jak zrobić żeby pogoda była w tomtomie i natężenie ruchu? Natężenie i pogoda u mnie działa tylko na zachodzie Europy..
Dobra już wiem, trzeba podłączyć telefon i wtedy jest wszystko 🤭
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Czy istnieje jakas wersja softu do radia z uconnect 5.0 bez navi wersja USA do 500L która przestraja czestotliwosci na europejskie tzn radio szuka czestotliwosci co 0,1MHz ?
-
Spróbuj ta wersje która udostępniłem powyżej :)
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Spróbuj ta wersje która udostępniłem powyżej :)
chodzi o wersje z tego posta ?
Do Ypsilon, DOBLO aktualizacja wersja 13.00.57.05 jest tutaj:
https://drive.google.com/file/d/1biu...phs8eJdXSyHM1n
Bedzie sie nadawac do mojej 500L ?