A dlaczego nie wgrałeś najnowsze wersji? Pytam bo zamierzamalem to zrobić, a teraz ciekawi mnie czemu zrezygnowałes.
To jest widok strony w wersji do druku
A dlaczego nie wgrałeś najnowsze wersji? Pytam bo zamierzamalem to zrobić, a teraz ciekawi mnie czemu zrezygnowałes.
Dzięki :-) dałeś do myślenia...
Chyba Macin_t ma racę, aby się wstrzymać. U mnie ten nowy sofr 2 razy już się zawiesił (czarny ekran). Zniknęły też dwie ikony z górnego paka: ikona 4G oraz "buźka" od eco jazdy. Nie wyczuwa także AA. Nie udaje mi się wrócić do wersji 23.00.69.00 - błąd kod 127 (a ten sam pedrive).
Przykro to pisać ale teraz musisz się do tego przyzwyczaić.
U mnie objawy są podobne z tą różnicą, że od czasu do czasu ikonka eco :) się pojawia jak i 3G/4G. Niestety nie udało mi się znaleźć od czego to zależy (jak mi się uda to podzielę się informacją). AA działa bardzo dobrze (zero problemów z wykryciem telefonu/funkcjonowaniem itp).
Najgorsza informacja to taka, że nie ma powrotu do wcześniejszej wersji (do tej pory nie udało mi się znaleźć takiego rozwiązania).
Zdrowia!
Posiadam najnowszą oficjalną wersję firmware 23.02.01.15 dla radia 7 cali.
Zgodnie z tym Service Newsem : https://drive.google.com/file/d/13Mt...ew?usp=sharing
jest oto oficjalna wersja wydana przez Fiata.
Wrzucę ją jakoś po 4 stycznia.
Ci którzy zainstalowali wersje 23.01.93.11 powinni sobie ją zainstalować - oczywiście każdy instaluje na własne ryzyko.
Brzmi very interesting. Mam 7 nav dab z fabrycznym firmware 23.00.69.00. Nie mam z nim problemów ale skoro to oficjal to może się skusze. Good job :smile:
Ciekaw jestem czy jest szansa na AA w Arabicu:)
W sumie to jak przeczytałem tę broszurę to stwierdzam, że jednak na moim radio występowały usterki np czasem czarny ekran i np radio nie reagowało na włączenie czasem także czekam z niecierpliwością.
Super. A czy taką aktualizację można bezpiecznie instalować w przypadku wcześniejszego ręcznego aktywowania AA MESem?
Wszystkiego dobrego na Nowy Rok dla Szanownych Kolegów!
To na nowy rok wrzucam wersje 23.02.01.15 - VP2R7_357_23.02.01.15.zip
Jest to oficjalny najnowszy firmware Fiata dla 7 cali w Tipo.
download : https://drive.google.com/file/d/1BhI...ew?usp=sharing
instrukcja instalacji : https://drive.google.com/file/d/13Mt...ew?usp=sharing
Aby pobrać plik, trzeba być zalogowanym na google.
Jeszcze jedna ważna informacja :
Jeśli ktoś ma wersje poniżej 23.00.69.00, to najpierw powinien zainstalować 23.00.69.00, a dopiero potem 23.02.01.15.
wersja 23.00.69.00 : https://drive.google.com/file/d/1_uI...ew?usp=sharing
Każdy oczywiście instaluje na własne ryzyko :)
U mnie bez uwag, zrobione na zapłonie z wył nadmuchem i światłami do jazdy dziennej, jak wróciłem do garażu po 29min to już było 100% i żeby wyjąć pena. Pierwsze wrażenie szybsza reakcja na dotyk. No nic kukne teraz na chłodno czy coś nie uciekło. Dzięki Jack
Załącznik 39498
No więc tak, radio po aktualizacji nie utraciło żadnych danych, nie musiałem przywracać żadnych aplikacji, telefon nadal był sparowany, utraciłem jedynie zakodowane stacje radiowe oraz po podłączeniu smartfona to android auto się na nowo skonfigurował tj. musiałem na komórce klikać dalej dalej udziel zgód itp ale to raczej normalne. Wszystkie tripy po staremu i ustawienia. Co do modów to aktualizacja ich nie usunęła tj. start&stop nadal dezaktywowany, w menu radia nadal widoczne wł/wył świateł dziennych. Zastanawiałem się czy przywracać dodatkowo radio do ustawień fabrycznych ale olałem temat bo już jestem pewny że i bez tego reakcja na dotyk jest jednak znacznie lepsza jak było, wcześniej radio było już mułowate.
Ja dodam, że ten firmware powinien też pasować do radia 5 cali, ale najpierw wgram u siebie, zanim napiszę że na pewno pasuje :)
Hej! Nie wiecie może czy do 500 tez wyszedł jakiś update który trochę odmula to radio?
A czy znalazło by się coś do 500L wiem ze nie ten dział i instrukcja podaje 500 i 500 Abarth ale o L tam nie ma wzmianki
Chłopaki od 500, to jest dział Fiata Tipo, nic nie mam dla 500 czy L czy X, nie mam nic- nie zaśmiecajcie tematu takimi pytaniami.
Wszystko podane jak na tacy, w pliku informacyjnym wszystkie modele wyszczegolnione, lepiej nie czytac a potem głupio pytac
Czy ktoś może zweryfikować wejście do Engineering menu? âEngMenu9Pdxâ