To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
lukq
...wymianę halogenów przód ( stare są zżółknięte), ... Halogeny zamówiłem firmy TYC, zamiennik, mam tylko nadzieję, że dadzą radę wytrzymać chociaż 5 lat
Daj znać Kolego jak odbierzesz te zamienniki. Ciekaw jestem ich jakości bo mnie na wiosnę czeka podobna operacja (malowanie zderzaka przedniego /odpryski/, wymiana halogenów itp. Moja Krychna także zostaje ze mną na dłużej. Sama zmiana dla zmiany już mnie nie bawi a i znalezienie godnego następcy nie jest łatwe. Tak wiele za tak niewiele jak w Cromie to będzie trudno znaleźć.
-
Cytat:
Napisał
lukq
Dziś wstępnie umówiłem się z lakiernikiem na malowanie przedniego zderzaka (schodzi klar), wymianę halogenów przód ( stare są zżółknięte)
A myślałem,ze to tylko ja mam coś zrąbane z tym klarem, ze zaczął schodzić. A tu proszę. Mam już wyjaśnienie tego od jednego kolegi mechanika. Mówił,że to kwestia mocnego słońca dużej temperatury. Że w takich włoszech np to klar schodzi na zderzakach często i gęsto. U nas było gorące lato i stąd sie posypało, w końcu trochę latek nasze auta mają. Ale powiem wam,ze też nie zamieniłbym na inne póki co.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
boch
Położyłeś jakąś powłokę na te lampy?
Cytat:
Napisał
lukq
Zabezpieczyli je powłoka polimerowa,
Świetna sprawa. Też tak dałem zrobic. Od tego czasu minął rok i mam spokój z reflektorami. Tutaj filmik jak to robią u nas.
https://www.facebook.com/myjniabrzoz...1243889950624/
-
Dawno nic nie pisałem.
Kromal ma się dobrze.
Wymieniłem już 2x olej od ostatniego wpisu,
Kpl zawieszenie tył- tuleje (nowe podłużne wahacze Ori)
Wahacz przód lewy
W przyszłym tygodniu
Olej w skrzyni i półosie z Opla (zobaczymy na ile skuteczny jest to patent)
Obecnie, przechodzi pakiet zewnętrznego spa, plus usuwane/malowane odpryski od kamieni na masce i jeden na dachu.
Usunięcie nalotu rdzy z klapy prawy rant,
Malowany zderzak przód - schodził klar
Wymiana spryskiwacza łapmy lewy przód.
Ma być jak nówka z salonu ;-)
Ostatnio liczyłem ile włożyłem kasy, to wychodzi że kupiłbym druga Crome. No ale cóż, lubię to auto ....
Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka
-
-
Elegancko, wygląda jak nówka sztuka :lol:
-
Dzis:
- wahacze tył na oryginał - temat zawieszenia tył uważam za zamkniety
- półosie na te z Opla kpl z podpora ... Wibracje ustały. Teraz jeździć obserwować na jak długo pomoże.
- wymieniony olej w skrzyni 3L wlane Fuchs Titan 75w80, akurat minęło 60 kkm od ostatniej wymiany.
Ogólnie jutro jadę na geometrię.
Do wymiany ewentualnie, moje trochę widzimisię, tuleje stabilizatora.
Auto sprawne w 110% mechanicznie.
Łącznie croma pochłonęła jakieś 3500 zł mechanicznie ( 800 zł robocizna),
Lakierniczo.... Lepiej nie pisać....
-
Dziś geometria
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2d9ab0877c.jpg
-
Czy te wszystkie poprawki lakiernicze to wykonała firma detailingowa czy lakiernik?
Fajnie, że malowane częściowo, a nie całe elementy.
-
Malowanie dokonywał lakiernik.
Ogólnie mam masę zdjęć, żeby nikt nic nie zarzucił
-
Mój też jest u lakiernika. Po 2 mcach od zakupu dziadek załatwił mi cały prawy bok. Jestem wściekły bo auto było w oryginale. Teraz pół samochodu malowane. Ciekawe jeszcze jak to wyjdzie ale to już nie będzie to samo co oryginał. Jak się ma ładne auto to strach na ulicę wyjeżdżać...
Tapatalknięte z Hujaweja
-
Jeśli to z winy dziadka jako sprawcy i naprawa będzie na jego koszt (z OC sprawcy) to udaj się jeszcze do ubezpieczyciele sprawcy o wypłatę kaski z tytułu obniżenia wartości auta po szkodzie. Nie każdy o tym wie a warto w ramach zadośćuczynienia wyrwać jeszcze parę złotych.
-
Croma kula się dalej,
dawno nic nie pisałem.
W sumie to nic się nie dzieje. Wymiany oleju, filtrów i eksploatacyjne rzeczy... oby jak najdłużej.
-
No i po 3 latach, ponad 70 tys padł łącznik stabilizatora.
Szybka wymiana na te same Meyle HD. Znowu cisza.
Wczoraj załączyła się samoczynnie syrena alarmu. Nie mogłem jej "wyłączyć" kluczykiem. Przestała sama po około 1 minucie.
Dziś podłączone pod kompa i zobaczę co tam w trawie "wyje".
Ktoś miał podobnie?
-
Tak dla potomnych.
Problemem z alarmem okazała się sama syrena.
Dziś wymieniłem na inną, działa i problem znikł.
Jutro jak znajdę chwilę, rozbiore stara.
Podejrzewam że elektronika(płytka) od wilgoci się uszkodziła wraz ze swoim zasilaniem.
No i przy okazji
Olek plus filtry, i korek spustowy.
Jedziemy dalej.
-
-
Moje stilo powoli dożywa swoich dni. I zastanawiam się nad taką Cromą po FL jak Twoja. Miałem przyjemność z wersją przed FL i fajnie się tym jeździło. Szkoda że tam benzyn sensownych nie ma bo już mi ropniaki bokiem wychodzą... Więc jak Croma to i tak tylko multijet. Daj znać jak będziesz sprzedawał ;â )
-
Cytat:
Napisał
lukq
Nie byłbym sobą, jakbym nie dowiedział się co się stało.
Utlenił się kabel od baterii, więc czasem łapał i syrena działała, czasem nie.
Bateria trzyma parametry. Przerobiłem to trochę inaczej.
Więc jak ktoś potrzebuje syrenę. Mam. Za koszty przesyłki oddam.
W którym miejscu siedzi ta syrena?
U mnie w panelu są czujniki objętościowe ale alarm mi się nigdy nie włączył. Podejrzewam że właśnie winna może być syrena gdyż w Stilo tez padały i dobrze było brać młodsze z AR.
-
Prawe nadkole trzeba zdjąć, w połowie wysokości błotnika - licząc od dolnej krawędzi.
-
Cytat:
Napisał
lukq
Prawe nadkole trzeba zdjąć, w połowie wysokości błotnika - licząc od dolnej krawędzi.
Przez Multiecuscan jest opcja testu alarmu/syreny prawda?
-
Tak....