Ale wywali Ci błąd żarówek i nie wiem jak z doświetlaniem na ledach będzie. Wg mnie to nie jest dobry pomysł. A za takie pieniądze to już w ogóle nie widzę żadnego sensu.
To jest widok strony w wersji do druku
Ale wywali Ci błąd żarówek i nie wiem jak z doświetlaniem na ledach będzie. Wg mnie to nie jest dobry pomysł. A za takie pieniądze to już w ogóle nie widzę żadnego sensu.
@Voyager1 w modelu przed FL nie ma doswietlania zakretow :-)
Dopiero to wprowadzili w poliftach.
Temat świateł dziennych to ja dodam swoje 3 grosze.
Ja sobie założyłem moduł świateł dziennych bodajże firmy KURG DRL01 teraz mają nowsze w ofercie, ale założyłem je na światła mijania. regulacja mocy świecenia od 15% do 45%. Jestem z tego bardzo zadowolony, bo drugi taki moduł jeździ w stilo z tym że na światłach długich bo stilo ma xenon fabryczny. Także jak ktoś chce nie drogo i nie dokładać czy rzeźbić to polecam takie rozwiązanie. Modułów na portalu aukcyjnym jest od czorta więc każdy coś sobie wybierze.
Pozdrawiam
Ale czy takie rozwiązanie z modułem jest dopuszczone przez prawo?...
Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L21 przy użyciu Tapatalka
A skąd i od kogo to info? Bo brakuje takiej informacji. :)
Nie że ja zaprzeczam czy coś innego sugeruję (bo tak naprawdę nie znam odpowiedzi na to pytanie), ale warto wiedzieć, czy powiedział to producent tych lamp, producent samochodu, użytkownik z doświadczeniem czy codzienny tester wina Amarena, który nie ma z tematem nic wspólnego. ;)
A tego nie wiedziałem :) Ciekawe czy błąd żarówek wykryje?
Załącznik 33477
Zakładałem moduł od nich. Świrował mi w Jeepie panel klimatyzacji jak temperatura na zewnątrz spadała poniżej zera. Ponoć to była sprawa zmiany przewodu który go zasilał, ale nie wiem tego. Te moduły z regulacją powinno się zakładać na światła drogowe, moduły na żarówki mijania powinny być na 100% i właśnie korci mnie zrobić ten eksperyment ;)
Pewnie dlatego, że jeśli auto jest wyposażone fabrycznie w światła przeciwmgielne to jednak powinno je mieć. Jak trafisz na diagnostę który sprawdzi Ci wszystko i każe zaświecić przeciwmgielne to co mu zaświecisz? Znam takiego diagnostę...nawet wycieraczkę i spryskiwacz tylnej szyby mi sprawdził :mrgreen:
Jak narazie działa bez zarzutu. W stilo takie siedzi już któryś rok i jest gitara. Teraz w sprzedaży mają z opcją doświetlania drogi do domu. Tylko jewszcze musze dorobić kontrolke żeby widzieć czy świecą czy nie. Myślę podpiąć się pod orginalną kontrolkę świateł
Oj, widzę ze znawca musiał zabrać głos.
Nikt niczego nie łyka. To jest opinia dwóch niezależnych osób. I wiesz co te dwie osoby, niezależnie od siebie, zgodnie poleciły do cromy, aby bylo taniej i zgodnie z przepisami? Moduł do świateł drogowych, obniżający prąd. Wbrew obiegowym opiniom jest to rozwiazanie techniczne zgodne z obowiązującymi przepisami. Tyle.
Czyli to co większość robi. Jednak u mnie protestują czujniki cofania, w innym aucie głupawki dostawał panel klimy i przyczyną tego właśnie jest obniżone napięcie. Też nie zdecydował bym się na usunięcie halogenów.
Ja teraz myślę, że warto założyć moduł dający 100% mocy tylko na światła mijania.
Praktycznie to musiał by być naprawdę jakiś ku***as :mrgreen: Ale tacy też są, nawet kojarzę takiego jednego...znajomy.
Wiadomo są dwie skrajności i na jednej grupie od wczoraj masa chłopaków rozczula się nad biednym kolegą co to diagnosta odesłał go bez przeglądu bo mu w terenówce koła wystawały sporo poza obrys samochodu. A ile przy tym niecenzuralnych słów :D
Ze swojej strony jednak patrzę przez pryzmat oryginalności. Jakoś wyrosło mi się z tych wszelkich dodatków z marketu, lampeczek itp. nie podoba mi się to. Najgorsze jest jednak jak ludziska używają halogenów jako dziennych bo to taki...szpan?
Oszczędności, Panie, oszczędności.
Ja natomiast znam przypadek znajomego, który w volvo (wersja Europa) zmienił sobie kierunkowskazy przednie tak, aby swiecily mu się na stałe, lacznie ze swiatlami pozycyjnymi i mijania. Chciał sobie zrobic wersję amerykańską :-)
Trafił na diagnostę, który zaczął drążyć temat i diagnosta przegladu nie podbił.
Wiem coś o tym i nie muszę się pytać dwóch niezależnych osób, które z miną pokerzysty wciskają Ci kit :)
Nie ma przepisu zabraniającego demontażu fabrycznych świateł przeciwmgielnych PRZEDNICH... ale jak są to muszą być sprawne.
Można w to miejsce z powodzeniem zamontować dzienne.
Moduł świateł dziennych montowany do świateł drogowych jest dopuszczalny, pod warunkiem, że sam reflektor ma homologację dla świateł drogowych i dziennych.
Czyli w Cromie jest niedopuszczalny - brak odpowiedniego oznaczenia na kloszu.
Zapewniam Cię, że policjant z drogówki, jak tylko będzie chciał to zabierze dowód rejestracyjny.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Potrafisz myśleć samodzielnie?
Dam Ci przykład:
Alfa Romeo Mito występowała z przednimi przeciwmgielnymi i bez.
Ta bez miała DZIURY w miejscu reflektorów.
Jak rozpoznać czy to fabryka nie dała, czy właściciel zdemontował (bo np. uległy uszkodzeniu) ?
Czlowieczku, zluzuj majtusie. Demontuj i montuj sobie co chcesz i gdzie chcesz. Mozesz sobie nawet na głowie zamontować obrysówki, jak tak chcesz i wydaje ci się, że umiesz myśleć samodzielnie.
Nie dziw się później, ze jak pojedZiesz na przegląd techniczny, że go nie przejdziesz.
Ps. Modeli samochodów bez przeciwmglowych było wiecej, niz tylko AR mito.
Pytanie od innej strony dla myślącego samodzielnie - a jak udowodnisz nadgorliwemu milicjantowi na drodZe, ze twój samochodzik nie miał swiatel przecwmgielnych? Pokazesz zdjęcie "przed" zalozeniem świateł dziennych czy bedziesz strugal takiego chojraka jak tutaj?
A propos - moje samodzielne myślenie/bądź jego brak polega na prostej zasadzie: przed dokonaniem jakiejkolwiek modyfikacji w samochodzie, mającej wpływ na ocenę diagnosty na przegladzie technicznym w SKP lub mającej wpływ na ocenę policjanta drogowego podczas kontroli drogowej (zwlaszcza) muszę się upewnić na sto procent, że ta modyfikacja jest zgodna z przepisami i że po dokonaniu tej modyfikacji jakiś niedouczony/sfrustrowany policjant drogowy z referatu ruchu drogowego jakiejś komendy na powiatowym zadupiu nie bedzie chcial zabrać mi dowodu rejestracyjnego lub wlepic mandatu. A nawet gdyby, to moja pewność pozwoli mi ośmieszyć tego milicjanta w sądzie. Jasne? Nawet nie masz najmniejszego pojęcia, jak przyjemna to czynność, osmieszyc pseudofachowca czy frustrata przed sądem.
może Braveran?zachowujecie się jak dziadki z Muppetshow...
Załącznik 33511