Miałem takie udogodnienie w starym samochodzie i tak jakoś człowiek przyzwyczaił się do tego, ale tak jak napisałem, od ponad miesiąca już się odzwyczajam i jakoś życie toczy się dalej.
To jest widok strony w wersji do druku
Miałem takie udogodnienie w starym samochodzie i tak jakoś człowiek przyzwyczaił się do tego, ale tak jak napisałem, od ponad miesiąca już się odzwyczajam i jakoś życie toczy się dalej.
Uszczelka maski 62 zł. brutto Ganinex Katowice.
Trochę przesadzasz. Symbolem niemieckiej jakości to może być Mercedes (stare modele zapracowały na tę opinię, bo teraz różnie bywa), w PL także VW (moim zdaniem niesłusznie, ale mnóstwo ludzi kultywuje mit marki pomysłu Adolfa H., w której fabrykach niewolniczo pracowali także Polacy!). Opel i Kura (całkiem zasłużona czeska firma z długą historią) to ta sama półka co Fiat.
Sami sobie odpowiedzcie na pytanie jak to jest że marka ktora byla sprawca jednej z wiekszych afer z oszustwami na temat emisji spalin (a i inne rzeczy ma na sumieniu) jest jeszcze na rynku i to bez większego uszczerbku. W stanach stadiony zastawione zwroconymi fałwejami a w europie cisza. Nie ma tematu, nie ma problemu, nie są prowadzone istotne dochodzenia. Poza tym co by nie powiedziec mają spójny i celny marketing i są konsekwentni (w końcu założyciel miał w teamie speców od propagandy :). A Fiat sam nie wie co chce i na wloskich sentymentach 500tki daleko poza nimi nie ujedzie.To samo teraz z jeepem-eksploatują legendę. W segmencie ktory jednak jest filarem kazdej marki (choc teraz to chyba suvy ale to pomijam) proponuje auto walczac głównie ceną i jak sam szef fiata mowi w kwestii tipo trzeba trzymac koszty na wodzy. To calkiem niezle auto ale bez wodotryskow ktore dzis sa wazne i bez perspektywy na znaczace dzialania R&D i marketing. A z gówna bata nie ukrecisz. Z drugiej strony kilka razy sie sparzyli na atakowaniu lepszych (stilo, croma, nawet bravo szybko spadlo w sprzedazy). Nad marką trzeba pracować widze to u siebie - zaniedbalismy marketingowo jeden produkt bo jakos tam szedl a teraz dupa, odbudowac go ciezko i sa rozwazania na temat rebrandingu. A to kosztuje wielokrotnie wiecej
Jest jeszcze ciszej dołem.Słychać różnicę np. jak mija mnie jakieś auto.
potwierdzam - jak na autostradzie mija mnie AMG z prędkością 240km/h to mniej go słychać i mnie syfu się zbiera.
Ale swist powietrza ciagle slychac?
nie. nic nie słychac
Chyba tez kupie 😊
:) ja juz mam tylko musze odebrac od tedybear ze Szcina :)
Też zamontowałem. I tak myślę, że dużo ważniejszy element, niż ta osłona kokpitu od strony pasażera. A swoją drogą to ciekawe, ze element przeznaczony na kraje o wysokim zapyleniu, a w dwa dni od zamówienia jest na miejscu. Czyli muszą ta uszczelkę mieć na miejscu w kraju. Turcy wrzucali do tych aut to co mieli akurat pod ręką. Bo tyle różnic w samochodach o tej samej wersji wyposażenia. Ja np. mam uszczelki na dole drzwi. Podświetlany schowek i gniazdo zapalniczki też od nowości.
Uszczelkę na dole drzwi to akurat nie maja sedany
A ja mam bo sobie kupiłem heheh
No i co daje ta uszczelka, oprócz satysfakcji z posiadania?
Daje jeszcze satysfakcję z posiadania... i jeszcze satysfakcję z posiadania... i +2 do samorespekta... i pozwala wywyższać się nad innymi zazdrosnikami co żałują 60zl bo wszystko za co trzeba dopłacić choćby 5zl jest zupełnie niepotrzebne i tylko debile to kupują...
Ups... zostałem debilem :-)
A i jeszcze czekam na podświetlane gniazdo zapalniczki, zupełny debilizm, bo co mi to da??? Przecież realizowanie swoich zachcianek jest niemądre...
Ale Ty masz edycję otwarcia i na inny rynek, moze to jest przyczyna rozbieżności...