U mnie dźwięk dochodzi właśnie z tego miejsca. Będę musiał przejechać się do ASO i zobaczymy co powiedzą.
To jest widok strony w wersji do druku
Znajac ich to nic nie slysza lub tttm :D
Myślę, że z tym nie będzie problemu, bo dźwięk jest ewidentny. Na początku po kupnie samochodu tego na pewno nie było.
A ja zauważyłem u siebie że trzaski wydobywają się z boczka drzwi w momencie gdy szyba jest na maksa w górze. Wtedy tak jak by podczas końcowego docisku szyba lekko przemieszczała się w kierunku listwy ozdobnej zewnętrznej (aż się lekko wygina jak by chciało ją wygiąć).
Jak trochę zluzuje szybę (ale dalej jest zamknięta) to jest cisza. Problem jest tylko od strony kierowcy - od strony pasażera cisza.
Wie ktoś może czy coś mogło się tam złamać lub poluzować w mechanizmie szyby?
Z góry dzięki za pomoc.
Marny ale brzydal te Twoje auto i to jeszcze brązowe... :)
O jakim dźwięku mówicie? bo mi coś trzeszczy/piszczy/chrobocze ale ja dałbym sobie rękę uciąć, że to coś w słupku B po stronie kierowcy.
Też tak mam. Niby w słupku b ale najpewniej w boczku drzwi gdzieś koło słupka właśnie.
U mnie jak zaczęło trzeszczeć, to posmarowałem uszczelki - problem solved
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Szary ale wszystkie uszczelki posmarowaleś? A dokładnie które?
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Szary wyciągałeś boczek? I czym smarowałeś?
Tylko uszczelki drzwi, nic nie zdejmowałem
Uściślając uszczelki na drzwiach i karoserii
A czym posmarowałeś uszczelki?
Tym czymś z autolandu, kiedyś kupiłem jak żonce przymarzły drzwi [emoji16]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...72f1c098bf.jpg
U mnie to nie uszczelki tylko też coś w słupku B. Po gwarancji rozbiorę - konowałom z ASO wolę tego nie zlecać.
Jeśli przy otwartej szybie nic nie grzechocze, natomiast przy zamkniętej tak, to nie jest winny górny otwór/rowek gdzie chowa się szyba, tylko uszczelka górna, która przylega do karoserii. Te same trzaski występują gdy z zewnątrz naciśnie się na uszczelkę przy zamkniętej i otwartej szybie.
Ja poszedłem za radą jednego kolegi powyżej i kupiłem glicerynę w aptece, następnie wlałem do kubeczka, pędzelek i nasmarowałem uszczelki górne drzwi, które stykają się z karoserią. NATYCHMIASTOWA CISZA. zdjęcie w załączniku Załącznik 40677
Trzaski u mnie nie występują, ale patent z gliceryną czasami stosuję profilaktycznie na wszystkie uszczelki gumowe...
Witam. Chciałem odgrzać kotleta trzaskowego. Tydzień temu zauważyłem, a raczej usłyszałem trzaski i stuki z prawych przednich drzwi. Ale jako stary wyjadacz i znawca fiatów od dwudziestu lat wziąłem się za rozbieranie drzwi. Rozebrałem, sprawdziłem, złożyłem i nadal coś w drzwiach lekko trzaska i stuka. Myślę sobie: nie ze.mną takie numery....Rozbieram boczek drzwi, ściągam białą piankę, siadam i mówię do żony-ty jedź a ja będę szukał stuków....I lipa. No stuka, im szybciej jadę tym mocniej. Czyli może być coś narażone na podmuchy wiatru. Ale macam wszystko, Wkładam podpórki, gumy, zapieram co się da....I stuka dalej. Najlepiej słychać przy 120. Powyżej zagłusza już szum. Ale i przy 80 słychać stuki i trzaski . Mam wrażenie że ze słupka A z prawej strony. Drzwi rozebrałem. W błotniku, pod pianą wygłuszającą nic nie ma. Pod maską nic nie ma luźnego. A stuka dalej...zgłupiałem. A w niedzielę jadę na Chorwację...1200km ze stukami...zwariuję:wrrrr: Czy ktoś miał podobny problem? To nie uszczelka, nie wzmocnienie drzwi, nie linka szyby, nie klamka, dźwięk z okolicy zawiasów przednich prawych drzwi....