Mnie dziwi jedno czemu Prime skoro to wol roboczy to nie kupiles tjet z fabryczna instalacja? Za drogo? Btw daj znac za ile opchnales tipo i czy poinformujesz nabywce o bol±czkach .
Przypominam ze odkupie spryski z alfy :D
To jest widok strony w wersji do druku
Mnie dziwi jedno czemu Prime skoro to wol roboczy to nie kupiles tjet z fabryczna instalacja? Za drogo? Btw daj znac za ile opchnales tipo i czy poinformujesz nabywce o bol±czkach .
Przypominam ze odkupie spryski z alfy :D
Mówisz o czym¶ o czym nie masz pojęcia.
S± różne firmy które oferuj± różne standardy.
Opcja 1) Przyjeżdża po Ciebie na lotnisko Tipo. Pan w jeansach/koszuli/lepszych butach (smart casual) w wysprz±tanym samochodzie i pomaga Ci się zapakować z bagażami. Zabiera Cię do pkt. docelowego np. Hotelu. Wypakowuje pod hotelem. Kasuje 50zł.
Opcja 2) Wysiadasz z samolotu. Na terminalu stoi Pan z karteczk± "Pan Kowalski" w garniturze, wyglancowanych bucikach. Zabiera od Ciebie wszystkie torby i prawadzi Cię do swojej E/S klasy na parkingu przy terminalu. Wsiadasz. On pakuje do bagażnika. Zawozi Cię do tegp samego hotelu. Zanosi Twoje torby z boyem. Kasuje 300 zł.
Dlatego pojawił się np. Uber gdzie podjedzie pod Ciebie Sebastian co ma pół roku prawo jazdy wsadzi Cię do swojej 15 letniej Corsy. Torbę będziesz wiózł na kolanach. I zapłacisz za to samo 35zł. S± chętni.
Nie widzę w niczym "skubania" tylko różne oferty usługowe. Globalnie występuj±ce zjawisko. Jeden położy Ci kafelki w łazience za 8ty¶. drugi za 2ty¶. Jeden lepiej drugi gorzej. Jeden "złodziej" drugi "partacz" - o jakie to Polskie.
Ale najłatwiej obrażać (znowu) nie maj±c pojęcia (znowu) ku uciesze gawiedzi (znowu). S± też ludzie którzy umiej± liczyć $ i maj±c potrzebę jazdy do pracy 2 ty¶.km/rocznie bior± regularnie taksówkę i wła¶nie jeżdż± z tańszymi korporacjami Daci± czy Tipo. Ważne, że jest czysto, auto jest w dobrym stanie technicznym, kierowca ogarnia i sprawnie dostarcza z pkt. A do B i wychodzi taniej niż utrzymanie własnego samochodu.
Bo pali. Ten teraz z klim± (a upałów strasznych nie ma) 11,5 LPG. T-Jet do 14 LPG spokojnie daje radę. W sumie najmniej wychodzi, że pali motor z automatem w moim fachu. No i T-Jetów żadnych nie było "z placu".
Witam i Pozdrawiam FiatPrime, zgadzam się z Tobą mój sedan miał ponad 20 tys i już kolektor wymieniony, i chcieli wymieniać listwę wtryskową, a poza tym zostałem poinformowany ze muszę się szykować na mały remoncik silnika coś kolo 50 tys, i nie obejmuje tego gwarancja ponieważ lpg było dokładane, i to nic ze u nich. Dodatkowo info iż już 10 tipkow przeszło remoncik wszystkie 95 z dokładanym lpg. Moj tipek już sprzedany był fajny wiec jest drugi ale 120 z oryginalnym gazem. Pozdrawiam
Mnie powiedzieli to samo,ze moze uda mi sie dotrwac do 100000km do remontu.mam gaz dokladany staga.wiec nie mam co liczyc na gwarancję.leje olej i czekam az sie rozsypie silnik.
Pozwolisz ze skoncze ta niepotrzebna rozmowę, jezdze taksowkami i mam o tym pojecie, nie place po 300 zl za kurs tylko normalne kwoty i w normalnych pieniadzach da sie wykonac kurs przyzwoitym autem. I nie wiem tylko jak to jest jezdzic z lokajem ale takich taksowek jeszcze na swojej drodze nie spotkalem
Zeby nie uciekac od tematu, to powiem tylko ze biore pod uwage remoncik silnika i wyjebanie wtedy gazu ale bede lamentował jak to sie stanie, wtedy odpowiednio zajme sie t± spraw± w FCA
Zeby nie bylo ze kazdy jest nie zadowolony z dokladanej instalki Tartarini, to ja na razie zrobilem na gazie 19 tys i na ta chwile, zeby nie zapeszac, nie moge narzekac, zadnych check engine nie mam itp problemow, gaz od 0 km
Powiem tak jazda sedanem 95 była ok ale jazda hb 120 to jest przyjemnosc, i nic tego nie zmieni. Pozdrawiam wszystkich
Nie rozumiem tego lamentu o duzym spalaniu lpg. Dla mnie to zwykle cebulactwo. Jezdzisz za ponad polowe ceny benzyny i jeszcze beksa jest ze nie pali 5l gazu. :P
Moj t jet z lpg trasa do zakopca i z powrotem 8.8l lpg. Na s1 120-140, na dk1 100-110 reszta 80-90. Nie narzekam.
To fakt, ja nauczony doswiadczeniem z wolnossacym Tipo, kupilbym TJeta, nadwozie sedan lub SW bo akurat HB uwazam za najmniej funkcjonalny. No ale na ta chwile to tylko gdybanie
Mi ogólnie spalanie zamyka się między 10 a 15 i mam to w dupie wła¶nie dlatego ze i tak wychodzi ¶rednio o polowe taniej niż pb, nie narzekam tylko potwierdzam wyliczenia i argumenty narzekaj±cego :-)
Nad ponownym zakupem musiałbym się chwilę zastanowić. Brałem nowe z my¶l± że przez najbliższe min. pięć lat będę wymieniał tylko rzeczy eksploatacyjne. Silnik t-jet spoko, ale skrzynia biegów już pozostawia wiele do życzenia dziwne dĽwięki i szumy przy puszczaniu sprzęgła i jak na nowe auto za 60 tys jest bardzo gło¶na. W mojej astrze g 2003 rok skrzynia chodzi wy¶mienicie przy przebiegu 200tys km prawie nie słychać zmiany biegów. Spasowanie elementów wew i zew dobre ale już samo ich wykonanie i często jako¶ć w kilku przypadkach wręcz tragiczna. Od razu uprzedzam pytania- tak nie sprawdziłem przy kupnie z lup± każdej uszczelki (jedna w drzwiach pęknięta inna krzywo wytłoczona), ¶rubki, węży pod mask± (jeden od nowo¶ci przy opasce zaciskowej cały sparciały, popękany), spinki (spinka kabla sondy lambdy ułamana) czy lampki w schowku której nie ma. Do tego zapach chyba oleju w kabinie ale to chyba przez nieszczeln± odmę bo pod mask± wła¶nie od niej czuć olej. Oczywi¶cie jak będę miał kiedy muszę wszystko w ASO zgłosić. Dla jednych być może pierdoły, ale id±c po nowe nie powinienem się na niczym znać i wyjechać zadowolony a do ASO podjechać na gwarancji ewentualnie na wymianę oleju. Nie wiedziałem też że ptasia kupa po kilku godzinach zrobi wżery w klarze. Podsumowuj±c jest to bardzo drogie auto jak na tak± jako¶ć wykonania i czę¶ci użyte do montażu, a auto budżetowe jest ale tylko dla fiata gdyż złożyli bardzo tanio a sprzedali drogo jak konkurencja i zarobili więcej niż volkswagen np. na golfie. Szwagier ma DUSTERA pierwszego jaki wyszedł 1.6 16V z podtlenkiem gazu założonym po roku ma prawie 200tys oleju nie bierze od wymiany do wymiany, wymienione raz cewki. Wnętrze dużo gorzej od Tipo. Ale bezawaryjno¶ć całkowita wszystko wynagradza. My¶lałem nad takim ale od niedawna podobno dziadowskie silniki z nissana nie toleruj±ce gazu daj± więc zrezygnowałem, bo bez gazu 11 po mie¶cie to trochę za dużo.
Dokładnie rok mija od zakupu. 1.4 + tantarini montowane w Wejherowie. 31k zrobione i Kupiłbym znowu. Jedynie co, to: Paruje lampa z tyłu, ale maj± wymienić, oleju trochę bierze, ale mało. Pali 7-8 l LPG :)
7-8 LPG? Gratuluję, albo jeĽdzisz tylko trasy, albo jeste¶ mistrzem ecodrivingu :)
Po kolejnej trasie trochę ponad 1000 km w zroznicowanych warunkach:góry, autostrada podrzędne drogi jestem zdecydowanie na tak. O takie zawieszenie mi chodziło jest miękkie i wystarczaj±co "zwrotne" w warunkach górskich serpentyn nie miałem ani raz poczucia utraty kontroli. Na trasie nic z historii o myszkowaniu auta i wrażliwo¶ci na wiatr (może nie wiało), żwawo idzie od 120 do 160 sprawnie można wyprzedzać nie spowalniaj±c ruchu. Halas na akceptowalnym poziomie tu chyba zbyt wiele zmienić nie można bo to głównie szum powietrza. No przydałby się automat i wentylowane siedzenia-innych życzeń w zasadzie nie mam. I moze laser do ewaporacji tępych chu.ów w swoich 10 letnich mercedesach (nie pozdrawiam idioty w zlotym CLA nr rej KT 71.. Przecenił janusz swoje mozliwosci w wyprzedzaniu z prawej i jechal srodkiem miedzy mna a ciezarowka i wymusil pierwszenstwo przy 140. Powinni takich leczyć.). Pozniej policze spalanie.
Prawdopodobnie kupię kombi, ale pod warunkiem, że w automacie będzie silnik mocniejszy niż obecne 110KM. Chociaż 140-150KM i robię zamówienie ...
Nie zapowiada sie aby mocniejsze silniki byly