To jest widok strony w wersji do druku
-
Obawiam się że IN nie obsługuje zmieniarką. Jak masz jakieś źródło związane z video w instant to podziel się, to byłby klucz do podłączenia kamery cofania. Oczywiście są na ebay całe kity wejścia video ale nie dość że drogie to ingeruja w taśmy połączeniowe wewnatrz IN. Myślałem o wykorzystaniu wejść opisanych na pinach ale to chyba fake.
-
Jak znajdę gdzieś ta stronę to pewnie że się podzielę. To była jedna z wielu jakie przeglądałem szukając pinologii.
Pewnie, że kamera cofania to najlepsze co mozna wyciągnąć ;)
Co do zmieniarki, wydaje mi się że wtyk C powinien to ogarnąć.
Muszle znaleźć w sieci pinologie zmieniarki.
Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka
-
Ja odkąd zamontowałem instant u siebie, to nie zrobiłem do tej pory jeszcze osiowania, poza migajacym licznikiem przebiegu wszystko w miarę działa choć nie na 100% funkcjonalnie, ale jak odtwarzam muzykę z pendrive, to biblioteke obsługuje przez kierownice i wyświetlacz w zegarach, wydaje mi się że po osiowaniu na instant nadal co najwyżej będzie info "media player"
-
Cytat:
Napisał
Rav3003
Ja odkąd zamontowałem instant u siebie, to nie zrobiłem do tej pory jeszcze osiowania, poza migajacym licznikiem przebiegu wszystko w miarę działa choć nie na 100% funkcjonalnie, ale jak odtwarzam muzykę z pendrive, to biblioteke obsługuje przez kierownice i wyświetlacz w zegarach, wydaje mi się że po osiowaniu na instant nadal co najwyżej będzie info "media player"
Działa Ci funkcja MyCar? Jeśli nie masz media playera to ustaw to o czym pisałem wcześniej (jak masz zwykłe b&m a nie wersję nav), czyli Informacja wyświetlana - Type5/RadioNav i będziesz miał media playera z poziomu instant a nie tylko z kierownicy.
-
Hmm musze spojrzec, bo dawno tam nie grzebalem. Wersje mam blue and me nav, wiec co to zmienia w zwiazku z media playerem? Najpierw musze dorwac pelna wersje mesa zeby moc zrobic to cale osiowanie, a w sumie tylko po to nie widzi mi sie kupowac licencji. Czyli poprawnie obsluga pendrive oraz informacje o tym co leci powinny tez wyswietlac sie na instant? U mnie jest nawet tak, ze jak zmieniam piosenke z kierownicy, to fale radiowe sie przestawiaja
-
Obawiwm się że będziesz miał ten sam problem. Czyli mając IN, oraz b&m nav, nie da się tego ogarnąć, aby działało prawidło. Mam identycznie jak Ty.
-
A osiowanie robiles?
A dobra, nie bylo pytania, przejrzalem caly temat
Ogolnie to jak wyeliminuje migajacy licznik to raczej nic juz mi nie bedzie przeszkadzalo, choc fajnie jakby media player zaczal funkcjonowac jak nalezy, a wlasnie tak jak pisales, jedynie wlaczyc to mozna windowsem, inna sprawa to sluchajac z pendrajwa, po wylaczeniu auta i wyjeciu kluczyka instant swieci jeszcze przez niedlugi czas.
Manic, w opcje Mycar moge wejsc, jednak przy probie zmiany czegokolwiek odrazu wywala a ekran glowny
-
Mycar nie działa, bo nie masz zrobione osiowania ;))
Czyli w skrocie, dodanie nowego urządzenia do systemu.
Z pendrive faktycznie jest problem, jednak można nauczyć się z tym żyć.
-
No no, ja wiem co to osiowanie, a co do tego pendrajwa to juz wiem co i jak i bede probowal z podmiana centralki na taka bez nav, w sumie i tak nie korzystam a moze zadziala w 100% jak nalezy
-
Osiowanie to nie wszystko. Aby działał prawidłowo MyCar musi być odpowiedni body computer i licznik.
-
Witam serdecznie,
chciałbym zasięgnąć Waszej rady w temacie najnowszych map do Instant Nav. Zrobiłem wszystko wg instrukcji i wszystko było ok., do momentu kiedy umieściłem kartę SD z najnowszymi mapami w slocie. Pojawił się wtedy komunikat o wpisaniu kodu do aktywacji map. Kod przepisałem wcześniej z generatora i wpisałem go w nawigacji i już myślałem, że wszystko gotowe, gdy pojawił się komunikat "Karta SD map nieużywalna". Wiecie, co może być tego powodem? Użyłem karty SD Sandisk 16 GB, którą wcześniej sformatowałem w systemie plików FAT32. Wgrałem na nią pliki z mapą, które pobrałem z tego forum.
Pozdrawiam
-
Czy kod aktywacyjny wpisałem w polu Ustawień, aktywuj kartę sd
-
-
Więc moja propozycja, sformaruj ponownie kartę, wygraj mapy, kartę wsadź przed uruchomieniem radia, następnie ponownie aktywuj przez wprowadzenie kodu.
Jeśli nie pomoże postaraj się podmienić kartę.
Trzecia ewentualność, to ponowne wrzucenie softu do radia.
-
Sformatowałem ponownie kartę, następnie wgrałem na nowo mapy i zadziałało! 👍
Dzięki za pomoc! :D
-
Hello, I'm sorry that I'm writhing in English but you guys are the single information that I could find in the Internet, i read the whole theme with Google Translate, hope that I got most of the things.
I want to change the orginal Blaupunkt Radio that i have in my FL Croma with the Instantnav one, I also have the blue and me with navi and the reconfigurable display. I connected the instantnav device thanks to lukq who told me which pins to change, I wanted just to see if the device is working before doing proxi alignment. The problem is that the screen doesn't turn on. I tried connecting it just + and - without the Can cables and the result is just a fan starts to blow and the buttons are lighted, but the stays screen black . I would deeply appreciate any help from You.
Greetings Nikolay
-
-
I tried and the display is now all white, but again no reaction.
Cytat:
Napisał
lukq
-
Hm ..m that's werid. Try to put return button for 20 sek. I write what's happen.
Do you have all the pins connected as I wrote you earlier?
-
Nothing, no reaction!
I'll try proxy alignment these days, what I have to remove and what to add when I'm doing it?