Wychodzi na to, ze od razu trzeba zgłaszać do FCa, aso wtedy samo grzecznie dzwoni i załatwia. Jak się udasz najpierw do ASo to Cię zleją ciepłym moczem...
To jest widok strony w wersji do druku
Wychodzi na to, ze od razu trzeba zgłaszać do FCa, aso wtedy samo grzecznie dzwoni i załatwia. Jak się udasz najpierw do ASo to Cię zleją ciepłym moczem...
Najpierw zaczynasz od ASO jak z normalną reklamacją. Jak pan doradca serwisowy oleje Cię , prosisz aby szybko odręcznie napisał Ci odmowę i czytelnie się podpisał , bo chcesz to zgłosić do FCA.. Skanujesz jego pismo i dopiero zgłaszasz do FCA. Pan doradca serwisowy ma kolejną skargę klienta na swoim koncie i na pewno z tego tytułu pochwały nie dostanie , a ciebie zapamięta jako upierdliwego skarżypytę i przy następnej wizycie już będzie grzeczniejszy.
A ja znow odpowiem z ich punktu widzenia: Wg dokumentacji Eper z którego korzysta ASO błędem produkcyjnym jest brak osłony we wszystkich wersjach silnikowych HB i SW oraz w sedanie z dieslem. Wersje wyposażenia nie mają znaczenia.
W pozostałych wersjach błędu nie ma. Oczywiście jesli trzymamy się epera a nie zdrowego rozsądku ktory nasuwa pytanie czemu akurat w sedanie ma nie być. Odpowiedź moze być taka sama jak w przypadku bębnów w hamulcach tylnych, lampki nad schowkiem i tysiąca innych pierdół które różnią sedana od HB i SW.
Szkoda nerwów.
„Wszyscy wszystko wiedzieli” - znany polityk po wyjściu z przesłuchania sejmowej komisji do Amber Gold. Tu pewnie jest podobnie ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Z Uconnect 6,5" też do prasy dali informację, że wszystkim mapy za darmo zaktualizują, a klientom słali informację, że nie wiedzą kto to przekazał i nic się nie należy. Uściślając, informację przekazał ich rzecznik prasowy - sam sobie tego nie wymyślił :) Ściemę dostaliście. Jak już wcześniej pisałem, kto się wykłóci, to dostanie za darmo - zapewne pójdzie w koszty ASO. Jeśli w EPER nie ma (to znaczy, że nie było przewidziane), to również nie ma prawa być na wyposażeniu, a że szum się zrobił...
Ale gość ode mnie to nie jest rzecznik tylko koleś od sprzedaży
Okazuje się, że strona https://www.fiat.pl/kontakt jest całkiem skutecznym narzędziem, jeżeli nie dogadujecie się ze swoim ASO, nie tylko w sprawie brakującej osłony. Tylko zawsze najpierw spróbujcie pogadać normalnie, bo wysłanie wiadomości uruchamia całą procedurę (idzie to przez Bielsko-Białą i chyba również Włochy), która jest cokolwiek upierdliwa dla pracowników ASO. Ale czasem inaczej się nie da...
osłona 51984350 x 1 szt.
spinka 51938707 x 1 szt.
spinka 735288488 x 2 szt.
Dzisiaj miałem telefon z searwisu z Bydgoszczy Reiski gdzie kupiłem samochód że osłona jest dla mnie zamówiona i jak przyjdzie oddzwoni na jaki adres przesłać bo jestem z Elbląga. Mówił też że jest więcej osłon zamówionych bo nie jestem sam.
Poszedł mail zobaczymy jaki będzie skutek bo mój diler od 3 tyg. się nie odzywa jak zgłosiłem brak osłony.
Tedybear - dobra robota :-) , potwierdzam to co pisał piter1972 , ASO Reiski Bydgoszcz wczoraj zamówił dla mnie osłonę , oczywiście za darmochę ... Tylko przypomnę że jeszcze kilka tygodni temu odmówił. zła info to to iż podobno poczekamy bo nigdzie ich nie ma . Cóż, nic pilnego .
A cala ta historia ma tez inny wymiar. Fiat zaczyna zauwazac ze jest grupa ludzi ktorzy razem dzialaja ( no bo skad nagle taki masowy wysyp reklamacjo o oslone )i trudniej tutaj polozyc lache na wszystkim
W ogóle mam taką obserwację, że duże firmy / koncerny klienta szanują, owszem, ale tylko do momentu gdy ten zapłaci za towar / usługę. Potem często podejście zmienia się na "bujaj się, frajerze" ;) Generalnie jest tak, że na każdą próbę zgłoszenia jakiegoś problemu czy reklamacji pierwsza odpowiedź jest z automatu na NIE, dopiero gdy klient się uprze, napoci, naprodukuje, napisze na facebooku czy innym wykopie albo pójdzie do TV, to wtedy się dopiero pochylają na takim zgłoszeniem i patrzą czy było zasadne czy nie. Oczywiście generalizuję nieco, ale w większości wypadków tak właśnie się dzieje.