Craqs, Ty masz podświetlane gniazdo 12v... ja nie a chce mieć... ciekawe jaki ma to numer w eperze to podświetlane gniazdo...
To jest widok strony w wersji do druku
Craqs, Ty masz podświetlane gniazdo 12v... ja nie a chce mieć... ciekawe jaki ma to numer w eperze to podświetlane gniazdo...
Dolutuj sobie diode do zwyklego, sygnal jest we wtyczce.
Mam sedana w wersji pop, z manualną klimą i gniazdo jest podświetlone. Myślałam że wszyscy takie mają. Ciekawe...
To jest ok. U mnie przed wymianą zaworu rozprężnego dźwięk był wyraźny i wkurzający. Również gość z ASO nie próbował przekonywać mnie że tttm, tylko przyznał że hałas jest.Teraz muszę się dobrze wsłuchać żeby usłyszeć sprężarkę.
Dzisiaj wsłuchałem się w klimatyzacje i huczy wraz ze wzrostem naciskania gazu... ktoś tak ma ? ... wydaje mi się że słuchać to od strony schowka
U mnie świszczenie słychać tylko jak jadę przeważnie na 2 i 3 biegu. Dziwne jest to że jak auto staje świstu też nie ma, samoczynnie ustaje przy zwalnianiu i gdy auto się zatrzyma
No wraz ze wzrostem obrotow silnika wzrastaja obroty sprezarki to nie dziwne.
U mnie Panowie tak samo...huczy wraz ze wzrostem naciskania gazu...
Coś kiedyć czytałem o mechnizmie regulacji tych sprężarek że w pewnym zakresie opory zależą od ilości chłodu jakie oddadzą (w pewnym ograniczonym zakresie). Ponieważ jest ciepło może to miec wpływ na hałas. tam jest jakiś zawór czy coś ale nie zgłębiałem.
To jak to będzie warczeć jak będzie 35 stopni? Jak agregat w chłodni?
Ta sprezarka ma kilka kW mocy chlodniczej. Wiec zasadniczo to bliżej jej agregatowi w chlodni niz np. lodówce. Jakis dzwiek powinno wydawac. Dzis jechalem mito i sprezarke slychac glosniej ale tam zdecydowanie gorzej jest wytlumiona grodz silnika. W tipo nic nie slysze i nie wiem czy to nie jest powod do zmartwien ;-). Natomiast nie docenialem wplywu koloru samochodu na temperature wewnatrz. Miciak jest czarny i roznica po postoju na sloncu jest dość duża
No to kolega napisał o wymianie zaworu i wszystko ucichło
Mam Tipo od piątku i syczy mi klima jak w starym samochodzie wtedy kiedy było za mało czynnika. Wkurza mnie to. Dźwięk nieregularnie się pojawia, najrzadziej na jałowym na postoju. W trasie przy 130kmph zagłuszają szumy ale jadąc 50-100 kmph syczenie doskwiera.
Najlepiej nagraj sobie dzwiek bo czesto jak sie jedzie z problemem do mechanika to cudownie sie chwilowo naprawia ;)
"Specjalista" z aso głuchy być może na bolączki auta ;)