Patrzyłem w ePER ale ciężko wywnioskować jaki jest producent, była zmiana zacisków w 2016 i 2017 roku
To jest widok strony w wersji do druku
Patrzyłem w ePER ale ciężko wywnioskować jaki jest producent, była zmiana zacisków w 2016 i 2017 roku
A myślicie,że w ASO po Vinie są w stanie sprawdzić?
W zeszłym tygodniu moje tarcze na tyle wyglądały jak poniżej, auto przejechało 6000 km
Załącznik 35185Załącznik 35186
Może jestem przewrażliwiony ale pojechałem do ASO z tym, powiedzieli, że musiały się kamienie dostać i to nie podlega wymianie ale wyczyścili (zeszlifowali?) je:
Załącznik 35187
Tak się w ogóle powinno robić? Ciekawe czy za miesiąc nie będzie tak samo
Profesjonalna robota :D
@edit: ile Cię skasowali za usługę? Masz papier?
"młody ściągnij te rysy papierkiem, bo klient dupe zawraca"
Standard jak ktoś jeździ ostrożnie i itp, polecam raz na jakiś czas mocniej zahamować najlepiej na dłuższym dystansie. Przerabiałem temat w Hyundai-u i Oplu z hamulcami tarczowymi na tylnej osi.
A widzisz... Cenna informacja.
Pierwszy nie jesteś z "kamieniami" w hamulcu tył przy śmiesznym przebiegu. Każdemu walą ściemę z kamieniami ale coś tam syfa pudrują w ramach gwarancji. Pewnie odgórne wytyczne i procedura "serwisowa" ich już obejmuje :D
Ciężko Ci coś doradzić. Marx chyba załatwił sobie wymianę na nowe.
tak właśnie. przebieg był jakieś 12 tys. ale przedtem żartom i dowcipom nie było końca i też odprawiali obrzędy żeby klient myślał że coś mu przy aucie zrobiono. Ale na profeskę typu wyczyść jasiu pumeksem te rdzę" im nie pozwoliłem. Zapomniałem o temacie ale muszę zajrzeć czy nie zrobiło się to samo znowu. w końcu dali takie same części.
Ja tam zobaczę u siebie jak zmienię stalówki na alu, póki co nic nie widać:smile:
Koledzy jeździć nie umieją :D U mnie przez 45 tys. km. nic z tyłu z hamulcami się nie działo. :wink:
Mi przy 17000 wymienili tarcze i klocki bez pudrowania... cały czas nie mam czasu zajrzeć jak teraz się zużywają...
Patrzyłem na klocki z przodu wczoraj (najechane 31tysi)- od strony zewnętrznej ok 6mm grubości, od wewnętrznej ok 5mm grubości. Wyraźnie na tarczy od wewnątrz rant po wytarciu klockiem większy niż z zewnątrz. Jak bedę zmieniał kapcie na letnie- rozbiorę to wszystko poczyszczę i sprawdzę dokładnie....
Czy Tipo ma może klocki z czujnikiem zużycia? ;) pewnie nie ma takiego udogodnienia ale spytam z ciekawości :)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Z tego co widze to na allegro zamienniki topowych firm tego kabelka czujnika nie mają. Wybór dość spory, praktycznie każda marka ma już zamiennik do Tipo. Natomiast pytanie jest też dodatkowe, podobno w Tipo byly dwa systemy hamulcowe Mando lub Bosch. Dlatego przed zakupem dobrze sprawdzic kształt klocka hamulcowego zeby wtopy nie było.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Z ePer wyczytałem że mam zaciski MANDO (auto wyprodukowane 7/10/2016), zmiana zacisków była 7/03/2016. Pózniejsza zmiana zacisków odnotowana 17/06/2017. Takie jak pawka wrzucił będą pasowały bo to są własnie z systemu Mando.